Troskovi i opcije DTV


Koje su moje mogućnosti?

Za digitalizaciju se možete pripremiti tako što ćete:

Kupiti odgovarajući STB za vaš TV
Kupiti odgovarajući digitalni televizor

Kako da znam kakvu opremu da kupim?

Na mnoge televizore moraće da se priključi STB – čak iako na njima piše „HD ready” ili „Full HD”. Ove dve oznake ne znače da će vaš televizor moći da primi digitalni TV signal. Zato je važno voditi računa da televizor, koji želite da kupite, ima na sebi odgovarajuću etiketu. Možete biti sigurni da će STB-ovi i televizori obeleženi tim znakom moći da primaju emitovani digitalni signal u Republici Srbiji.

Koliko to košta?

Prelazak na digitalnu televiziju ne mora da bude skup. Sve zavisi od toga da li želite da nastavite da koristite stari televizor ili da kupite novi. U slučaju da želite da nastavite da koristite televizor koji već imate, potrebno je da kupite STB. Ako kupujete novi televizor, obratite pažnju na tehničke karakteristike. U oba slučaja uzmite u obzir da li STB ili TV ima etiketu.

U Srbiji trenutno ne postoji veliki izbor modela televizora koji će moći da se koriste posle prelaska na digitalno emitovanje, ali stanje na tržištu će se uskoro promeniti. Nova antena za prijem digitalnog TV signala vam neće biti potrebna, ukoliko ona koju trenutno imate prima analogni TV signal dobrog kvaliteta.

Izvor;Ministarstvo trgovine, turizma
i telekomunikacija