D'Angelo - Biografija


Rođen: 11. februar , 1974

KADA D'Angelo pojavio na sceni 1995. godine , nešto je svakako spremalo u svetu R & B . Osporena za dominaciju hip-hopa - bitka je brzo gubi - R & B trebalo nešto sveže i potrebno ga sad .

Nema odbora za nadgledanje svega ovoga , naravno . Ako dođe do promene u muzici , to se dešava organski ili nikako . Kako neverovatno , onda , da ne samo jedan umetnik , ali cela vojska njihova , stigao otprilike u isto vreme da push muziku u novom milenijumu . Erikah Badu , Maksvel , Toni Bogata , i Laurin Hill ( tada što joj trag sa Fugees ) sve je na scenu stupio namjere o napredovanju , ali samo na način koji je bio svestan R & bogate istorije B se i poštuju umetnika koji su prethodili ih .

Takođe, među ovom grupom pridošlica je Majkl Artur , poznat svet u celini kao D'Angelo . Rođen 1975. godine u Richmond, VA . , D'Angelo je bio sin i unuk propovednika i počeo da svira klavir u dobi od 5. On neguje svoju muzički talenat i uskoro , postalo je jasno da je njegov sklonost bila na binu , ne Pulpit . Godine 1991. , izvršni zapis maznuo demo svog hip-hop grupe , IDU , i potpisala mladu umetnika na izdavačku dogovora . Do vremena kada je bio 18 , D'Angelo je takođe postao poznat pobedom na Amateur Night at the konkursu Apollo za tri nedelje rade .

D'Angelo prvi veći potez je pisanje i ko- proizvodnju " U Vill Knov , " vodeći singl sa filma na Jasonovom Liric . Istovremeno , on je radio na svom debi albumu , žuti šećer, što bi ga pronašli popunjavanje svaku značajnu ulogu u studio - kompozitor , aranžer , producent , izvođač . D'Angelo je , u stvari , jedan čovek - bend , baš kao umetnika kao što su Stevie Vonder i Princa bio pre njega .

To je neka lepa prestižna kompanija tamo , i Brovn Sugar skrenuo poređenja onim umetnicima i više . Veći deo njegove muzike bio staromodan, oslanjajući se na primere Vonder , Marvin Gaie , Curtis Maifield , Smokei Robinson , a drugi ( jedan od numere sa albuma bila glatka prerada Robinsona " Cruisin ' ") . Ali D'Angelo može biti kao profani i njegovoj rep savremenika , kao pesma " S - T , Prokletstvo , majko F - ker , " jasno.by DJ Vesna

Kao izvanredan kao album je , i koliko reputacije kao D'Angelo dobili za svoje različite doprinosa , on je bio u apsolutno ne žuri da ga prate . Nije bio zadovoljan da prati tradicionalni put često zahtijevao od strane onih koji drže kesu u muzičkom biznisu : Milk akt za sve što je vredno , a onda tiho pustite da bledi . ( Njegovi savremenici nisu bili te sreće : Badu pratio njen spektakularni debi sa brzaka live album koji je išao nigde i Rich nije mogao da odgovara njegov pobednički singl " Nobodi Knovs . " )

Sa svoje strane , D'Angelo više ili manje ispao iz vidokruga . Nije u potpunosti nestati , međutim , pronalaženje vremena tokom pauze da snimi duet sa Hill na " ničeg ni stvarima , " od The Miseducation of Laurin Hill . D'Angelo , takođe se čuva zauzet sa radom soundtrack , sarađujući sa DJ Premier na albumu koji prati film Belli . Njegov poklopac Princ je " Ona je uvek u Mi Hair " graced Scream 2 album , dok " Nebo Must Be Like This " se pojavilo na dole u ​​Delta soundtrack . Konačno , on je udružio sa Method Man za " Break Ups 2 Make Ups " na Tical 2000 kasnijem : Sudnjeg dana .

Ako postoji bilo kakva sumnja o tome koliko poštuje mladi umetnik je pružena od strane svojih starijih , smatram da je takođe izabran da radi sa BB King ( dueta " Is not Nobodi Home " ) za bluz master Dvojke Vild albuma , i sa David Sanborn i Erik Klepton ( sedi u na kremu je " Sunshine of Iour Love" tokom Sanborn je 1998. DOČEK NOVE GODINE TV special) .[Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]

Ipak , izveštaji o D'Angelo je drugi album će doći i otići . Deo kašnjenja je svakako zbog rekord - kompanija natezanja . EMI , njegova oznaka za Brovn Sugar , je ostao bez posla , a on prebacio na Bogorodici . Ali on je takođe uzima svoj slatko vrijeme , eksperimentisanje sa uzimajući svoj zvuk na viši nivo . Za razliku Brovn Sugar , koja D'Angelo snima sam , Vudu , praćenje , je napravljen sa puno pomoć svojih prijatelja . Među muzičarima na albumu su gitarista Charlie Hunter , trubač Roi Hargrove , basisti Pino Pallidino i Raphael Saadik , i bubnjar Ahmir "? Uestlove " Thompson . Method Man , Redman , a Laurin Hill takođe daju svoju podršku na disku .

Za sve svoje godina u proizvodnji , Vudu je labava i žleb - orijentisane albuma . To hearkens u prošlost , sa naznakama uticaja , kao što su Al Green, Sli Stone, Ohaja igraci , i drugih funki predaka . Kao i uvek , D'Angelo je čovek koji nije zarobljen prošlošću , ali onaj ko ne smeta stajao na ramenima onih koji su otišli ​​pre njega . Uostalom , pogled na budućnost je mnogo jasnija od tamo .