Dzastin Biber - BiografijaIme i prezime:Džastin Biber
Rođendan:01. 03. 1994.
Porodica:majka Peti Malet ga je samostalno odgajala, otac Džeremi Biber
Karijera:2009. godine izdao je album pod nazivom My World, 2010. godine album My World 2.0. Slavu je postigao singlovima One Time, One Less Lonely Girl, Baby i Somebody To Love.
Zanimanje:pevač


Mini biografija:

Svetsku slavu je stekao na internet portalu YouTube, gde je postavljao svoja izvođenja pesama Ališe Kiz, Džastina Timberlejka i Krisa Brauna. Nakon što ga je otkrio njegov sadašnji menadžer Skuter Braun, Biber je potpisao ugovor s diskografskom kućom Island Records uz veliku pomoć muzičara Ašera.


Bieber je rođen 1. marta 1994. godine u Stratfordu, Ontario u Kanadi. Zatrudnevši kao 18-godišnjakinja, Peti Malet ga je odgajala kao samohrana majka. Biber je ostao u kontaktu s ocem Džeremijem Biberom. Kako je odrastao, Biber je sam naučio da svira bubnjeve, gitaru i klavir. Početkom 2007. godine, sa 12 godina, Biber je pevao pesmu So Sick R&B pjevača Ne-Yo-a na lokalnom takmičenju i završio na drugom mestu. Njegova majka je na YouTube-u objavila video nastupa, kako bi ga prijatelji i porodica koji žive dalje mogli videti. Međutim, nastavila je stavlja videe Biberovih izvođenja raznih R&B pesama, te je njegova popularnost rasla.


Početak karijere

Tražeći mlade talente, producent Skuter Braun je sasvim slučajno kliknuo na Bieberov video. Impresioniran, nakon toga kontaktirao je njegovu majku Malet. Posle nekog vremena Biber i Malet su zajedno avionom stigli do Atlante kod Brauna, da bi snimili nekoliko demo snimaka. Nedelju dana posle, Biber je upoznao muzičara Ašera, i tom prilikom mu otpevao jednu pesmu. Ašer mu je ugovorio audiciju za diskografsku kuću Island Def Jam Music Group, te je potpisao ugovor s Island Recordsom u oktobru 2008. godine. Biber se sa majkom preselio u Atlantu da bi nastavio sa karijerom.
Karijera

U novembru 2009. godine izdao je prvu polovinu albuma naziva My World, a u martu 2010. godine drugu polovinu My World 2.0. Slavu je postigao singlovima One Time, One Less Lonely Girl, Baby i Somebody To Love.


2010. godina

Biber je započeo svoju prvu službenu turneju po SAD 23. juna 2010. promovišući pesme sa albuma Moj svet i Moj svet 2. Turneja se zove My World Tour i završava u decembru 2010. U julu 2010., objavljeno je da je on najtraženija javna osoba na internetu. Istog meseca njegov video spot za pesmu Baby, nadmašio je singl Lejdi Gage Bad Romance .Biber je započeo snimanje svog drugog albuma u julu 2010 u Njujorku. Zbog puberteta, glas mu je dublji nego što je bio kada je snimio svoj prvi album pa zbog toga dolazi do kašnjenja u objavi albuma. U aprilu 2010., pevač govori o svom glasu: -Uništen je. Kao i svaki tinejdžer, suočavam se s time i imam najbolju vokalnu instruktorku na svetu. Neke od tonova u pesmi Baby više ne mogu da otpevam.Britanski pevač i tekstopisac Taio Kruz je potvrdio u julu 2010. da piše pesme za sledeći Biberov album. Hip hop producent Dr. Dre producirao je dve pesme sa Biberom u julu 2010., ali je nepoznato kada će se objaviti taj album.Biber je kao gost nastupio u novoj sezoni serije CSI: Crime Scene Investigation, emitovane 23. septembra 2010. Glumio je uznemirenog adolescenta koji je suočen s teškom odlukom o krivici brata. Biber će nastaviti pojavljivanje u kasnijim epizodama u sezoni kao i njegov lik kako priča napreduje. Biber će takođe glumiti u 3D filmu o sebi u režiji Džon Čua koji je producirao i film Step Up 3D. Premijera filma Never Say Never je zakazana za februar 2010. 3-D dokumentarni film izdat je 11. februara 2011. Film je bio na vrhu lista najgledanijih filmova u bioskopima nakon jednog dana od objavljivanja s prihodom od 12,4 milijuna dolara u 3105 bioskopa. Tokom prvog vikenda prikazivanja film je zaradio 30,3 miliona dolara. Za promociju filma, izdat je remiks albuma Never Say Never – The Remixes koji sadrži duete s Majli Sajrus, Krisom Braunom i Kanje Vestom.


Privatni život

Biber je u intervjuu za Guardian izjavio da je hrišćanin. Za magazin Rolling Stone upitan da li je on osoba koja čeka brak kako bi upražnjavala seks, odgovorio je:

- Ja mislim da ne biste trebali imati polne odnose s nekim osim ako ne postoji ljubav. Na pitanje šta misli o abortusu, Biber je odgovorio kako ne veruje u abortus i kako je to poput ubistva deteta. Kada je upitan o slučajevima silovanja, rekao je:

-Pa, mislim da je to stvarno žalosno, ali sve se događa s razlogom. Ne znam koji je razlog za to. Nisam bio u tom položaju, pa ne mogu govoriti o tome.

Biber je bio povezivan s velikim brojem devojaka, uključujući rijaliti zvezdu Kim Kardašijan, zatim pevačicu i partnerku na turneji Jasmin Vilegas,

Međutim, Džastin Biber je trenutno u javnoj vezi sa Selenom Gomez, za koju se nedavno pričalo da ju je napala njegova ljubomorna obožavateljka.


Biber otkrio da je živeo u siromaštvu među miševima

Tinejdžerska zvezda je otkrila da je živela u prljavom podrumskom stanu u kojem je u svakom uglu bila postavljena po jedna klopka za miševe. Džastin Biber izjavio je da želi da se pojavi u ulozi Olivera Tvista jer bi se zbog siromaštva u kojem je živeo u detinjstvu odlično snašao u rimejku klasika.

"Živeo sam u prljavom podrumskom stanu u kojem je u svakom uglu bila postavljena klopka za miševe. Spavao sam na starom kauču na razvlačenje i nikad nismo imali hrane, zato mislim da bih bio odličan Oliver Tvist', izjavio je Biber.

Inače, prošle je godine o njemu snimljen dokumentarac 'Never Say Never' koji ruši sve rekorde gledanosti, i koji je postao treći dokumentarac u istoriji s najvećom zaradom. Premašio je čak i dokumentarac This is it o pokojnom kralju popa Majkl Džeksonu sa zarađenih više od 72,2 miliona dolara samo u Americi.