Zdravo Gost, ako čitate ovo, to znači da niste registrovani. Kliknite ovde da se registrujete u nekoliko jednostavnih koraka, uživaćete u svim odlikama našeg Foruma. Imajte na umu da su zabranjeni nepristojni ili besmisleni nikovi (bez brojeva ili slova nasumice).
Michael Jackson - Biografija
Povecaj Tekst Smanji Tekst

  1. Dobro Došli na Radio Šumadinac forum.

    Trenutno pregledate forum naše zajednice kao gost, što vam daje ograničen pristup većini diskusija. Registacijom koja je besplatna dobijate mogućnost da postavljate teme, privatno komunicirate sa drugim članovima (PP), odgovarate na ankete, uploadujete, i pristup mnogim drugim posebnim delovima. Registracija je brza, jednostavna i apsolutno besplatna i zato Vas molimo, pridružite našoj zajednici danas!!

    Ukoliko imate bilo kakvih problema sa procesom registracije ili vašim nalogom za prijavljivanje, kontaktirajte nas.
+ Odgovor Na Temu + Kreiraj Novu Temu
Prikaz rezultata 1 do 2 od 2
  1. #1
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    srce Michael Jackson - Biografija

    Michael Joseph Jackson

    Majkl Džozef Džekson (engl. Michael Joseph Jackson; 29. avgust 1958. — 25. jun 2009), poznat i kao Kralj popa, bio je američki muzičar i jedan od komercijalno najuspešnijih i najuticajnijih zabavljača svih vremena. Njegovi jedinstveni doprinosi muzici, plesu i modi, zajedno sa privatnim životom praćenim jakim publicitetom, činili su ga značajnom figurom u popularnoj kulturi četiri decenije.Solo karijeru je započeo 1971. godine nakon debija na profesionalnoj sceni 1964. kao vodeći i najmlađi član grupe Džekson 5. Njegov album „Thriller“, izdat 1982. godine, najprodavaniji je album svih vremena. Četiri od ostalih njegovih albuma, „Off the Wall“ (1979), „Bad“ (1987), „Dangerous“ (1991) i „HIStory: Past, Present and Future, Book I“ (1995), takođe spadaju među najprodavanijim muzičkim materijalima na svetu. Nastupima i spotovima, Džekson je popularizovao nekoliko kompleksnih plesačkih pokreta kao što su robot i mesečev hod. Široko se navodi kao najzaslužniji za preobražaj muzičkih spotova iz promocionalne alatke u umetničku formu sa spotovima njegovih pesama: „Beat It“, „Billie Jean“ i „Thriller“ koji su ga učinili prvim afroameričkim izvođačem sa snažnim publicitetom na Muzičkoj televiziji. Njegov jedinstven muzički zvuk, vokalni stil i koreografije inspirisale su brojne pop, rok, ritam i bluz i hip hop izvođače rušeći kulturne, rasne i generacijske barijere.Dva puta uvršten u „Rokenrol hali slavnih“, njegova ostala dostignuća su mnogi Ginisovi rekordi, uključujući i rekord za „Najuspešnijeg zabavljača svih vremena“, 15 Gremi nagrada, 26 Američkih muzičkih nagrada, 17 br. jedan singlova (računajući i četiri singla kao član grupe Džekson 5), i procenjena prodaja od preko 750 miliona albuma širom sveta. Takođe je i istaknut filantrop i humanitarac koji je donirao i zaradio milione dolara podržavši 39 akcija i radom svoje fondacije „Izleči svet“ (engl. Heal the World Foundation).Džeksonov privatni život je izazivao kontroverze godinama. Promena njegove pojave se primećivala od kraja 1970-ih i početkom 1980-ih, sa promenama oblika njegovog nosa i boje njegove kože koje je rezultovalo širokim medijskim izveštavanjem. Godine 1993. okrivljen je za seksualno zlostavljanje deteta iako nije bio optužen. Dva puta se ženio, prvo 1994. a zatim i 1996, postajući otac troje dece; jedno dete je rodila surogat majka. Godine 2005. je zvanično optužen za maltretiranje deteta i zatim oslobođen optužbi. Dok se spremao za poslednju koncertnu turneju 2009. godine, Džekson je preminuo sa 50 godina usled predoziranja. Njegova komemoracija je prikazivana uživo širom sveta i posmatralo ju je oko milijardu ljudi.
    Detinjstvo i Džekson 5 (1958—1975)
    Majkl Džozef Džekson je rođen u Geriju, Indijana (u jednom industrijskom predgrađu Čikaga) 29. avgusta 1958. Sin je Džozefa Voltera i Ketrin Ester (rođene Skrus).Osmi je od desetoro dece. Ostatak porodice čine: Rebi, Džeki, Tito, Džermejn, Latoja, Marlon, Brandon, Rendi i Dženet.[1] Džozef je radio u fabrici čelika i nastupao je u ritam i bluz grupi zvanoj Falkoni (engl. The Falcons) sa svojim bratom Luterom. Majkl je odrastao pod velikim uticajem svoje majke koja je bila član Jehovinih svedoka.

