Tijana Sretkovic - Biografija

-Neverne Bebe



TijanaTijana Sretković rođena je 02. novembra 1986. u Kraljevu gde je uporedo završila osnovnu i nižu muzičku školu "Stevan Mokranjac", odsek violončelo.

Već kao devojčica nastupa na pevačkim takmičenjima za mlade talente.

Po završetku Gimnazije i tri godine srednje muzičke škole u Kraljevu prelazi u Beograd i upisuje Beogradsku Politehniku - odsek za industrijski dizajn, gde je od diplome trenutno deli jedan ispit.

Dizajn je njena velika ljubav i hobi ali ipak bira muziku za svoje životno opredeljenje koje se samo potvrdilo pozivom Nevernih beba da im se pridruži u proleće 2011. godine.

Nastupala je u bendovima "Višestruki prelom" (sastavljen delimično od drugova iz muzičke škole), "Funkey" i "Carbon Cartel" (autorski progressive rock bend sa velikim brojem zapaženih klupskih koncerata).

Do svoje 15. godine bavila se glumom a aktivno je trenirala i plivanje, osvojila je više medalja na regionalnim i državnim takmičenjima. Svira violončelo i akustičnu gitaru.
Obožava crtanje i dizajn na svim poljima.

Tijanini uzori su : Prince, Mike Patton, Joe Lynn Turner, Glenn Hughes, Freddie Mercury, SKIN (Skunk Anansie), Chaka Khan, Jennifer Holiday...
Omiljeni bendovi - Faith no more, Toto, Pink Floyd, Kansas, Journey, Thin Lizzy, Queen, J. Bonamassa, SRV...