Vojvodina šokirala Partizan, Zvezda na +3

Tanjug,05.04.2014

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana igrali su u Beogradu protiv ekipe novosadske Vojvodine nerešeno 1:1, a istim rezultatom završen je meč u Nišu između domaćeg Radničkog i Javora iz Ivanjice (1:1), u preostalim današnjim utakmicama 22. kola Superlige Srbije.

Partizan je ispustio pobedu iz ruku primivši gol iz penala u poslednjem minutu, tako da sada zaostaje tri boda za vodećom Crvenom zvezdom.

Crno-beli nisu ispunili očekivanja, iako su od 13. minuta imali igrača više nakon što je Nastić zaradio dva žuta kartona. Ipak, kada je Obradović desetak minuta nakon odbora zatresao protivničku mrežu, činilo se da aktuelnom šampionu pobeda neće izmaći.

Sva nadanja, međutim, srušio je Milinković pogotkom iz penala u poslednjem minutu susreta, nakon što je Trajković napravio prekršaj i takođe zaradio drugi žuti karton, pa je morao van terena.

Novosađani su zasluženo izborili remi. Igrali su kompaktno i angažovano, često preteći golmanu Lukaču, iako oslabljeni nakon isključenja Nastića.

Radnički je kod kuće u Nišu takođe teškom mukom stigao do boda protiv Javora, nakon što su Ivanjičani vodili već od prvog minuta.

Nikolić: Nije bilo jedanaesterca

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je posle remija protiv Vojvodine da su crno-beli odigrali najslabiju utakmicu ove godine.
"Ovo je definitivno najslabija utakmica Partizana ove godine. Očigledno da je veliki pritisak počeo da uzima danak. Posle postignutog gola došlo je do neobjašnjive nervoze i na kraju smo primili gol iz penala u nadoknadi vremena", izjavio je Nikolić nakon meča u Humskoj.

On je ocenio da je odigrana "čudna utakmica" između njegovog sadašnjeg i bivšeg kluba.
"Strasti su bile uzavrele, pa smo morali da ih smirimo u svlačionici posle meča. Uprkos svemu, još smo u trci za ono za šta se borimo", kazao je Nikolić, dodajući da "više nema smisla da uopšte komentariše neke stvari".

"Večeras nije bilo ni j od jedanaesterca, a o suđenju najbolje govori reakcija publike posle meča. Na kraju sam morao svojim telom da branim sudiju Darka Bogdanovića kada je izlazio sa trerena. Iskreno, ne znam zašto sam to uradio, ne želim da se uopšte bavim tim čovekom", zaključio je Nikolić.

Trener Vojvodine Branko Babić nije krio zadovoljstvo osvojenim bodom, ali pre svega igrom koju je prikazao njegov tim.
"Zadovoljan sam kako smo odigrali, ovi mladi momci bili su potpuno rasterećeni. Žao mi je što Partizan nije pokazao više, ali je očigledno da igraju pod velikom presijom zbog trke za titulom. Mi smo to večeras iskoristili. Ekipa Vođvodine još je u formiranju, radi se o mladim, kvalitetnim i odgovornim igračima", rekao je Babić.

Zvezda nastavila pobednički niz u Subotici

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Subotici ekipu Spartaka sa 2:1 (1:0) u utakmici 22. kola Superlige Srbije.

Zvezda je zabeležila 12. uzastopni trijumf i zadržala prvo mesto na tabeli.

Gosti su poveli preko Nikole Mijailovića u 22. minutu nakon proigravanja Miloša Ninkovića, a na 2:0 povisio je Dragan Mrđa u 74. minutu.

Pet minuta ranije Spartak je propustio idealnu priliku da ugorozi gol Bobana Bajkovića, pošto je Slobodan Novaković iz neposredne blizine bio neprecizan.

Izabranici Dragana Kanatlarovskog do kraja meča uspeli su da smanje rezultat, ali ne i da dođu do izjednačenja.

Početkom drugog poluvremena Nigerijac Obiola Dauda je napustio igru zbog povrede pa ga je zamenio Filip Kasalica.

Voždovac je posle prošlonedeljnog debakla od Zvezde (5:1) savladao Donji Srem sa 3:0, dok su Novi Pazar i Jagodina podelili bodove (2:2).

U derbiju začelja Rad je minimalnim rezultatom pobedio gradskog rivala OFK Beograd, pogotkom Srećkovića početkom drugog poluvremena.

Radnički je kod kuće u Nišu takođe teškom mukom stigao do boda protiv Javora, nakon što su Ivanjičani vodili već od prvog minuta.

Rezultati 22. kola Superlige srbije:

Partizan - Vojvodina 1:1 (Obradović 57 - Milinković 90. penal)
Radnički Nis - Javor 1:1 (Pejčić 75 - Veselinović 1)

Odigrano ranije danas:

Voždovac- Donji Srem 3:0 (Obradović 10, Marušić 50, 79)
Spartak - Crvena zvezda 1:2 (Šarac 78 - Mijailović 22, Mrđa)
Rad - OFK Beograd 1:0 (Srećković 48)
Radnički Kragujevac - Sloboda 1:1 (Spalević 73 - Galvao 48)
Novi Pazar - Jagodina 2:2 (Arsenijević 10, Rusmir 67 - Cvetković 26, Martinović 34)

U poslednjoj utakmici sutra od 18 sati u Beogradu igraju Čukarički i Napredak.

Tabela: Crvena zvezda 53 boda, Partizan 50, Čukaricki 35, Novi Pazar 35, Jagodina 34, Vojvodina 34, Radnički Niš 31, Voždovac 29, itd.