Partizanu bod u Pazaru, Zvezdi šansa za prvo mesto


NOVI PAZAR - Fudbaleri Novog Pazara i Partizana odigrali su danas 0:0 na gradskom stadionu u Novom Pazaru u premijernom meču prolećnog dela sezone Superlige.

Najbolju šansu na utakmici propustio je napadač Partizana Petar Škuletić kada nije uspeo da iskoristi situaciju "1 na 1" sa golmanom domaćeg tima Milošem Budakovićem u finišu prvog poluvremena.

Crno-beli bi ovim rezultatom mogli da izgube lidersku poziciju na tabeli, ukoliko Crvena zvezda večeras pobedi na svom terenu ivanjički Javor.

Donji Srem i Vojvodina podelili su bodove na utakmici u Pećincima (1:1), a domaći fudbaleri imali su prednost kada je Ognjen Damnjanović postigao gol iz penala na početku meča, ali je nerešen rezultat Vojvodini doneo Jovan Stojanović u 71. minutu.

Voždovac je minimalnim rezultatom pobedio OFK Beograd, a gol odluke postigao je Nemanja Obradović u 9. minutu.

Rezultati:

Novi Pazar - Partizan 0:0
Voždovac - OFK Beograd 1:0 (Obradović 9.)
Donji Srem - Vojvodina 1:1 (Damnjanović penal 14. - Stojanović 71.)
Spartak - Sloboda (odloženo)
U toku:
Čukarički – Rad

Večeras igraju Napredak i Jagodina, dok je za 18 zakazan meč između Crvene zvezde i Javora.

Sutra je na programu utakmica između kragujevačkog i niškog Radničkog.

Tabela: Partizan 34 bodova, Crvena zvezda 32, Jagodina 27, Vojvodina 25, Novi Pazar 25, Radnički iz Niša 24, itd...

Nikolić: Nisam zadovoljan, nedostajao nam je Lazović

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da nije zadovoljan remijem sa Novim Pazarom, ali da je video određene pozitivne strane u igri svoje ekipe.
"Ambijent je bio na nivou derbija kola, ali ne i ovaj rezultat. Hteli smo da pobedimo i zbog toga ne mogu da budem zadovoljan ovim rezultatom. Ipak, ima i nekih stvari zbog kojih mogu da budem zadovoljan, jer Novom Pazaru nismo dozvolili da ugrozi naš gol", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare posle meča.

On je istakao da je Partizan morao da iskoristi neku od šansi koje je stvorio tokom 90 minuta.
"Falio nam je Danko Lazović, koji se povredio na poslednjem treningu pred utakmicu. Takođe, bili smo hendikepirani i neigranjem Vulićevića, ali nećemo da tražimo alibi", dodao je on.

Trener Novog Pazara Zoran Njeguš, za razliku od Nikolića, imao je razloga za zadovoljstvo.
"Osećam se fenomenalno, jer smo nastavili tradiciju dobrih igara protiv Partizana u Novom Pazaru. Imali smo mali pritisak, u gradu se osećala tenzija pred utakmicu. Nadam se i da su naši navijači, poput mene, zadovoljni bodom", kazao je Njeguš.


Tanjug