Jagodina u Rumuniji, Vojvodina u Slovačkoj

NION - Fudbaleri Jagodine u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrahe protiv rumunskog Kluža, a protivnik novosadske Vojvodine biće slovački Trencin, odlučeno je danas žrebom u sedištu Evropske fudbalske unije (UEFA) u Nionu.

Ekipa Jagodine trebalo bi da bude gost u prvom meču, što je slučaj i sa novosadskom Vojvodinom.

Fudbaleri Čukaričkog će, ako prođu Santa Huliju iz Andore u prvoj rundi kvalifikacija, u drugom kolu igrati sa austrijskim Gredigom. Čukarički bi u tom dvomeču prvo trebalo da dočeka Austrijance.

Prvi mečevi drugog kola kvalifikacija za LE igraju se 17. jula, a revanš utakmice su sedam dana kasnije.

Dodić: Vreme je za iskorak u Evropi

Trener Jagodine Mladen Dodić rekao je danas da je rival u drugom kvalifikacija za Ligu Evrope, rumunski Kluž, dobar tim koji dolazi iz kvalitetne lige, ali da je vreme da njegova ekipa napravi iskorak u Evropi.

"Mogao je da padne i lakši i teži protivnik, na te stvari ne možemo da utičemo, imamo iskustvo iz prošlogodisnjeg takmičenja kada smo dobili najtežeg protivnika. Protivnika cenim jer je iz jake lige i ima odlučno iskustvo u Evropi, ali kažem, mi smo, poslednjih godina pokazali kontinuitet dobrih igara, dobrih rezultata, sada nam je vreme da i u Evropi napravimo pomak", rekao je Dodić na konferenciji za novinare.

On je naveo da su šanse za prolaz dalje jednake i da je optimista.
"Poštujemo svakog protivnika i ovog, imamo vremena da prikupimo sve informacije i na ovim pripremama u Sloveniji pokušaćemo da odigramo prijateljsku utakmicu sa nekim klubom iz Rumunije", naveo je Dodić.

Prvotimac Jagodine Milan Đurić istakao da je ekipa Kluža poznata, ali da nisu očekivali da je dobiju za rivala.

Predsednik Jagodine Goran Milanović izjavio je da će u mečevima sa Klužom ekipa imati priliku da se raduje i pređe u treći krug takmičenja.
"Mogli smo da dobijemo i mnogo lakšeg protivnika, misliim da su nam šanse ovog puta izjednačene. Jagodina je u odnosu na prošlu godinu porasla i mislim da ćemo, sa iskustvom, koje smo stekli, imati prilike da se rađuemo i pređemo u treći krug", rekao je Milanović posle žreba.

Izvor; Tanjug