Zdravo Gost, ako čitate ovo, to znači da niste registrovani. Kliknite ovde da se registrujete u nekoliko jednostavnih koraka, uživaćete u svim odlikama našeg Foruma. Imajte na umu da su zabranjeni nepristojni ili besmisleni nikovi (bez brojeva ili slova nasumice).
Siddharta - Biografija
Povecaj Tekst Smanji Tekst

  1. Dobro Došli na Radio Šumadinac forum.

    Trenutno pregledate forum naše zajednice kao gost, što vam daje ograničen pristup većini diskusija. Registacijom koja je besplatna dobijate mogućnost da postavljate teme, privatno komunicirate sa drugim članovima (PP), odgovarate na ankete, uploadujete, i pristup mnogim drugim posebnim delovima. Registracija je brza, jednostavna i apsolutno besplatna i zato Vas molimo, pridružite našoj zajednici danas!!

    Ukoliko imate bilo kakvih problema sa procesom registracije ili vašim nalogom za prijavljivanje, kontaktirajte nas.
+ Odgovor Na Temu + Kreiraj Novu Temu
Prikaz rezultata 1 do 3 od 3
  1. #1
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,595

    srce Siddharta - Biografija

    Siddharta - Biografija


    Siddharta je formirana 1995.godine, kada su se četiri prijatelja – Tomi M. (vokal, gitara), Primož B. (gitara, prateći vokali), Primož M. (bas gitara) Boštjan M. (bubnjevi) – sastali i nazvali bend po dobro poznatoj noveli Hermana Hesea. Uskoro su počeli da razvijaju svoj sopstveni zvuk. Želeli su da on bude drugačiji,pa su ga obogatili zvukom saksofona i klavijatura. Bendu su se pridružili Cane R. (saksofon) i Tomaž O.R. (klavijature). Zajedno su razvili svoj karakterističan i prepoznatljiv zvuk. Pre nego što su izdali svoj prvi album, Siddhartin zvuk se mogao čuti u projektu RTV Slovenije i studija Tivoli – Siddharta je izabrana među mnoštvom drugih obećavajućih slovenačkih bendova i bila je prva na listi Tivolski Pomp kompilacije.


    Do kraja 1996.godine, Siddharta je imala 14 pesama spremnih za snimanje. 1997. Su učestvovali u Tivolski Pomp projektu, što je rezurtiralo kompilacijom, kojoj su doprineli pesmom Lunanai. Siddhartin debi album ID je snimljen u studiju Tivoli u saradnji sa Dejanom Radičevićem i Andersom Kallmarkom u periodu između aprila 1998. i februara 1999. Sa pogledom fokusiranim na budućnost, Siddharta je snimila dve verzije albuma – jednu za domaće a drugu za inostrano tržište. Omot albuma ID, dizajniran od strane (tada) dva studenta Dizajna i likovnih umetnosti – Maje Bagić i Iviana Mujezinovića - osvojio je nagradu zagrebačkog trijenala umetnosti i dizajna. Debi album postao je platinast; prodat je u 13.000 kopija.

    Zbog neslaganja sa svojom prvom izdavačkom kućom, septembra 1999. promenili su svog izdavača i menadžment. Potpisali su licencu univerzalne muzičke grupe sa izdavačkom kućom Multimedia Rekords, koja im je ponovo izdala ID album sa bonus pesmom – prvom pesmom benda – Stipe. Sa albumom u jednoj ruci i punom podrškom izdavačke kuće u drugoj, bend je započeo medijski marš i momentalno postao senzacija i fenomen u Sloveniji. Snimljen je video za pesmu „Pot v X“ koji je doveo do toga da ime Siddharta ne bude poznato samo lokalnoj bazi fanova već i širem auditorijumu. Tokom godine, na ID turneji bend je odsvirao preko 50 živih nastupa širom Slovenije. Njihovi živi nastupi su albumu dali novu dimenziju. Prisustvo u medijima se značajno uvećalo. Pre njih nije postojao bend koji je izazvao toliki urnebes sa izdavanjem prvog albuma. Ovo je, međutim, bio samo početak.

    Lunanai (EP, 2000.)
    Aprila 2000. su izdali svoj prvi EP – Lunanai, na kojem se pored dve studijske verzije ove pesme našla i živa verzija pesme. Za ovu živu verziju su sarađivali sa legendom slovenačkog rocka, Vladom Kreslinom, a takođe snimili i video za ovu verziju.


