Sandi Cenov - Biografija

Aleksandar Cenov ili Sandi je poznati pevač iz Hrvatske koji je najveće hitove imao tokom 90-ih godina. Iza sebe ima mnogo zanimljivih momenata u karijeri, a postao je najviše poznat po tome šta je bivšu ženu Branku Bebić zaprosio preko medija sa pesmom „Žena budi mi ti“.

Aleksandar Cenov je rođen 17. juna 1968. godine u Rijeci. Sandi je karijeru počeo 1980. godine sa bendom „Bedž“, a bili su poznati po tome šta su svi nosili bedževe. Posle benda upisuje pravni fakultet od kojeg je odustao dok je bio apsolvent, jer je dobio ponudu od grupe „Hard Rock“ da im bude vokal.

Sandi je ponudu prihvatio zbog ljubavi prema pevanju, a prvi uspešni album koji je snimio bio je „U tvojim mislima“ koji je postao jedan od najprodavanijih albuma na muzičkoj sceni u Hrvatskoj.


Kada je zaprosio bivšu ženu Branku Bebić preko medija, priznao je kako je dobivala mnoge i ozbiljne pretnje zbog njega. U intervjuima je priznao kako je veza sa srpskom voditeljkom Anom Mihajlovksi bila fatalna za njega. Sandi je sada u braku sa ženom Ilinom sa kojom ima ćerku Zaru.

Godine 2008. je prihvatio poziv za rijaliti šou „Veliki brat – Poznati“ kako bi mogao promovisati svoj album „Sandiland“. Pokušaj nije bio uspešan jer je iz kuće izašao prvi i to samo dva dana nakon što je šou počeo.

Neke od njegovih pesama su: „Sve što imam“, „Navike“, „U tvojim mislima“, „Neke pjesme ljubavne“…

Izvor; poznati.info