Zdravo Gost, ako čitate ovo, to znači da niste registrovani. Kliknite ovde da se registrujete u nekoliko jednostavnih koraka, uživaćete u svim odlikama našeg Foruma. Imajte na umu da su zabranjeni nepristojni ili besmisleni nikovi (bez brojeva ili slova nasumice).
Ritam Nereda - Biografija
Povecaj Tekst Smanji Tekst

  1. Dobro Došli na Radio Šumadinac forum.

    Trenutno pregledate forum naše zajednice kao gost, što vam daje ograničen pristup većini diskusija. Registacijom koja je besplatna dobijate mogućnost da postavljate teme, privatno komunicirate sa drugim članovima (PP), odgovarate na ankete, uploadujete, i pristup mnogim drugim posebnim delovima. Registracija je brza, jednostavna i apsolutno besplatna i zato Vas molimo, pridružite našoj zajednici danas!!

    Ukoliko imate bilo kakvih problema sa procesom registracije ili vašim nalogom za prijavljivanje, kontaktirajte nas.
+ Odgovor Na Temu + Kreiraj Novu Temu
Prikaz rezultata 1 do 2 od 2
  1. #1
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    srce Ritam Nereda - Biografija

    Ritam Nereda

    Bend RITAM NEREDA radi od 1989. godine, mada ideja o rađanju benda datira iz 1987. godine kada je i snimljena prva pesma “Za Novi Sad” (postava Boban, Fritz, Pavke). Krajem 1989. se snimaju demo snimci (studio Barbaro + Matrix) koje pod nazivom “Oi Ain’t Dead” objavljuje Predskazanje Tapes. Baš u to vreme bend kreće u koncertne aktivnosti i od samog početka ih prati gomila istomišljenika i fanova (Skins & Punx) koja članovima benda daje posebnu motivaciju. Tada je bend radio u postavi Boban- voice, guitar, PJ- drums, Ceta- bass, a posle par meseci u bend dolazi i Barbun- gitars.

    Sredinom 1990. godine bend snima svoj prvi album prvenac “Nikog nema” u studiju Matrix. “Sve vreme smo održavali kontakte sa mnogobrojnim fanzinima i ljudima širom Evrope i celog sveta, slali snimke i otuda i zainteresovanost za rad grupe” kaze Boban, a samo posle dva meseca nemačka nezavisna izdavačka kuća “DIM records” izdaje album “Nikog nema”(LP,CD). Bend je dobio odlične recenzije i kritike,pa se ubrzo našao na listama stranih nezavisnih medija,a usledili su i pozivi za koncerte. Grupa je napravila prvo proboj u Evropi i svetu, pa tek onda u YU. Posle par meseci u YU se pojavila kaseta za Ghost house.

    Krajem 1992. u bend dolazi sollo guitarist Ćomi i ubrzo se kreće sa snimanjem drugog albuma. “Breaking” (LP,CD) je snimljen 1993. za nemački Walzwerk records,a ovde ga je u kasetnom obliku objavio Music user. Slede pozivi za razne Punk-Rock festivale širom Evrope i samostalne koncerte po Nemačkoj,ali zbog rata i sankcija,članovi benda ne dobijaju vize. “Zbog objavljivanja albuma srpskog benda,naš izdavač je imao strašnih problema. Policija je oduzela komplet master snimke ,omote i zahtevala da se plati kazna zbog kršenja embarga,tako da na LP i CD-u postoji nalepnica UNICEF-a da deo dobiti ide za postradalu decu u ratu, dok smo mi trebali na ploči da napišemo da album “Breaking” nema nikakve veze sa ratom.” kazu RITAM NEREDA.

    Tada umesto PJ-a u grupu dolazi Stavra i RITAM NEREDA pune dve godine svira po celoj YU, tako da je sledeći album “Pogo live” (Complete service-vlasništvo benda) produkt živih nastupa. “Mislimo da na albumu “Pogo live” ljudi osete onu našu pravu energiju,poruku i zato su uz nas.Pevamo o istini i to jako glasno.” izjavljuju RITAM NEREDA povodom objavljivanja albuma. Početkom 1996. godine postava se menja tako da Stavra i Ceta odlaze,a u bend se vraća PJ. Sprema se novi album, rade se video spotovi, koncerti ,a RITAM NEREDA ulaze u novosadski DUM DUM studio.

