Zlatne lopte Maticu i Paunovicu, medalje Orlicima


STARA PAZOVA
- Fudbalski savez Srbije (FS S) proglasio je danas Nemanju Matića za najboljeg igrača, a Veljka Paunovića za najboljeg trenera u 2015. godini.

Na godišnjoj svečanosti FS S u Staroj Pazovi Zlatne lopte Matiću i Paunoviću uručio je predsednik Tomislav Karadžić.

"Čast mi je što sam ovde. Nosim veliku obavezu da u 2016. opravdam ovaj trofej, koji verujem da sam zaslužio. Nije lako, posebno u situaciji u kakvoj je A tim. Trudiću se da radim sa istim entuzijazmom kao do sada", rekao je as Čelsija, sa kojim je ove godine osvojio Premijer ligu i Liga kup i odbranio zvanje najboljeg fudbalera Srbije, pošto je nagradu dobio i za 2014. godinu.

Paunović, selektor omladinske selekcije koja je na Novom Zelandu postala prvak sveta zahvalio se svima koji su doprineli uspehu.

"Velika mi je čast što sam dobio značajnu nagradu, iako je nisam očekivao pre dve godine. Želim da istaknem zahvalnost svojoj porodici, znajući da ona moje uspehe prati sa velike distance, ali i celokupnoj fudbalskoj porodici u FŠ koji su bili deo šampionskog projekta", rekao je trener Čikaga.

Specijalno priznanje, odnosno zlatne medalje, za veliki uspeh dobila je kompletna omladinska reprezentacija Srbije koja je osvojila titulu prvaka sveta na Novom Zelandu.

Tanjug