Termiti - Biografija



Termiti su oformljeni u Rijeci 1978 godine prošlog veka kao jedan od prvih hrvatskih punk bendova, i ubrzano su stekli kultni status koji se održao i do današnjih dana.
Najpamtljiviji su bili po razuzdanim i scenski maštovitim koncertima, koji su uključivali rekvizite poput perja i zahodskih školjki, kao i po klasicima kao što su općepoznati Vjeran pas, ali i po brojnim drugima, kao što su Vremenska prognoza ili Tko vas jebe, šminkeri.
Kao što su se iznenada pojavili na sceni, isto tako iznenadno su je 1982 i napustili, razišli su se bez nekog ozbiljnijeg razloga. Iza Termita ostao je naknadno objavljeni Vjeran pas LP.

Zanimljivosti:
- Termiti za svoje vrijeme djelovanja nisu izdali ništa osim pojavljivanja na kompilacijama kao što su "Novi punk val 78-80". Album u izdanju Dallasa objavljen je "posthumno".
- Mrle je nakon razlaza Termita karijeru nastavio u bandu "Strukturne ptice", i kasnije "Let 2", tj. "Let 3" koji su na drugom albumu "El desperado" obradili kultnu stvar Termita - "Vjeran pas".
- Tica je nakon razlaza Termita prešao u Parafe, a dvije godine poslije je napustio ovaj svijet (izljev krvi u mozak uslijed urođene mane).
- Davor Tolja svoju je karijeru nastavio u jednom od najpopularnijih jugoslovenskih pop bandova – Denis & Denis.
- Termiti su se nakratko opet oformili početkom devedesetih godina prošlog stoljeća na "Fiju Briju" festivalu.

Članovi
- Predrag Kraljević - Kralj / VOKAL
- Robert Tičić - Tica / GITARA
- Damir Plecić - Plego / BAS
- Damir Martinović - Mrle / BAS
- Berislav Dumenčić - Kiko / BUBANJ
- Krešo Kaštelan - / KLAVIJATURE
- Josip Krošnjak - Pepi / KLAVIJATURE
- Emil Žauhar - Žohar / KLAVIJATURE
- Davor Tolja / KLAVIJATURE