Srbija u grupi sa Češkom, Nemačkom i Danskom

PRAG - Mlada fudbalska reprezentacija Srbije igraće u A grupi prvenstva Evrope 2015. godine sa selekcijama domaćina Češke, Nemačke i Danske, određeno je večeras žrebom u Pragu.

Učesnici B grupe su Engleska, Italija, Portugalija i Švedska.

Srbija je bila svrstana u drugi šešir sa Danskom, Portugalijom i Švedskom, u prvom su bili Nemačka i Italija, a za nosioce su postavljeni Češka i Engleska.

Žrebom je rukovodio direktor takmičenja UEFA Đorđo Marketi, a kuglice sa imenima ekipa izvlačio je proslavljeni češki reprezentativac, bivši as Juventusa Pavel Nedved.

Završni turnir prvenstva Evrope za mlade fudbalere (igrači do 21 godine) biće održan sledeće godine u Češkoj od 17. do 31. juna.

Mlada reprezentacija Srbije pod vođstvom selektora Radovana Ćurčića izborila je plasman na završnu kontinentalnu smotru nakon što je u dvomeču baraža bila uspešnija od dosadašnjeg šampiona Španije (0:0 u Jagodini i 2:1 u Kadizu).

Četiri najbolje ekipe sa šampionata ili učesnici polufinala stiču pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Završni turnir prvenstva Evrope za mlade fudbalere (igrači do 21 godine) biće održan sledeće godine u Češkoj od 17. do 31. juna.Grupa je teška, ali zadovoljni smo žrebom

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je nacionalni tim svrstan u tešku grupu, ali da je ipak zadovoljan ishodom žreba u Pragu.

"Nismo imali prevelike želje, ali zadovoljni smo ishodom žreba. Nama je bilo važno da budemo u prvoj grupi, jer će se sve utakmice igrati u Pragu. Grupa je teška, svaka utakmica će biti važna. Prvenstvo počinjemo utakmicom sa Nemačkom, ali verujem u naš kvalitet. Pred nama je sedam, osam meseci priprema, koje želimo što bolje da iskoristimo", izjavio je Ćurčić za sajt Fudbalskog saveza Srbije (FŠ).

Član Izvršnog odbora FŠ Savo Milošević takođe smatra da je Srbija imala dobar žreb.
"Želeli smo da igramo u Pragu i to nam se ostvarilo. Evropsko prvenstvo je najjače takmičenje u ovom uzrastu i ucinićemo sve što bude u našoj moći da dostojno reprezentujemo srpski fudbal", poručio je Miloševića.

On je dodao da je Srbija, s obzirom na kvalitet svih drugih reprezentacija, morala da dobije jakog rivala kao što je Nemačka.
"U našu grupu došla je Nemačka, ali nismo ni mogli da ocekujemo da prođemo bez jakih rivala. Svi ostali rivali u grupi su ozbiljne ekipe", podsetio je Milošević.

Prema rečima tim menadžera mlade reprezentacije Srbije Pavla Simića, odmah nakon žreba srpska delegacija je stupila u kontakt sa predstvnicima Češke, Nemačke i Danske.
"Već smo imali prve kontakte sa našim rivalima. Razgovaraćemo i izmenjati informacije, kako bi što bolje dočekali prvenstvo", rekao je Simić.


Izvor; Tanjug