Holandija posle preokreta izbacila Meksiko

FORTALEZA - Fudbalska reprezentacija Holandije plasirala se večeras u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je u meču osmine finala u Fortalezi savladala Meksiko sa 2:1 (0:0).

Utakmica je odigrana na stadionu Kaštelao pred 60.342 gledalaca, a sudio je Pedro Proensa iz Portugalije.

Holandija: Silesen, Verheg (od 56. Depaj), Vlar, De Vrij, Blind, Kajt, De Jong (od 9. Martins Indi), Vijnaldum, Snajder, Roben, Van Persi (od 76. Huntelar).

Meksiko: Očoa, Moreno (od 46. Rejes), Markez, Rodrigez, Salsido, Guardado, Lajun, Erera, Agilar, Dos Santos (od 61. Akino), Peralta (od 75. Ernandez).

Strelci: Snajder u 88. i Huntelar u 90+4. iz penala za Holandiju, a Dos Santos u 48. minutu za Meksiko.

Meksiko je bio nadomak prolaska u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je do 88. minuta vodio golom Đovanija dos Santosa.

Tim selektora Migela Herere bio je bolji rival na terenu tokom većeg dela meča, ali se posle vođstva na samom početku drugog poluvremena povukao, što su "lale" iskoristile i posle neverovatnog preokreta prošle u narednu fazu takmičenja.

Reprezentacija Holandij bukvalno je prespavala prvo poluvreme. Tek kada je primila gol zaigrala je sa više energije što je rezultiralo izjednačenjem.

Igrao se 88. minut kada je Vesli Snajder iskoristio dobru igru glavom Klasa Jana Huntelera i sa ivice šesnaesterca poslao pravi projektil pored do tog trenutka raspoloženog golmana Očoe.

Kada su svi pomislili da će produžeci odlučivati o trećem četvrtfinalisti na Mundijalu Huntelar je u nadoknadi sudijskog vremena bio precizan sa bele tačke posle penala koji je iznudio Arjen Roben nakon starta Rafaela Markesa.

Roben je prethodno dva puta padao u kaznenom prostoru protivnika, što sudiji Pedru Proensi nije bilo dovoljno za jedanaesterac.

Holandija će u četvrtfinalu igrati 5. jula u Salvadoru protiv pobednika meča Kostarika - Grčka.

Izvor; Tanjug