Poraz Srbije na debiju u fudbalu na pesku

BEOGRAD - Reprezentacija Srbije u fudbalu na pesku poražena je danas od Mađarske 6:0 u četvrtfinalu turnira "Euro cup Belgrade 2016" na Adi Ciganliji.

Srpski tim odigrao je prvi meč u istoriji u tom sportu protiv 17. selekcije sveta, mnogo iskusnijih igrača i profesionalaca.

Strelci za Mađarsku bili su Abel u 1, 19, Berkeš u 16, Turoš u 21, 23 i Sentešibiro u 23. minutu.

Izabranici Dejana Kneževića borili su se, imali mnogo šansi, ali nisu uspeli da postignu prvenac.

Turnir je svečano otvorio bivši fudbalski reprezentativac Srbije Marko Pantelić, a prisustvovao je još ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević i mnogi drugi.

Srbija sutra igra od 18 sati protiv Švajcarske za plasman od petog do osmog mesta.

Ostali rezultati: Italija - Švajcarska 3:2, Portigalija - Španija 4:2, Rusija - Ukrajina 3:2.


Knežević: Rezultat previsok, falio nam je gol

Selektor reprezentacije Srbije u fudbalu na pesku Dejan Knežević rekao je da je selekcija Mađarske pokazala da je mnogo iskusnija, ali i da ostaje žal za golom.

Srbija je na debitanskom nastupu u tom sportu poražena od Mađarske sa 6:0 na turniru "Euro cup Belgrade 2016" na Adi Ciganliji.

"Rezultat nije realan, sve se videlo na terenu. Momci nisu poslušali ono što smo se dogovorili. Igrali su u euforiji, nisi bili koncentrisani, možda je to normalno za prvi put.. Imali smo šanse, nismo ih iskoristili, Mađarska je još jaka za nas", rekao je Knežević posle utakmice.

Srpski tim boriće se za plasman od petog do osmog mesta, a rival je Švajcarska.

"Očekujem bolju predstavu protiv Švajcaraca. Danas je neiskustvo izašlo na videlo, iako postoji naša velika želja. Moramo još mnogo da radimo. Nadam se golu protiv Švajcarske", dodao je Knežević.

Utakmica između Srbije i Švajcarske igra se sutra od 18 sati.

TANJUG