    Album “Zvuci bola” se snima dosta dugo i u decembru 1996. objavljuje ga Nered Source (vlasništvo benda). Odmah nakon toga u bend dolazi Kića-bass guitar i kreće se na promociju albuma, ali zbog njihovog jasnog stava rad grupe je ignorisan od strane medija, a od strane raznih politickih struja, organizacija (???) okarakterisan kao krajnje radikalan, na svakom koraku napadan i zabranjivan. Posle izlaska albuma “Zvuci bola” bend je proglašen za drzavnog neprijatelja, iskorišćeno je ubistvo romskog deteta da se svim snagama navali na bend. Zabranjivani su koncerti, zabranjivana je istina. Posle toga RITAM NEREDA doživljava strahovitu medijsku blokadu koja traje dan danas i otežava normalan rad grupe ,ali to sve ne da nije slomilo bend, već ga je ojačalo i dalo mu veru u svoj put. Snimljeni su spotovi za pesme “Tudji glasovi” i “Vaš svet”, išlo se na promocije po Srbiji,a bend radi snimke u studiju “M”. Posle toga iz benda odlazi Barbun i bend radi ponovo kao četvorka.

    Tokom 1998. RITAM NEREDA je reizdao svoje albume “Nikog nema”,”Breaking” i “Pogo live” (A records) u obliku digi packa i tim potezom sva svoja izdanja stavio na discove i kasete. U to vreme iz benda odlazi Kića ,a novi član je poznati novosadski bassaman Mire sa kojim bend počinje da radi novi materijal. RITAM NEREDA počinju probe novih pesama i već u novembru 1998. se rade demo snimci u Cesnjaku kod legende Vuje. Od snimljene tri pesme,dve idu na album kao bonus tracks.

    Pocetkom 1999. bend dobija povoljan poziv za snimanje novog albuma u Austriji u studiju “Art Noise” u gradu Welsu. Snimanje novog albuma pod nazivom “999″ je počelo u martu pod vođstvom herr Bobana Milunovića i prekinuto je početkom bombardovanja kada se članovi grupe vracaju u zemlju. Narednih osam meseci se čeka na remastering (ATS studio) i izdavača.

    U februaru 2000. prave se dogovori sa izdavačkom kućom Automatik records iz Beograda o izdavanju novog albuma “999″ i reizdanju starih albuma koji su rasprodati i piratizovani u međuvremenu.
    Sredinom 2002 godine u prodaji se pojavljuje album “Exist To Resist”, najnovije Live izdanje benda. U 20 pesama sadržan je sav bes nakupljen tokom poslednjih 13 godina!

    Krajem iste godine izašao je i album “Poriv” koji je doneo znatnu promenu u zvuku benda. Mnogi su ga kritikovali a sam bend nikada nije izveo uživo ni jednu numeru sa ovog albuma. Snimljen je spot za singl numeru “Odlaze” koji se emitovao po televizijskim stanicama.

    Sve do septembra 2006. godine Ritam nereda nije izdao niti jedan album. Aktuelni album “IX” je izašao 2. oktobra 2006 za izdavačku kuću One Rekords iz Beograda. Prvi singl je numera “Hiljade” za koju urađen i spot u produkciji “Berar” iz Novog Sada. Bend je održao promocije novog albuma u Novom Sadu (2. mart 2007) i Beogradu (1. jun 2007). Ritam Nereda je 26. juna 2007. učestvovao na Tuborg grin festivalu u InđijaInđiji, a pored njih učestvovalli su i Edo Maajka, Kiril, Kasabijan (bend) i Red hot čili pepers.

    Novi album “Paralelni svet” izašao je juna 2010. godine. Po prvim reakcijama, deseti, jubilarni album predstavlja do sada najzrelije i najbolje izdanje benda Ritam Nereda. Težak i oštar zvuk, prepoznatljivi refreni, virtuozne, moćne deonice i vrlo kvalitetna produkcija, ovo izdanje čine obaveznim ne samo za brojne fanove benda, već i za sve ljubitelje čvrstog gitarskog zvuka.


    Izvor;Official Sajt
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  2.    Linkovi Sponzora

    SRB HOST

  3. #2
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    Uobičajeno Odg: Ritam Nereda - Biografija

    Diskografija



    IXParalelni Svet (2010)

    Ponovo rođen
    Crni krovovi
    Masa kritična
    Milion zvezda
    Elita
    Gloria
    Paklena mašina
    Sporo
    Daj mi
    IXIX (2006)

    Buldožer
    Hiljade
    Tužne oči
    Razlog
    Nikad
    Nedostaješ mi
    Onkelz
    Ponos
    Zajedno
    Novac
    Zemlja
    Visoki Napon (feat. Cane)
    Maske (Internet bonus track)
    Poriv
    Poriv (2002)