    Još od detinjstva, Džeksona je fizički i mentalno zlostavljao otac Džozef, tokom dugotrajnih uvežbavanja i proba, često je tučen i vređan. Maltretiranje u ovom dobu ostavilo je posledice na njegov život.Jednom prilikom Džozef se popeo u dečju sobu ušavši kroz prozor. Upao je dok su deca spavala sa zastrašujućom maskom na licu urlajući iz sveg glasa, jer je, kako je kasnije objašnjavao, hteo da ih nauči da ne ostavljaju prozor otvoren kada odu na spavanje. Godinama kasnije, Majkl je imao košmare u kojima je kidnapovan iz svoje sobe. Godine 2003, Džozef je priznao televiziji Bi-Bi-Si da je tukao svoju decu.Džekson je prvi put otvoreno pričao o zlostavljanju kojem ga je podvrgavao otac u intervjuu sa Oprom Vinfri 1993. godine. Rekao je da je tokom detinjstva često plakao jer se osećao usamljenim i da bi mu često pozlilo čim bi ugledao svog oca. U drugom intervjuu sa Martinom Baširom, poznatom kao „Život sa Majklom Džeksonom“ (engl. Living with Michael Jackson, snimljenom 2003) gorko je zaplakao tokom razgovora o svom detinjstvu. Tada je rekao da se još uvek seća kako je Džozef sedeo u fotelji sa kaišem kojim bi tukao kad god ne bi dobro vežbali: „Kad ne bi odradio kako treba, pocepao bi te“.
    Džekson je svoj muzički talenat pokazao veoma rano, nastupajući kao petogodišnjak na božićnim koncertima.Godine 1964, zajedno sa bratom Marlonom pridružio se grupi Braća Džekson (engl. The Jackson Brothers), koju su činili njihova braća Džeki, Tito i Džermejn, kao prateći muzičari svirajući kongo i tamburinu. Zatim je počeo da nastupa kao prateći vokal i da pleše, a kada je napunio osam godina, on i Džermejn postali su vodeći vokali. Tada je naziv grupe promenjen u Džekson 5 (engl. The Jackson 5).Bend je nastupao po srednjem Zapadu od 1966. do 1968. godine. Često su nastupali i u klubovima za odrasle. Godine 1966. pobedili su na najznačajnijem lokalnom muzičkom takmičenju izvođenjem pesme Džejmsa Brauna „I Got You (I Feel Good)“.
    „Thriller“ era (1982—1983)
    Džekson je 1982. godine snimio pesmu „Someone in the Dark" koja je bila deo muzike za film „E. T.“. Ploča je osvojila Gremi za najbolji album za decu. Iste godine je objavio svoj drugi album za Epik, „Thriller“. „Thriller“ se nalazio na „Bilbordovoj listi 200 najboljih albuma“ 80 uzastopnih nedelja od kojih je 37 bio na vrhu. Prvi je album koji je lansirao sedam top 10 singlova među kojim i „Billie Jean“ i „Beat It“.Dobio je priznanje za dupli dijamantski tiraž za prodaju od oko 29 miliona kopija u Sjedinjenim Američkim Državama.Trenutno je najprodavaniji album u Sjedinjenim Državama kao i na svetu svih vremena sa procenjenom prodajom između 47 miliona i 110 miliona kopija širom sveta iako svojevremeno nije imao gotovo ikakvu promociju.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  2. Ko se zahvalio:

    lari34 (21.11.2020)

