Pedja D Boy - Biografija


Peđa D Boy je muzičar koji je najveću popularnost imao sa pesmom „Jugoslovenka“. Osim muzike Peđa se oprobao i u rijaliti šou „Veliki Brat“ iz 2007. godine, a mnogo je puta priznao kako ne bi želeo da se tamo vrati.


Peđa D Boy je rođen 14. aprila 1950. godine u mestu Kruševac, a kada je imao samo devet godina, seli sa porodicom u Beograd gde je završio Višu turističku školu i Srednju muzičku. Malo pre punoljetnosti odlazi u Pariz.

U jednom od najlepših gradova Evrope Peđa je pravio nakit i posle toga ga prodavao na ulici. Pored toga je svirao, a 1980. godine se vraća u Beograd kako bi osnovao bend „The boys“. S njima je izdao prvi album, a posle dve godine usledio je album „Jugoslovenka“.


Muzičar je priznao kako je u životu okusio mnoge poroke, ali i zadovoljstva pa je tako bio žigolo, član sekte, spavao je na plaži, a neko je vreme bio okružen džet-setom. Peđa ima četvero dece i priznao je da ih želi još. Izjavio je da mu nakon rijalitija treba mnogo odmora, šta je bilo dobro jer je posle usledio novi cd u saradnji sa „City recordsom“.

U svojoj je karijeri snimio mnogo albuma kao što su: „General“, „Ajde da se zezamo“, „Laku noć ti mala“, „Muvanje“, „Džejn“…

Izvor;poznati.info