    Nestaje
    Ima nas
    Sudbina
    Odlaze
    Vodi me
    Spas
    Istina
    Mrtav grad
    Sjaj
    Sreća
    Spavaj
    Exist To Resist (2002)

    ‘Ajde
    WAB
    Nikad više
    Vaš svet
    Protest
    10 godina
    Raskršće
    Hey!
    Gradska deca
    Lažes
    Bes
    Nikog nema
    Boje se
    Ne zovi
    Nebo
    Sećanja
    Protiv svih
    Crno je sve
    Put beznađa
    10 godina (Remix by Lovepeace)
    999 (2000)

    10 godina
    Protest
    Crno je sve
    ‘Ajde
    Your trap
    Ne zovi
    Lažeš
    Deep sleep
    Rad, red
    Can’t stay
    Fire!
    Kraj
    Betrayed
    Jedan dan
    Zvuci Bola (1996)

    Zvuci bola
    Sećanja
    Tuđi glasovi
    Protiv svih
    Vaš svet
    Da idemo
    Nebo
    Svaki udarac
    Bes
    Svačija
    Znak
    Poslednji dan
    Pogo Live (1995)

    WAB
    Raskršće
    Idem sam
    Nikad više
    Sama
    Nije kraj
    Nikog nema
    Gradska deca
    Ne
    Riot
    Put beznađa
    Noć
    Heroj
    Boje se
    San
    Da idemo
    Go away
    Nikad više
    Raskršće
    Nikog nema
    Znak
    Breaking (1993)

    WAB
    Sama
    Put beznađa
    Riot
    Boje se
    Go away
    Hey!
    Devojka u crnom
    Nikad više
    Gradska deca
    Nije kraj
    S druge strane zakona
    Nikog Nema (1991)

    Ritam Nereda #1
    Nikog nema
    Noć
    Raskršće
    San
    Čaša
    Ritam Nereda #2
    Football
    Idem sam
    Ne
    Oi Ain’t Dead (1990)

    Mi smo Ritam Nereda
    Nikog nema
    Ja sam tu
    Devojka u crnom
    Suton
    Odlazi
    Oi! ain’t dead
    Ubica
    Dosada
    N.S. kids are innocent
    Heroj
    Za Novi Sad
    Snobovi
    Bootboys
    Suton
    Ja ću otići u raj
    Bank holiday
    Mi smo Ritam Nereda
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

Informacija Teme

Users Browsing this Thread

Trenutno 1 korisnika pregleda ovu temu. (0 članova i 1 gosta)

     

Slične Teme

  1. Ritam Nereda - Tekstualna Diskografija
    Od Vesna u forumu Tekstualne Diskografije Zabavne Muzike
    Odgovori: 3
    Zadnji Post: 27.01.2016, 18:30
  2. Ritam Srca - Tekstualna Diskografija
    Od Vesna u forumu Tekstualne Diskografije Narodne Muzike
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 08.11.2012, 09:05
  3. Ritam dobra i zla
    Od Vesna u forumu Aktuelnosti
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 24.10.2012, 17:41
  4. Ritam Srca - Diskografija
    Od Milance® u forumu Korpa Za Otpatke
    Odgovori: 2
    Zadnji Post: 04.02.2012, 17:17

Članovi koji su pročitali ovu temu : 0

Nemate dozvolu da vidite spisak imena.

Tagovi za ovu Temu

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts


O Nama

    Narodni radio, melem za uši ko ne sluša može da ga nađe na www.radiosumadinac.org

Preporučeni Linkovi

Pratite nas na

Twitter Facebook youtube Flickr DavianArt Dribbble RSS Feed



RSS RSS 2.0 XML MAP HTML
Loading...
Svaki korisnik ovog sajta odgovoran je za sadržaj poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za njihov sadržaj. Postavljanjem vaše poruke ili vašeg autorskog dela saglasni ste da ovaj sajt postaje distributer vašeg dela i odričete se mogućnosti njegovog povlačenja ili brisanja bez saglasnosti uprave sajta. Distribucija sadržaja sa ovog sajta je dozvoljena samo u nekomercijalne svrhe, uz obaveznu napomenu da je sadržaj preuzet sa ovog sajta i uz obavezno navođenje adrese RadioSumadinac.org. Kako je sajt ovih dimenzija nemoguće u potpunosti kontrolisati, ukoliko primetite materijal nad kojim Vi ili neko drugi već ima autorska prava, odmah nam se obratite i materijal će biti uklonjen. Za sve ostale vidove distribucije obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od vlasnika Sajta


Optimizovano za rezoluciju: 1920x1080