       Linkovi Sponzora

    SRB HOST

  3. #2
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    Uobičajeno Odg: Michael Jackson - Biografija

    Džeksonov pravni zastupnik Džon Branka je isticao da je njegov klijent imao najviše priznanje u muzičkoj industriji; skoro dva dolara mu je pripadalo za svaki prodati album. Džekson je takođe rekordno profitirao od kompakt diskova i prodaje dokumentarca „The Making of Michael Jackson‘s Thriller“ koji je producirao sa Džonom Lendisom. Dokumentarac, finansiran od strane Muzičke televizije, prodat je u preko 350 hiljada kopija za par meseci. Tadašnji period je dočekao dolazak novina kao što su lutke sa Džeksonovim likom koje su se pojavile u prodavnicama u maju 1984. u vrednosti od dvanaest dolara. Biograf Rendi Taraboreli je izjavio: „U nekom trenutku, „Thriller“ se prestaje prodavati poput magazina, igračke ili ulaznice za hit film a onda počinje se prodavati kao kućna potrepština.“ Gil Frizen, predsednik Ej-End-Em rekordsa je rekao da „cela industrija ima interes u ovom uspehu.“ Neobično za to vreme, sa albuma su izdati sedam singlova. „Tajm“ magazin je objavio da je „Thriller“ pružio (muzičkom) biznisu najbolje godine još od 1978. kada je domaći godišnji dohodak u Sjedinjenim Američkim Državama bio 4,1 milijarda dolara. Magazin je nazivao Džeksona: „Kraljem ploča, radija, spotova. Čovekom koji sam spašava muzički biznis. Tekstopiscem koji stvara bitove za dekadu. Plesačem sa najelegantnijim stopalom na ulici. Pevačem koji prekida sve granice ukusa, stila i boja takođe.“„Njujork tajms“ ga naziva „muzičkim fenomenom“ ističući da „u svetu pop muzike, tu je Majkl Džekson i tu su svi ostali.„Vašington Post“ je objavio da je album otvorio put drugima izvođačima među kojim i Princu.Džeksonova popularnost još više raste nakon 25. marta 1983. godine i nastupa na proslavi 25 godina postojanja Motauna poznatoj kao „Motaun 25: Juče, danas, zauvek“ (engl. „Motown 25: Yesterday, Today, Forever“). Prvo je nastupio sa svojom braćom, a zatim i samostalno izvodeći pesmu „Billie Jean“. Tada je prvi put uradio svoj prepoznatljivi pokret, mesečev hod. Nastup je posmatralo oko 47 miliona televizijskih gledalaca (ovoliki broj gledalaca nije bio zabeležen od nastupa Elvisa Preslija i Bitlsa u emisiji Eda Salivena). „Njujork tajms“ je objavio: „Mesečev hod koji je uradio je poznata metafora njegovog plesačkog stila. Kako to radi? Kao tehničar, sjajan je iluzionista i jedinstven mimičar. Njegova veština da drži jednu nogu pravu dok drugom klizi, iziskuje savršen tajming.“[34]
    Autobiografija, imanje i „krunisanje Kralja popa“ (1988—1990)
    Džekson je 1988. godine izdao svoju prvu autobiografiju, „Moon Walk“ (srp. „Mesečev hod“), koju je pisao četiri godine. U njoj govori o svom detinjstvu, iskustvima sa Džekson 5 i zlostavljanju kada je bio dečak. Isto tako je pričao o svojim plastičnim operacijama, opisao je promenu strukture lica u pubertetu, gubitak težine, striktnu vegeterijansku dijetu, promene frizura i nastupe. Knjiga je dosegla prvo mesto na listi bestselera magazina „Njujork tajms“.Kasnije je izdao film „Moonwalker“ koji u uvodu sažeto hronološki prikazuje događaje iz njegove karijere da bi zatim i film u kojem su on i Džon Peski glavne uloge. „Moonwalker“ se odmah po svom izdanju našao na vrhu „Bilbordove“ liste najboljih spotova na kaseti gde je ostao 22 nedelje. Ironično, film je smenio sa tog mesta spot „Michael Jackson: The Legend Continues“.U martu 1988, Džekson je kupio zemljište blizu Santa Injeza, Kalifornija gde je sagradio ranč nazvavši ga Neverlendom (srp. Nedođija). Imanje površine 11 kvadratnih kilometara i vrednosti 17 miliona dolara je obezbeđivalo 40 čuvara. Na njemu se nalazi zabavište, bioskop i menažerija. Vrednost Neverlenda je 2003. godine procenjena na skoro 100 miliona dolara. Godine 1989. Džeksonova zarada od prodaja albuma, koncerata i dr. je bila 125 miliona dolara. Kasnije je postao prvi zapadnjak koji se pojavio na televizijskoj reklami u Sovjetskom Savezu.Uspesi tokom osamdesetih su mu dodelili titulu „kralja popa“. Tako ga je predstavila glumica i njegova prijateljica Elizabet Tejlor kada mu je uručivala nagradu za izvođača decenije 1989. i pri tom ga nazvala pravim „kraljem popa, roka i soula“.Predsednik Džordž H. V. Buš uručio je pevaču u Beloj kući takođe nagradu za izvođača decenije zbog njegovih dostignuća tokom osamdesetih. Od 1985. do 1990, Džekson je dao 500.000 dolara jednoj dobrotvornoj organizaciji koja pomaže crncima, a svu zaradu od svog singla „Man in the Mirror“ dao je u humanitarne svrhe.Njegovo izvođenje pesme „You Were There“ 1990. godine na proslavi 60. rođendana Semija Dejvisa Juniora bilo je nominovano za Emi nagradu.
