Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan smenio je trenera Zorana Milinkovića i na tu funkciju imenovao nekadašnjeg reprezentativca i člana crno-belih Ljubinka Drulovića.

Dosadašnji selektor fudbalske reprezentacije Makedonije Ljubinko Drulović novi je trener Fudbalskog kluba Partizan, rekao je potpredsednik kluba Milorad Vučelić, prenosi Beta.
Partizan je zbog nezadovoljavajućih rezultata u prvenstvu sporazumno raskinuo ugovor sa trenerom Zoranom Milinkovićem i na njegovo mesto postavio svog bivšeg igrača Ljubinka Drulovića.

Potpredsednik Partizana Milorad Vučelić rekao je novinarima na stadionu u Humskoj da je Upravni odbor jednoglasno odlučio da Drulović bude novi trener. Drulović će potpisati ugovor do juna, uz mogućnost da se saradnja produži.

"Čestitam Druloviću na novoj funkciji, od njega se očekuje da nastavi borbu za titulu i da nastavi dobre rezultate u Ligi Evrope. U njega imamo puno poverenje, to je čovek koji je pokazao da hoće i sme", rekao je Vučelić.

Partizan je juče u Surdulici odigrao nerešeno 2:2 sa Radnikom, posle vođstva od 2:0 i zaostaje za prvoplasiranom Crvenom zvezdom 11 bodova, i to uz utakmicu više.

Aktuelni šampion Srbije je u 13 prvenstvenih utakmica ostvario šest pobeda, imao tri remija i pretrpeo četiri poraza, odnosno ima samo jednu pobedu u poslednjih šest kola.

"Partizan je i ranije bio u ovakvim situacijama i Partizan uvek mora da se bori za titulu", rekao je Vučelić.

Na pitanje da li bi došlo do smene Milinkovića da je Partizan pobedio Radnik, Vučelić je rekao: "Šta bi bilo kad bi bilo, ja se time ne bavim i to me ne zanima."

Ugovor sa Drulovićem biće potpisan u petak, kada se očekuje i promocija. On je zahvalio Milinkoviću i odao mu priznanje.

"Milinkoviću smo odali najveće moguće priznanje i od srca mu čestitamo na osvojenoj tituli prošle sezone, plasmanu u Ligu Evrope i to što smo u tom takmičenju prvi na tabeli. Sa tugom smo se rastali od njega", rekao je Vučelić.

Milinković je bio na stadionu Partizana, ali nije izašao na glavni ulaz već je izbegao okupljene novnare. Vučelić je zahvalio Fudbalskom savezu Makedonije na predusretljivosti.

"Hvala im, rekli su da neće praviti problem, a i Ljubinko je prema njima bio korektan", rekao je Vučelić.

Mediji su spekulisali da će Ivan Tomić preuzeti Partizan, ali on ostaje trener Teleoptika, dok će donedavni trener Teleoptika Igor Spasić imati novu funkciju, ali još nije poznato koju.IZVOR I FOTOGRAFIJA: RTS.