Cedomir Rajacic - Ceda CvorakIme i prezime:Čedomir Rajačić

Nadimak:Čeda Čvorak

Rođendan:04. 07. 1960.

Porodica:razveden

Karijera:
osnivac grupe Luna" koja je do sada izdala šest albuma

Zanimanje:pevač


Čedomir Rajačić (Čeda Čvorak) poznati kompozitor, roker i pevač rođen je 04.07.1960. godine u Šapcu. Popularnost je stekao kao frontmen pop grupe “Luna” koju je pokrenuo sa proverenom pop pevačicom Majom Marković. 1996. godine je osnovao grupu “Luna”, a 1998. godine izdaje prvi CD “Samo svoja”. Sa prvim CD-om postiže ogroman uspeh, pesma “Ne ostavljaj me” u gotovo svim anketama je proglašena hitom godine, dok on dobija nagrade za najboljeg kompozitora i tekstopisca godine, dok grupa “Luna” bica proglašena za muzičko ostvarenje godine.
Takodje tu si i nagrade za najbolji duet “Melco”, zatim “Oskar popularnosti”, dok Maja Marković sa košarkašem Dejanom Bodirogom dobija nagradu za “Medijsko lice godine”. Na festivalu “Sunčane Skale” osvajaju treće mesto sa pesmom “Samo jednu noć”, iako su po mnogima imali najbolju pesmu i zaslužili pobedu.
Drugi album “Ti i ja možemo sve” takodje je doživeo uspeh i pesme kao što su: duet sa Cecom “Drugarice”, zatim balada “Miriše juli”, “Zeleno” i druge.
Zatim slede albumi “Godine lete”, “I u dobru i u zlu”, “Milion dolara”, “Bez maske do daske”.
Usledila je svađa sa pevačicom grupe Majom Marković, tako da je nju zamenila Kristina Čanković. Sa njom je izdao samo jedan CD 2007. godine “Luna”. Zatim je usledio sukob i razlaz i sa Kristinom. 2009. godine u “Lunu” dolaze 2 nove pevačice Lidija Jadžić i Zeina Murkić. 2010. godine izdaje najnoviji album sa Lidijom i Zeinom pod nazivom “Sex on the beach”.