Trofej Lige šampiona 14. oktobra u Novom Sadu


NOVI SAD - Ljubitelji fudbala imaće prilike da 14. oktobra u Novom Sadu vide pehar namenjen pobedniku Lige šampiona u okviru turneje po gradovima širom Srbije.

Ovaj spektakl najavljen je na konferenciji za novinare u Novom Sadu na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Miloš Vučević i predsednik Izvršnog odbora Unikredit Banke Srbija Klaudio Ćezario.

Kako je saopšteno, ambasador ture trofeja LŠ biće nekadašnji as Crvene zvezde i Milana, a danas predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, koji će takođe 14. oktobra biti u Novom Sadu.

Gradonačelnik Vučević je rekao da je ponosan što se Novi Sad našao u društvu odabranih gradova koji imaju priliku da ugoste jedan od najvažnijih trofeja u svetu sporta i sigurno najvažniji trofej u klupskom fudbalu.
"Sa radošću smo prihvatili ideju da Novi Sad bude deo ovog nesvakidašnjeg događaja koji će nas podsetiti na neka vremena kada se i kod nas igrao vrhunski evropski fudbal", rekao je Vučević, dodajući da će dolazak Dejana Savićevića dati posebnu draž celom događaju.

Klaudio Ćezario kazao je da je veoma srećan što će zahvaljujući partnerstvu Unikredit banke i UEFA ljubitelji fudbala u Novom Sadu i okolini, imati priliku da se približe najpoželjnijem trofeju evropskog fudbala.
"Ono što nas čini još ponosnijima jeste to što će originalni trofej Lige šampiona po prvi put biti izložen u Novom Sadu, a osim Novog Sada trofej će u Srbiji videti i žitelji Niša i Beograda", rekao je Ćezario.

Prema njegovim rečima, biće organizovana i Mini superliga, takmičenje za buduće fudbalske šampione, koje će se održati na dan kada "ušati trofej" bude gostovao u Novom Sadu, 14. oktobra, na Trgu slobode gde će biti postavljen teren za mini fudbal.


Izvor; Tanjug