Džejms Rodrigez odveo Kolumbiju u četvrtfinale

RIO DE ŽANEIRO - Fudbalska reprezentacija Kolumbije napravila je najveći uspeh otkad se takmiči na Mundijalima i plasirala se u četvrtfinale, pošto je večeras u osmini finala u Rio de Žaneiru savladala Urugvaj sa 2:0.

Heroj Kolumbije i definitivno jedan od igrača koji su obeležili turnir je Džejms Rodrigez koji je dva puta savladao urugvajskog golmana Fernanda Musleru.

Rodrigez je prvo u 28. minutu postigao fantatičan pogodak udarcem pod prečku sa više od 20 metara, a u 58. minutu je iskoristio loše postavljenu odbranu Urugvaja i sa peterca "ćušnuo" loptu za konačan rezultat.

Fudbaler Monaka je, računajući i večerašnji meč, postigao pet golova i zabeležio četiri asistencije na šampionatu sveta.

Rodrigez je pokazao da apsolutno može da zameni najveću kolumbijsku zvezdu, Radamela Falkaa koji nije doputovao na Mundijal zbog povrede.

Sa druge strane, Urugvajci, koji su pre četiri godine došli do polufinala SP, nisu pokazali praktično ništa, ali su bili oslabljeni neigranjem suspendovanog napadača Luisa Suareza.

Iako su navijači Urugvaja na stadion ušli noseći maske sa likom Suareza u znak podrške, ispostavilo se da je njegov potez, kada je ugrizao Italijana Đorđa Kjelinija, u ogromnoj meri uticao na eliminaciju državnog tima.

Suarez će imati dovoljno vremena, čak devet meseci da razmišlja o gluposti koju je napravio i o načinu kako da se iskupi za pomenuti potez.

Kolumbijskim igračima i navijačima preostaje da se dobro spreme za četvrtfinalni duel sa domaćinom Brazilom koji se igra 4. jula u Fortalezi.

Izvor; Tanjug