Partizan u sudijskoj nadoknadi do pobede protiv Voždovca

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana savladali su danas kao gosti ekipu gradskog rivala Voždovca sa 3:1, u utakmici 1. kola Superlige Srbije.

Nakon eliminacije u kvalifkacijama za Ligu šampiona izabranici Marka Nikolića nisu ispunili očekivanja, ali su ipak osvojili tri boda na startu sezone.

Crno-beli su do važnog uspeha došli teškom mukom, u dramatičnoj završnici susreta na Vračaru. Kada su svi očekivali podelu bodova, Vladimir Volkov je iz trećeg pokušaja, i to u sudijskoj nadoknadi, konačno zatresao mrežu golmana Supića, da bi samo dva mnuta kasnije Ismael Fofana potvrdio trijumf za veliko slavlje mnogobrojnih navijača.

Voždovac je pružio veoma snažan otpor favorizovanom protivniku. U pojedinim delovima susreta bio je čak i bolji, pa je iznenada stigao do vođstva u 74. minutu.

Crno-beli su, čini se, tek tada "povukli", preuzeli inicijativu i sve češće pretili, ponajviše zahvaljujući agilnom defenzivcu Volkovu. Posle njegovog ubacivanja lopte u šesnaesterac, Stošić je nespretno sproveo u sopstvenu mrežu za izjednačenje, a potom je u finišu bilo više uzbuđenja nego na dve trećine celog meča.

U završnici utakmice do izražaja je došao individualni kvalitet fudbalera Partizana, koji su velikim trudom i preokretom ipak zasluženo došli do izuzetno značajne pobede.

Voždovac - Partizan 1:3 (Tripković 74 - Stošić autogol 78, Volkov 90+2, Fofana 90+4)

Odigrano juče:

Novi Pazar - Rad 1:0, Spartak - Radnički Kragujevac 1:0, Crvena zvezda - Radnički Niš 2:0, Jagodina - Mladost 1:1, Napredak - Čukarički 0:2, Borac - Donji Srem 2:0.

U preostaloj utakmici od 19 sati u Novom Sadu igraju Vojvodina i OFK Beograd.



Nikolić: Čestitam igračima,uvrede na moj račun deo posla

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je posle pobede nad Voždovcem da čestita svojim izabranicima na trudu i istrajnosti.
"Odigrali smo tešku utakmicu, po velikoj vrućini i na teškom terenu. Međutim, postigli smo tri gola, što je rezultat velikog truda i želje igrača, čestitam momcima. Bili smo emotivno ispražnjeni posle eliminancije od Ludogoreca, a samo mi znamo u kakvim uslovima živimo i radimo. Igračima nije bilo lako, ali smogli su snage za preokret. Idemo dalje", kazao je Nikolić.

U završnici susreta na Vračaru deo navijača vređao je trenera crno-belih, ali je on posle meča konstatovao da je to "sastavni deo njegovog posla".
"U našoj zemlji deo gledalaca dolazi na stadion da leči svoje frustracije. To je, naravno, njihovo pravo, jer su platili kartu i ja to razumem. Najvažnije je da smo mi pobedili, igrači su pobedu zaslužili i ja im čestitam na tome", zaključio je Nikolić.

U 2. kolu Superlige Srbije fudbaleri Partizana sledećeg vikenda gostuju ekipi niškog Radničkog.


Tanjug/10.08.2014