    Nakon svog hedlajnerskog nastupa na festivalu Rock Otočec, Siddharta se povukla iz javnog života i zatvorila se u studio. Radili su u potpunoj izolaciji. Novi album je još jednom snimljen u studiu Tivoli. Producenti su bili: Peter Penko i Žare Pak. Svi (tada) moderni pristupi (luping, sfx, programiranje) kombinovani sa analognom studijskom opremom, rezurtirali su albumom koji je kasnije probio sve slovenačke rekorde u svakom smislu. Nakon šest meseci Siddhartinog nestanka sa scene, 9. maja izdat je album Nord. Prodaja albuma Nord je neverovatno rasla. Za samo tri nedelje Siddhartin album je dostigao status zlatne ploče (sa prodatih 5.000 kopija), a za samo tri meseca prodaja je porasla na fascinantnih 13.000 kopija. Nord je zvanično postao najprodavaniji domaći proizvod u istoriji Slovenije. Štaviše, album je oborio rekord u broju nedelja na vrhu nacionalne liste prodavanosti albuma (Slo Top 30). Do juna 2002. Nord je postao dupli platinasti album (sa prodatih preko 20.000 kopija). Do sada je prodato preko 30.000 kopija albuma. Omot albuma ponovo je radio Ivian Kan Mujezinović gde je elegantno zabeležio suštinu zvuka u vizuelnoj formi.

    Bend je isplovio na sve slovenačke faze ekspedicije, svirajući blizu 80 živih nastupa i prodajući karte i najvećih mesta. Nord turneja je trajala 14 meseci i bila je završena značajnim nastupom u ljubljanskom teatru na otvorenom – Križanke, gde je sa bendom 16. juna 2002. svirao i simfonijski orkestar RTV Slovenije. Koncert je imao prenos uživo na nacionalnoj radio stanici Val 202, a video zapis je pušten na nacionalnoj televiziji.


    Odmah nakon koncerta u Križankama izdat je album Silikon Delta. Ovaj album je više „sporedni projekat“ nego zvaničan album. Na ovom albumu su okupljeni razni zvanični umetnici kako bi doprineli svojim verzijama Siddhartinih pesama. Umetnici kao što su Laibach, Valentino Kanzyani, Umek, Random Logic i mnogi drugi uradili su remikse pesama sa albuma ID i Nord. Sa ovim albumom Siddharta je prodrla u umove potpuno drugačije muzički orijentisane publike. Omot albuma dizajnirao je Sašo Dornik.

    Zajedno sa albumom lansiran je i spot za pesmu Under Venus – animirani video koji je napravila Testtube Produkcija. Video je osvojio nagradu 2002. kao najbolji video.



    Sa završetkom Nord turneje došao je još jedan predah Siddharte od javnog života. Članovi benda su se opet obavili tišinom i započeli rad u studiju decembra 2002. Naoružani sa novim članom benda, bas gitaristom Janijem H. koji je u bend ušao umesto Primoža M., Siddharta je ponovo kročila u studio. Radili su sa Peterom Penkom, Dali Sternišom, Rok Golobom i Žaretom Pakom. Mnogo meseci kasnije rezultat je bio izdat – Siddhartin treći studijski album Rh-. Dugo iščekivani album bio je izdat 13. avgusta 2003. Preko Kif Kif Rekords izdavačke kuće i samo u prvoj nedelji je prodat u 10.000 kopija. Dizajn omota je ponovo poveren dizajneru omota albuma Silikon Delta, Sašo Dorniku.

    Engleska verzija albuma je snimljena i izdata na slovenačkom tržištu u specijalnom ograničenom izdanju 1. septembra 2003. Album je izdat u jedinstvenom pakovanju u obliku kese za transfuziju krvi. Specijalno izdanje albuma je izdato u 1.500 kopija koje su rasprodate za nekoliko dana. Pakovanje kese za transfuziju krvi i njegov dizajner Sašo Dornik, nagrađeni su srebrnom palicom za bubanj na festivalu reklama Zlatni Bubanj u kategoriji štampanih medija, Velikom nagradom na 13-om slovenačkom festivalu reklama i Magdalena Golden Bra nagradom za kreativne komunikacije.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  2.    Linkovi Sponzora

    SR-Oglasi

  3. #2
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,595

    srce Odg: Siddharta - Biografija

    Mesec dana nakon izdavanja njihovog trećeg studijskog albuma Rh-, Siddharta je otvorila Rh- turneju koncertom koji je sve zapanjio. Bend, ispraćen sa simfonijskim orkestrom RTV Slovenije i 70 igrača, svirao je pred publikom od oko 30.000 ljudi i nekoliko hiljada koji nisu mogli da uđu jer je koncert bio unapred rasprodat. Bio je to događaj kakav ranije nikad nije viđen u Sloveniji i koji je primio neverovatnu medijsku pokrivenost. Pripreme za projekat su počele mnogo meseci ranije, od pažljivog planiranja bine do koreografije i muzičkih aranžmana za orkestar. Koreografija je bila poverena Miši Krušiču ( takođe koreograf za spot Klinik/Go Easy). Muzički aranžmani su povereni Milku Lazaru i Slavku Avseniku Jr. (aranžman za koncert na Križankama). Ono što je nastalo bilo je melem za dušu: tri bine, koreografije i kostimi koji oduzimaju dah, orkestar zbog kog su suze išle na oči, Siddharta u svom najboljem izdanju i prekrivač od preko 60.000 ruku.

