Het-trik Mrđe za trijumf Zvezde na praznoj Marakani


BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras Slobodu iz Užica sa 4:1 (3:1) u utakmici 13. kola Superlige Srbije.

Meč na Marakani odigran je bez prisustva publike, jer je Crvena zvezda kažnjena zbog loše organizacije 145. večitog derbija protiv Partizana.

Prazne tribine nisu smetale igračima Zvezde, koji su posle početnog vođstva gostiju preuzeli inicijativu i već do odlaska na odmor preokrenuli rezultat u svoju korist.

Het-trik u redovima domaćina postigao je Dragan Mrđa (38, 41, 62), a u listu strelaca upisali su se još Goran Gogić i Tijago Galvao u timu Slobode.

Ovom pobedom crveno-beli su bar do sutra izbili na prvo mesto na tabeli sa 26 bodova, dva više u odnosu na Partizan, koji sutra gostuje ekipi Voždovca.

U preostalom današnjem meču 13. kola Čukarički i Novi Pazar su odigrali nerešno - 1:1.

Rezultati i strelci:
Crvena zvezda - Sloboda 4:1 (Gogić 13, Mrđa 38, 41, 62 - Galvao 8)
Čukarički - Novi Pazar 1:1 (Srnić 86 - Obradović 39)
Javor - Radnički Kragujevac 1:1 (Docić 13 - Bubanja 56)
Napredak - OFK Beograd 3:0 (Dimitrov 16, Gavrić 84)
Donji Srem - Rad 2:0 (Lakić - Pešić 53, Maraš 66. autogol)
Spartak - Radnički Niš 1:0 (Torbica 74. penal)
Jagodina - Vojvodina 3:0 (Pešić 45, 70, Lepović 48)

Sutra:
Voždovac - Partizan (13.00)

TABELA: Crvena zvezda 26, Partizan 24, Radnički Niš 21, Vojvodina 21, Jagodina 21, Čukarički 21, Spartak 20, Novi Pazar 20, itd.




Stojanović: Šteta što nije bilo publike

Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je večeras da mu je žao što publika nije mogla da prisustvuje pobedi njegovog tima protiv Slobode iz Užica (4:1).

"Šteta što nije bilo gledalaca, jer je bilo mnogo lepih akcija sa obe strane, ali mi smo bili produktivniji i osvojili smo važna tri boda. Približili smo se igri i kreaciji koju želim od fudbalera, ali još sazrevamo i ekipa polako dobija fizionomiju", rekao je Stojanović na konferenciji za medije.

Utakmica na Marakani odigrana je bez prisustva publike, jer je Crvena zvezda kažnjena zbog loše organizacije 145.
večitog derbija protiv Partizana.

Šef stručnog štaba Slobode Ljubiša Stamenković čestitao je Zvezdi na zasluženoj pobedi i dodao da su Užičani pružili jednu od slabijih partija ove sezone.

"U prvh 20 minuta smo ispoštovali dogovor iz svlačionice i kao plod toga postigli lep gol. Zvezda se brzo vratila u igru pogotkom iz prekida što nije njihovo glavno oružje. Postigli su još jedan gol i posle toga nismo uspeli da igramo kako treba, jer je protivnik stajao iza lopte i igrao na kontre", rekao je Stamenković.

Zvezda je ovom pobedom izbila na prvo mesto na tabeli sa dva boda više od Partizana, koji u nedelju gostuje ekipi Voždovca, takođe pred praznim tribinama.

Tanjug 23.11.2013