Le Talek i Vijera za 20. uzastopnu pobedu Zvezde

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na svom terenu Mladost iz Lučana sa 2:1 (0:0), u utakmici 23. kola Super lige Srbije.

Golove za crveno-bele postigli su Damijen La Talek u 72. i Ugo Vijera u 81. minutu, dok je jedini gol za Mladost postigao Stevan Luković u 79. minutu meča.

Izabranici Miodraga Božovića novim trijumfom stigli su do 20. uzastopne pobede u šampionatu i tako se dodatno približili osvajanju šampionske titule.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a posebno se u nekoliko situacija istakao golman gostujuće ekipe Krznarić. U nastavku meča veliki pritsak crveno-belih i gol na debiju Damijena Le Taleka, koji je odlično odreagovao na centaršut Marka Petkovića.

Brzo se gostujući tim vratio u meč preko Stevana Lukovića koji je odlično šutirao sa 18 metara. Ipak, samo tri minuta nakon izjednačenja, pobedu Crvenoj zvezdi donosi Ugo Vijera posle dodavanja Luisa Ibanjeza.

Za Crvenu zvezdu su na ovom meču, osim Le Taleka, debitovali i Brazilac Edson, kao i David Babunski.

Meč na stadionu Rajko Mitić počeo je minutom ćutanja u čast nedavno preminulog velikana domaćeg fudbala Slobodana Santrača.

U ostalim mečevima 23. kola, Rad je na svom terenu savladao Novi Pazar (1:0), dok je Borac kao domaćin bio bolji od Jagodine (3:0).


Božović: Presudilo naše strpljenje

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović cecstitao je igračima na 20. uzastopnoj pobedi u prvenstvu, protiv Mladosti iz Lučana i ocenio da je presudilo strpljenje njegovog tima.

"Bilo je ritma u igri, napravili su nam probleme nekoliko puta sa brzim igračima, imali smo i sreće kod šanse Mišela, ali je presudilo to što smo bili strpljivi. Na kraju ipak mislim da smo zaslužili pobedu", rekao je Božović na konferenciji za medije.

Prema njegovim rečima teško je govoriti o kvalitetu igre posle prvog kola i dodao da se ne slaže sa konstatacijom da je ekipa izgledala sporo.

"Igrači dva tima su bili kao grogirani bokseri, pa ko koga dohvati", u svom stilu prokomentarisao je Božović.

Trener Mladosti Nenad Milovanović pohvalio je ambijent i izrazio zadovoljstvo sto se ekipa hrabro suprostavila Zvezdi.

"Čestitam Božoviću, Zvezda je iskoristila svaki naš kiks i pokazala da je zasluženo tu gde jeste", poručio je Milovanović.


Danas:

Crvena zvezda - Mladost Lučani 2:1 (Le Talek 72, Vijera 81 - Luković 79.)

Rad - Novi Pazar 1:0 (Protić 41)

Borac Čacak - Jagodina 3:0 (Sotirović 7, Vujaklija 28, Zorić 83)

Vojvodina - Spartak 15.00


Nedelja:

OFK Beograd - Partizan 14.00

Radnički Niš - Javor 14.00

Voždovac - Radnik 14.00


Juče odigrano:

Čukarički - Metalac


Tabela: Crvena zvezda 65, Borac 40, Čukarički 38, Partizan 36, Vojvodina 35, Radnički Niš 32, Mladost 31, Javor 30, Voždovac 29, Radnik 27, Metalac 25, Novi Pazar 24, OFK Beograd, Jagodina i Rad po 19, Spartak 15




Tanjug