Ronaldo primio "Zlatnu kopačku" za najboljeg strelca Evrope


MADRID - Najbolji igrač sveta za 2013. napadač madridskog Reala Portugalac Kristijano Ronaldo primio je danas "Zlatnu kopačku" - koju je dobio i Urugvajac Luis Suarez, za najboljeg strelca Evrope prošle sezone.

Dvadesetdevetogodišnji Ronaldo je treći put u karijeri nagrađen "Zlatnom kopačkom", koju je ovoga puta podelio sa Suarezom, koji je postigao isti broj golova - 31.

Ronaldo je jedan od favorita za dobijanje još jedne uzastopne "Zlatne lopte", koja se u januaru dodeljuje za igrača godine.

Ronaldo je izjavio prilikom prijema nagrade da veruje da će "u budućnosti biti smatran za jednog od najvećih fudbalera svih vremena".
"Stalno težim savršenstvu i to mi je svakodnevni zadatak", rekao je Ronaldo.

On je naglasio da nikada ne živi "od lovorika".
"Poštujem šta ljudi misle, ali gradim karijeru korak po korak. Preda mnom je još dug put i kada mi se jednog dana završi karijera pogledaću iza sebe da vidim da li sam među najboljima u istoriji. Nadam se da ću biti", rekao je Ronaldo.

On nije želeo da odbaci mogućnost da produži ugovor sa Realom i posle 2018.
"Najviše od svega volimj da pobeđuem. Nadam se da ću igrati za Real do 33. godine i videćemo da li ću moći da ostanem u klubu još nekoliko godina", rekao je Ronaldo.

Njegova blistava forma nastavila se i ove sezone, pošto je do sada postigao 22 gola u 16 utakmica, čime je pomogao Realu da zauzme vodeće mesto u Primeri i da se plasira među 16 najboljih timova u Ligi šampiona.

Tanjug