Crvena zvezda sa dva gola minusa čeka revanš


ODESA - Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su večeras u Odesi od ekipe domaćeg Černomoreca sa 3:1, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Predstavnik Srbije gubio je na poluvremenu sa 2:0, ali je u nastavku susreta zaigrao bolje i povezanije, pa je Vukan Savićević smanjio prednost Ukrajinaca. Međutim, dvadesetak minuta pre kraja prestrogo je dosuđen penal za Černomorec, kojeg je realizovao Antonov, tako da crveno-belima predstoji težak zadatak u revanšu da nadoknade minus od dva gola.

Strelci su bili Rijera u 32, Đa Đeđe u 38. i Antonov u 78. iz penala za Černomorec, a Savićević u 59. minutu za Crvenu zvezdu.

Revanš susret igra se za sedam dana u Beogradu.

Pomoćni trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Kostić nije bio zadovoljan suđenjem nakon poraza Crvene zvezde od Černomoreca, ali je naglasio da su crveno-beli sposobni da nadoknade minus od dva gola u revanšu u Beogradu.

Crvena zvezda je večeras u Odesi izgubila od domaćeg Černomoreca sa 3:1 u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a Kostić je vodio tim umesto suspendovanog šefa stručnog štaba Slaviše Stojanovića.
"Naravno da rezultatom nisam zadovoljan, jer smo igrali otvoreno, napadali i stvorili nekoliko dobrih prilika koje nismo uspeli da realizujemo, tačnije Kasalica i Pečnik nisu najbolje reagovali u završnicama napada. Priliku da nadoknadimo propušteno imaćemo u Beogradu, i ja sam uveren u pobedu pred našim navijačima", rekao je Kostić za klupski sajt.

On je dodao da je, što se kriterijuma suđenja tiče, ono moralo biti objektivnije.
"Mogli smo da vidimo dvostruke aršine i kod dosuđivanja penala, i kod dodeljivanja žutih kartona. Fudbal je igra kontakta, i s obzirom da nije bilo prljavih startova, bez razloga smo dobijali javne opomene, s obzirom da domaćin nije zaradio nijednu", kazao je Kostić.

Revanš susret između Crvene zvezde i ukrajinskog tima igra se za sedam dana u Beogradu.

Tanjug