Rad bolji od Pazaraca, Donji Srem odoleo u Ivanjici


BEOGRAD - Fudbaleri Rada i Vojvodine zabeležili su pobede protiv Novog Pazara i Voždovca, u prvim utakmicama 17. kola Superlige Srbije, dok su utakmice Javor - Donji Srem, OFK Beograd - Spartak i Napredak Radnički (Kg) završene nerešenim rezultatom.

Rad je do prvog trijumfa posle pet kola i izuzetno važnih bodova na Banjici protiv Pazaraca stigao pogotkom doskorašnjeg napadača Crvene zvezde Ognjena OŽegovića u završnici utakmice, dok je povratnik u srpski fudbal Lazar Veselinović sa dva pogotka doneo bodove Vojvodini protiv Voždovca,

Javor ni posle šest meseci nije uspeo da pobedi na svom terenu, a najbolju priliku za trijumf protiv Donjeg Srema imao je Predrag Đorđević, koji je u 50. minutu pogodio prečku.

Na Karaburni, OFK Beogradd je protiv subotičkog Spartaka vodio golom mladog reprezentativca Aleksandra Čavrića, ali je bod gostujućem timu doneo Slobodan Novaković devet minuta pre kraja.

Fudbaleri Napretka i kragujevačkog Radničkog igrali su u Kruševcu nerešeno 3:3. Domaćin je ispustio pobedu nakon što je na poluvremenu vodio sa 3:1, uz tri gola Trujića. Umesto da nastavi sa napadima, tim Napretka se opredelio na čuvanje prednosti, što mu se na kraju osvetilo, jer su Kragujevčani angažovanom igrom postigli još dva pogorka i umalo napravili preokret.

Rezultati i strelci 17. kola Superlige:
Vojvodina - Voždovac 2:0 (Veselinović 6, 84. penal)
Javor - Donji Srem 0:0
Rad - Novi Pazar 1:0 (Ožegović 88)
OFK Beograd - Spartak 1:1 (Čavrić 69 - Novaković 81.)
Napredak - Radnički Kragujevac 3:3 (Trujić 24, 26, 41 - Rosić 28, Miljuš 60, Bjelanović 66)

Izvor; Tanjug