Vanja Mijatovic - Biografija


Ime i prezime: Vanja Mijatović
Godina rodjenja: 1986.
Mesto rodjenja: Kraljevo
Omiljeni pevač: Snežana Đurišić, Marija Šerifović

Vanja Mijatović je rođena 07.01.1986 u Kraljevu, gde je 2004 godine završila srednju Ekonomsko – trgovinsku školu. Potiče iz stare i poznate kraljevačke muzičke porodice, pa muzika već od malih nogu postaje njena ljubav i oblast interesovanja. Već sa 5 godina ima svoj prvi nastup, a po završetku srednje škole i punoletstva odlučuje da se profesionalno posveti muzici.

Kako je upućena na bend svog oca (grupa Jez), ona do 2005 godine uglavnom nastupa sa njima, a potom sa Full house band-om odlazi u Beč, gde nastupa u poznatoj diskoteci “Laby” narednih 6 meseci.


U povratku iz Beča, prelazi u Casper band, sa kojim nastupa naredne 3 godine, širom Srbije i R.Srpske. 2009-te godine , prekida saradnju sa Casper band-om i karijeru nastavlja sa orkestrom Aleksandra Sofronijevića, sa kojima i danas radi i nastupa. Povremeno nastupa sa Dejanom Petrovićem i njegovim Big band-om na koncertima širom Srbije.

Osim rada sa bendovima, u svojoj dosadašnjoj karijeri ima zabeležene i nastupe na nekoliko festivala: Festival zabavne muzike Vrnjačka Banja 2008 godine, Radijski festival 2008 i prestižna Beovizija 2009, gde se publici predstavlja sa pesmom “Led i žar ” kompozitora Miše Mijatovića, gde skreće pažnju svojom interpretacijom.

Uzela je učesće i na nekoliko humanitarnih koncerata u Kraljevu. Zbog zalaganja u muzičkoj kulturi grada Kraljeva, dve godine za redom dobija epitet “Kraljevčanka Godine “. Kao bitnu vrlinu ističe veliku profesionalnost, odgovornost u poslu, kao i stalnu želju za usavršavanjem. Pored brata , koji je Magistar jazz klavira i njen savetnik, sebi je veliki kritičar i teži perfekcionizmu kako u interpretaciji , tako i u kompletnom nastupu.

Smatra da za nju ima mesta na estradnoj sceni i da je dostojni predstavnik “Grand produkcije”. U slobodno vreme je vrlo posvećena šlusanju svih žanrova muzike od jazz-a, rock-a do pop-a, folk-a…, što joj pomaže da proširuje svoj repertoar. Jedan od hobija joj je učenje grčkog jezika i slušanje grčke muzike.


Izvor;
poznati.info