Zvezda efikasna protiv Novog Pazara, pobeda Spartaka


BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu ekipu Novog Pazara sa 5:1, dok je Spartak kao gost osvojio sva tri boda na gostovanju Voždovcu (1:0), u utakmicama 9. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli su konačno zaigrali dobro i efikasno posle burne nedelje i oglašavanja pismom o lošem stanju u klubu, kao i incidenta u kojem su im razlupani automobili na parkingu Marakane. Od prvog minuta krenuli su angažovano i ofanzivno ka protivničkom golu, sto je već na poluvremenu rezultiralo ubedljivim vođstvom.

Domaćin je i u nastavku diktirao tempo, Pazarci nisu imali rešenja za motivisane rivale, pa su napustili teren s punom mrežom i samo počasnim pogotkom.

U timu Crvene zvezde debitovao je Peruanac Migel Arauho, a pre meča najvernije pristalice istakle su na severnoj tribini transparent "I vi gore, i vi dole, dovedite se u red. Nemoj da vas navijači Zvezde više mole", upozoravajući crveno-bele da konačno opravdaju njihova očekivanja i krenu ka vrhu tabele.

Sredinom prvog poluvremena povređen je igrač gostiju Nino Pekarić u vazdušnom duelu sa golmanom Bobanom Bajkovićem. Čuvar mreže domaćina je prilikom intervencije nenamerno pesnicom pogodio Pekarića u glavu, ovaj je kratko bio u nesvesti, a posle lekarske intervencije odnet je sa terena na nosilima. Povreda fudbalera Novog Pazara, na sreću, nije ozbiljna.

Istakli su se dvostruki strelci Dauda i Mrđa, a Crvena zvezda je petom pobedom ove sezone prišla na bod šampionu Partizanu, koji ima utakmicu manje, a na dva boda vodećem Čukaričkom.

Spartak je trijumfom protiv Voždovca preskočio na tabeli večerašnjeg rivala i pod vođstvom novog trenera Dragana Kanatlarovskog približio se gornjem delu tabele.

Crvena zvezda - Novi Pazar 5:1 (Milijaš 8, Dauda 20, 45+3, Mrđa 55, 72 - Jelić 75)
Voždovac - Spartak 0:1 (Nosković 75)

Odigrano ranije danas:
Vojvodina - Sloboda 1:2 (Kaluđerović 25 - Žeravica 33, Jovanović 77)
OFK Beograd - Radnički Kragujevac 2:3 (Dražić 57, Damjanović 75 - Knežević 12, 69, Spalević 35)
Donji Srem - Čukarički 1:1 (Lakić-Pešić 90+2 - N. Stojiljković 76)
Javor - Rad 1:2 (Sotirović 72 - Đurđević 21, 25)
Od 19 sati igraju Napredak - Radnički Niš, a sutra se sastaju Jagodina i Partizan.

Tabela: Čukarički 18 bodova, Partizan 17, Crvena zvezda i Vojvodina po 16, Radnički Niš 13, Crvena zvezda 13, Jagodina 12, Napredak 11, Novi Pazar 11, Voždovac 10, itd.


Tanjug