    Godine 2003. televizija Granada je snimila dokumentarac pod imenom „Život sa Majklom Džeksonom“. U njemu je pevač snimljen dok se drži za ruke i priča o deljenju kreveta sa mladim Gavinom Arvizom koji ga je kasnije tužio za seksualno maltretiranje.U istom dokumentarnom filmu, prilikom snimanja je trošio velike svote novca tako da bi nekad samo u jednoj ekskluzivnoj robnoj kući potrošio više miliona američkih dolara. Kratko nakon što se počeo film prikazivati, Džeksona je optužio pomenuti dečak, Gavin Arvizo, za pedofiliju i davanje alkohola. U to vreme dečak je imao 14 godina.Džekson je demantovao sve optužbe govoreći da ta spavanja nisu bila seksualne prirode. Njegova prijateljica Elizabet Tejlor ga je branila govoreći da je bila tu kada su njih dvojica: „bili u krevetu i gledali televiziju. Tu nije bilo ništa nenormalno. Nije bilo dodira. Smejali smo se kao deca i gledali smo dosta toga od Volta Diznija.“Za vreme istrage, Džeksonov profil je istraživao doktor Sten Kec. Bilo mu je potrebno nekoliko sati da to obavi i sa tužiocem. Njegov zaključak je bio da je Džekson postao regresivni desetogodišnjak i da se ipak ne podudara sa karakteristikama pedofila.Pre predstojećeg suđenja, Džekson je postao zavisan od morfina i demerola, ponovo posle skoro jedne decenije. Suđenje je započeto dve godine nakon podnesenih tužbi. Trajalo je pet meseci, do kraja maja 2005. godine. Za vreme suđenja, pevač je bio pod jakim stresom i izgubio je mnogo na težini što je dodatno uticalo na njegovu pojavu. U junu, oslobođenih je svih optužbi.Nakon suđenja, Džekson se preselio na jedno ostrvo u Bahreinu gde ga je pozvao šeik Abdulah. Medijski cirkus je pratio događaje.
    Smrt
    25.juna 2009, Džekson je prestao da diše u svojoj iznajmljenoj kući u Los Anđelesu. Pokušaji njegovog ličnog lekara da ga oživi bili su neuspešni. Hitna pomoć je primila poziv u 12:22 po lokalnom vremenu da bi tri minuta i šesnaest sekundi kasnije se našla na datoj lokaciji.Džekson još uvek nije disao i odmah mu je izvršena reanimacija.Borba za život se nastavila na putu ka klinici Ronald Regan gde je prebačen sat kasnije u 13:13.Preminuo je u 14:26.Komemoracija je održana 7. jula 2009, u Stejpls centru, Los Anđeles pre privatne ceremonije na groblju Forest Loun. Džeksonov sanduk je prikazan za vreme komemoracije ali informacija da li je telo bilo u njemu nije objavljena. Dok nezvanični izveštaji tvrde da je ceremoniju posmatralo oko milijardu gledalaca prema Nilsenu, u Sjedinjenim Američkim Državama broj gledalaca je bio 31.1 milion, brojka bliska onoj kada su gledaoci posmatrali 2004. sahranu predsednika Ronalda Regana i 33.1 milion Amerikanaca koji su gledali 1997. sahranu Princeze Dajane.Stivi Vonder, Lajonel Riči, Maraja Keri, Džon Majer, Dženifer Hadson, Ašer, Džermejn Džekson i Džahin Džafargoli su nastupili na događaju. Beri Gordi i Smouki Robinson su održali elegije dok je Kvin Latifa pročitala „We had him“, poemu posebno za tu priliku napisanu od strane Maje Endželou.Velečasni Al Šarpton je dobio ovacije uz aplauz kada je rekao Džeksonovoj deci: „Nije bilo ništa čudno u vezi vašeg Tate. Bilo je čudno ono sa čim se vaš Tata borio.Ali se izborio u svakom slučaju.“ Džeksonova jedanaestogodišnja ćerka, Paris Ketrin, plačući je izjavila publici: „Otkad sam rođena, Tata je bio najbolji otac kakvog možete zamisliti... i samo želim reći da ga volim... puno.“24. avgusta, mnogi mediji su citirali anonimne izvore da istražni sudija u Los Anđelesu tretira Džeksonovu smrt kao ubistvo što je i sam sudija kasnije potvrdio 28. avgusta. Utvrđeno je da u vreme smrti, Džeksonu su prepisivani lekovi propofol, lorazepam i midazolam. Službenici za sprovođenje zakona trenutno sprovode istragu protiv njegovog ličnog lekara, Konrada Mareja. Džekson je sahranjen 3. septembra 2009. u memorijalnom parku Forest Loun u Glendejlu, Kalifornija.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

