Zdravo Gost, ako čitate ovo, to znači da niste registrovani. Kliknite ovde da se registrujete u nekoliko jednostavnih koraka, uživaćete u svim odlikama našeg Foruma. Imajte na umu da su zabranjeni nepristojni ili besmisleni nikovi (bez brojeva ili slova nasumice).
Oliver Dragojevic - Biografija
Povecaj Tekst Smanji Tekst

  1. Dobro Došli na Radio Šumadinac forum.

    Trenutno pregledate forum naše zajednice kao gost, što vam daje ograničen pristup većini diskusija. Registacijom koja je besplatna dobijate mogućnost da postavljate teme, privatno komunicirate sa drugim članovima (PP), odgovarate na ankete, uploadujete, i pristup mnogim drugim posebnim delovima. Registracija je brza, jednostavna i apsolutno besplatna i zato Vas molimo, pridružite našoj zajednici danas!!

    Ukoliko imate bilo kakvih problema sa procesom registracije ili vašim nalogom za prijavljivanje, kontaktirajte nas.
+ Odgovor Na Temu + Kreiraj Novu Temu
Prikaz rezultata 1 do 2 od 2
  1. #1
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,582

    srce Oliver Dragojevic - Biografija

    Oliver Dragojević


    Oliver Dragojević (Vela Luka, 7. decembar 1947. - ), hrvatski muzičar.S


    Djetinjstvo

    Rođen je u Veloj Luci na ostrvu Korčuli. U Splitu pohađa muzičku školu. Najprije uči klavir, a zatim klarinet i gitaru. Prvi susret s muzikom bio mu je u petoj godini kad od oca Marka na poklon dobija usnu harmoniku kojom je zabavljao djecu iz svoje ulice, te putnike na brodu na putnoj relaciji Split - Vela Luka.

    Počeci na estradi

    Prvi estradni nastup bio mu je na splitskom dječijem festivalu 1961. g. s popularnom pjesmicom Baloni. Istovremeno s bratom Aljošom snima tada poznate svjetske hitove za radio stanicu Split. Već 1963. g. oprobava se s velikim uspjehom kao pjevač i klavijaturista kultnog splitskog benda Batali. Na takmičenju amatera pjevača Hrvatske, osvaja prvo mjesto pjevajući Yesterday.

    Saradnja sa Runjićem

    Festivalski debit imao je na Splitu 1967. na nagovor Zdenka Runjića s njegovim Picaferajem, kompozicijom koja nije dospjela na završnu festivalsku večer, ali koja će - povampirena - u sedamdestima - postati jednim od vječno zelenih Oliverovih standarda. Nakon neuspjeha na Splitu 1967. sve do 1972. godine, Oliver peče zanat svirajući po brojnim zapadnoeuropskim klubovima usvajajući temeljne odlike kasnijeg izvođačkog manira. Poslije kratkotrajne epizode s Dubrovačkim trubadurima koja je trajala manje od godinu dana i učestvovanja na pionirskim prvim sezonama splitske super-star grupe More u ljeto 1974. ponovo se priključio Batalima. Na Prokurative se vraća 1974. g. te u velikom stilu osvaja prvu nagradu publike sa kompozicijom Ča će mi Kopakabana. Nakon toga ponovo uspostavlja saradnju sa Zdenkom Runjićem i na Splitu 1975. pjeva šansonu Galeb i ja, ultimativan pogodak i početak višegodišnje plodonosne saradnje nagradama najobdarenijeg autorsko - izvodačkog dvojca.

    Dvi, tri riči

    I njegov album Dvi, tri riči (2000. g.) dokazuje da je Oliver ipak samo jedan. Jer kako objasniti da nakon toliko vremena na hrvatskoj estradnoj sceni a i šire, još uvijek istom snagom privlači sve generacije. Stoga i ne čudi što je ovaj album prodan u platinastoj tiraži što znači preko 50.000 primjeraka. Ovo zaista vrijedno priznanje dodijeljeno mu je na proslavi 40-te godišnjice rada Zdenka Runjića 8. srpnja 2001. godine.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  2.    Linkovi Sponzora

    Raznovrsno Forum

  3. #2
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,582

    Uobičajeno Odg: Oliver Dragojevic - Biografija

    Koncert u Pulskoj areni

    Humanitarnim koncertom koji je održao u ljeti, 25. avgusta 2001. g. u pulskoj areni dokazao je još jednom zbog čega je i nakon toliko dugo godina posebno bogate i uspješne muzičke karijere na samom tronu. U prepunoj Areni, s Oliverom su pjevale i mlade i starije generacije, a gostovanje još nekih naših velikih renomiranih imena, poput Džibonija, Vane, Ota Pestnera, Tedija Spalata, klape Fortunal i Toni Cetinskog, samo su dokaz počasti koju zaslužuje Oliver, kao i cijela akcija, jer je prihod s koncerta išao za pomoć Opšoj bolnici u Puli. Audio zapis tog koncerta, objavljen je krajem 2001. g. pod imenom Oliver u Areni i to kao dvostruki CD i kaseta.

