Mirkov: Bez Albanaca, ako neko dođe biće uhapšen


BEOGRAD - Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Milivoj Mirkov rekao je danas da navijači Albanije definitivno neće moći da prisustvuju utakmici protiv Srbije u Beogradu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kao i da će u suprotnom svaki pojedinac biti odstranjen i procesuiran u skladu sa Zakonom.

"Novost je da navijači Albanije neće biti na stadionu, pošto je njihov Savez uvažio preporuku Evropske fudbalske unije (UEFA). Ulaznice koje su dobili biće nam vraćene i utakmici će prisustvovati samo domaći navijači. Svaki navijač Albanije koji bude na stadionu (sa navijačkim obeležijama, prim. aut) biće odstranjen i kasnije procesuiran", rekao je Mirkov Tanjugu.

On je dodao da će isti princip važiti i za navijače Srbije, kada nacionalni tim bude gostovao u Elbasanu 8. oktobra naredne godine.

FS S je prvobitno predložio albanskom savezu da nacionalne reprezentacije odigraju međusobne utakmice bez prisustva gostujućih navijača, Albanci su to odbili, ali su na kraju morali da se povinuju odlukama UEFA.

Predstavnici F Š nisu mogli da garantuju bezbednost gostujućim navijačima, pošto Albanci nisu želeli da dostave spisak imena i prezimena navijača, iako je to po propisima UEFA.

Utakmica I grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj između Srbije i Albanije igra se u utorak od 20.45 na stadionu Partizana.

Srbija je juče na startu kvalifikacija za EP odigrala 1:1 u Jerevanu protiv Jermenije, a isti rezultat je bio na meču između Albanije i Danske u Elbasanu.

Tanjug