Informacija Teme

Users Browsing this Thread

Trenutno 1 korisnika pregleda ovu temu. (0 članova i 1 gosta)

     

Članovi koji su pročitali ovu temu : 0

Nemate dozvolu da vidite spisak imena.

Tagovi za ovu Temu

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts


O Nama

    Narodni radio, melem za uši ko ne sluša može da ga nađe na www.radiosumadinac.org

Preporučeni Linkovi

Pratite nas na

Twitter Facebook youtube Flickr DavianArt Dribbble RSS Feed



RSS RSS 2.0 XML MAP HTML
Loading...
Svaki korisnik ovog sajta odgovoran je za sadržaj poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za njihov sadržaj. Postavljanjem vaše poruke ili vašeg autorskog dela saglasni ste da ovaj sajt postaje distributer vašeg dela i odričete se mogućnosti njegovog povlačenja ili brisanja bez saglasnosti uprave sajta. Distribucija sadržaja sa ovog sajta je dozvoljena samo u nekomercijalne svrhe, uz obaveznu napomenu da je sadržaj preuzet sa ovog sajta i uz obavezno navođenje adrese RadioSumadinac.org. Kako je sajt ovih dimenzija nemoguće u potpunosti kontrolisati, ukoliko primetite materijal nad kojim Vi ili neko drugi već ima autorska prava, odmah nam se obratite i materijal će biti uklonjen. Za sve ostale vidove distribucije obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od vlasnika Sajta


Optimizovano za rezoluciju: 1920x1080