    Pojedine nagrade

    Pobravši veliki broj najprestižnijih festivalskih i diskografskih nagrada, Oliver je bio i laureat prve dodjele Hrvatske diskografske nagrade Porin koja je prošla u znaku njegovog izvođenja Džibonijeve Cesarice. Osam dobijenih Porina te odlikovanja Reda Danice s likom Marka Marulića, samo su neka od brojnih Oliverovih priznanja.

    Diskografija

    1974 - Anđela
    1974 - Ća će mi Copacabana
    1975 - Ljubavna pjesma
    1976 - Našoj ljubavi je kraj
    1976 - Prva ljubav
    1976 - Split 76
    1977 - Ako izgubim tebe
    1977 - Malinkonija
    1977 - Nedostaješ mi ti
    1977 - Split 77
    1977 - Zagreb 77
    1978 - Molitva za Magdalenu
    1978 - Poeta
    1978 - Split 78
    1979 - Budi tu
    1979 - Danijela
    1979 - Split 79
    1979 - Vjeruj u ljubav
    1980 - Oliver 5
    1981 - Đelozija
    1981 - Jubavi, jubavi
    1982 - Karoca
    1983 - Moje prvo pijanstvo
    1984 - Evo mene među moje
    1985 - Svoju zvizdu slidin
    1986 - Za sva vrimena
    1987 - Oliver
    1987 - Pionirsko kolo
    1988 - Svirajte noćas za moju dušu
    1989 - Oliver u HNK
    1991 - Jedina
    1992 - Teško mi je putovati
    1994 - Neka nova svitanja
    1994 - Sve najbolje
    1995 - Vrime
    1996 - Oliver u Lisinskom
    1997 - Duša mi je more
    1998 - Štorija 1
    1998 - Štorija 2
    1998 - Štorija 3
    1998 - Štorija 4
    1998 - Štorija 5
    2000 - Dvi, tri riči
    2001 - Oliver u Areni
    2002 - Trag u beskraju
    2003 - Vjeruj u ljubav 2003
    2005 - Emocija
    2005 - Vridilo je
    2006 - Oliver al`Olimpija
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

Informacija Teme

Users Browsing this Thread

Trenutno 1 korisnika pregleda ovu temu. (0 članova i 1 gosta)

     

Slične Teme

  1. Oliver Stojkovic - Tekstovi Pesama
    By Vesna in forum Tekstovi Pesama Zabavne Muzike
    Odgovori: 8
    Zadnji Post: 26.11.2015, 06:12
  2. Petar Dragojevic - Tekstovi Pesama
    By Vesna in forum Tekstovi Pesama Zabavne Muzike
    Odgovori: 25
    Zadnji Post: 25.06.2013, 12:50
  3. Oliver Katic - Tekstovi Pesama
    By Vesna in forum Tekstovi Pesama Zabavne Muzike
    Odgovori: 3
    Zadnji Post: 20.12.2012, 06:42
  4. Oliver Mandic - Tekstualna Diskografija
    By Vesna in forum Tekstualne Diskografije Zabavne Muzike
    Odgovori: 3
    Zadnji Post: 02.01.2012, 07:12

Članovi koji su pročitali ovu temu : 0

Nemate dozvolu da vidite spisak imena.

Tagovi za ovu Temu

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts


O Nama

    Narodni radio, melem za uši ko ne sluša može da ga nađe na www.radiosumadinac.org

Preporučeni Linkovi

Pratite nas na

Twitter Facebook youtube Flickr DavianArt Dribbble RSS Feed



RSS RSS 2.0 XML MAP HTML
Loading...
Svaki korisnik ovog sajta odgovoran je za sadržaj poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za njihov sadržaj. Postavljanjem vaše poruke ili vašeg autorskog dela saglasni ste da ovaj sajt postaje distributer vašeg dela i odričete se mogućnosti njegovog povlačenja ili brisanja bez saglasnosti uprave sajta. Distribucija sadržaja sa ovog sajta je dozvoljena samo u nekomercijalne svrhe, uz obaveznu napomenu da je sadržaj preuzet sa ovog sajta i uz obavezno navođenje adrese RadioSumadinac.org. Kako je sajt ovih dimenzija nemoguće u potpunosti kontrolisati, ukoliko primetite materijal nad kojim Vi ili neko drugi već ima autorska prava, odmah nam se obratite i materijal će biti uklonjen. Za sve ostale vidove distribucije obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od vlasnika Sajta


Optimizovano za rezoluciju: 1920x1080 :: Opera :: Firefox :: Chrome