UEFA izrekla kazne zbog incidentnog ponašanja navijača


NION - Evropska fudbalska unija (UEFA) izrekla je danas kazne BATE Borisovu, ukrajinskom savezu, Borusiji Dortmund i Galatasaraju zbog incidentnog ponašanja navijača na utakmicama u minulim takmičenjima.

Beloruski prvak igraće bez prisustva publike naredni meč Lige šampiona zbog rasističkih ispada njegovih pristalica tokom utakmice protiv Šahtjora 21. oktobra.

Navijači BATE Borisova vređali su na rasnoj osnovi protivničkog napadača, Brazilca Luiza Adrijana, koji je postigao čak pet golova u pobedi Šahtjora sa 7:0.

Reprezentacija Ukrajine moraće kao domaćin da odigra jedan meč iza zatvorenih vrata u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope takođe zbog rasističkog ponašanja navijača tokom utakmice u Kijevu protiv selekcije Makedonije (1:0).

Borusija Dortmund i Galatasaraj kažnjeni su novčano sa 32.000, odnosno 72.000 evra zbog navijačkih nereda tokom međusobnog susreta Lige šampiona (4:1).

Borusija je kažnjena zbog loše organizacije utakmice, a turski klub moraće još da nadoknadi štetu koju su njegovi navijači napravili na stadionu Vestfalen, u iznosu od 30.000 evra.

Utakmica u Dortmundu dva puta je bila u prekidu nakon što su gostujuće pristalice ubacivale petarde na teren, a potom napravile vatromet na tribinama.

Galatasaraj je već bio kažnjen sa 50.000 evra zbog bakljade njegovih navijača na utakmici protiv Arsenala u Londonu prošlog meseca.



Izvor; Tanjug