    Koncert je prenošen na nacionalnom radiju i televiziji u udarnom vremenu. Doživeo je masivan odgovor medija i označen je bezbroj puta kao događaj 2003. godine. Za ovaj događaj Siddharta je osvojila čak i nagradu Viktor za izvanredna dostignuća 2003. godine. DVD koncerta je bio željno iščekivan od strane fanova još od izdavanja Rh- albuma.

    Stadium koncert je bio početak Rh-turneje. Svirajuću dva – tri puta nedeljno, ova turneja je posetila sve delove zemlje, obišla Austriju u jednom danu i završila odmah posle Božića rasprodatim koncertom, kakvi su svi i bili. Nova Godina je Siddharti donela kratak odmor, niz javnih priznanja njihovom radu – bila to muzika, prodavanost Rh- albuma ili dizajn pakovanja albuma u kesi za transfuziju krvi – i proboj van granica Slovenije. Godišnjica Stadium koncerta obeležena je puštanjem

    Stadium dokumentarca u Kolosej bioskopima septembra 2004.

    Veći deo 2004. bio je posvećen izdavanju internacionalnog albuma, a godina je okončana na poseban način. S ciljem da se zadovolji žeđ fanova i benda za malim svirkama, Siddhartin način opraštanja od najvernijih fanova je bila mini turneja, pre posvećivanja inostranom tržištu. Mogao se osetiti dolazeći proboj pošto je turneju pratilo 7 najvažnijih nemačkih kritičara.

    Siddharta na MTV-u
    Nakon svoje svetske premijere 13. septembra 2004, Siddhartin spot za pesmu „My Dice“ , koja je od februara 2004. korišćena kao najavna pesma MTV Rock liste, puštana je ekskluzivno nedelju dana na evropskom MTV-u. Od 20. septembra 2004. takođje je ekskluzivno puštan na ostalim najvažnijim muzičkim TV stanicama širom Evrope (MTV, Viva, VH1), a singl „My Dice“ na radio stanicama širom Evrope.

    13. septembra 2004., zajedno sa svetskom premijerom na evropskom MTV-u, Siddharta je proglašena za izvođača nedelje na MTV-u.

    Rh- (English, 2005)
    Engleska verzija Rh- albuma, koja je već izdata 2003. kao ograničeno izdanje kese za krv, izdata je ponovo kao međunarodni album u proleće 2005. (ovaj put kao duplo digi pakovanje). Tekstovi su bili izmenjeni i unajmljen je vokalni trener kao bi izvukao najbolje što je Siddharta imala da ponudi svetskoj publici.

    Album je izdat u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Poljskoj, Hrvatskoj i Sloveniji u dve različite verzije: regularna engleska edicija i specijalna edicija sa bonus DVD-om. DVD je sadržao Siddhartine spotove Rave, Insane i zapanjujući My Dice, dokumentarce o njihovom pravljenju, žive spotove snimljene na Stadium koncertu, slike članova benda i ekskluzivni intervju, u kome članovi benda predstavljaju sopstvene tačke gledišta na prošlost, sadašnjost i budućnost sopstvene muzike, muzičku scenu u njihovoj domovini, Sloveniji, muzičkim uticajima, bazi posvećenih fanova, njihovim prošlim albumima i planovima za budućnost. Neko vreme su posvetili kreativnim procesima i načinu na koji su osećali da bi se to promenilo za njihov sledeći album. To su opisali kao vraćanje svojim korenima.

    Oba omota je dizajnirao mnogo puta nagrađivani Sašo Dornik. Za specijalno izdanje odlučili su da koriste malo drugačiji koncept od onog koji je korišćen za regularno izdanje. Bilo je to specijalno izdanje i kao takvom mu je dat specijalan redizajn.

    Recenzije albuma stizale su iz celog sveta i sve su bile dobre, bez izuzetka.

    U leto 2005. bend je otišao na prvu turneju u inostranstvo, klupska turneja širom Nemačke. Baza fanova benda je rasla sa svakim nastupom a njihovo zadovoljstvo je usledilo sviranjem pred prepunim klubovima nemačkih fanova u Berlinu.

    Bend nikada nije zaboravio na svoje slovenačke fanove i odlučio je da svira na velikim nacionalnim muzičkim festivalima kao što su Rock Otočec i Piše se leto 2005. Moglo se reći da su se vraćali kroz vreme da se sete i daju počast svojim prvim nastupima tamo ili u drugu ruku samo hrane domaće fanove tačno onim što im je trebalo: novom dozom čiste Siddhartine žive energije. Fanovi su to zaslužili – glasanje fanova donelo je Siddharti četvrtu nagradu Viktor za popularnost.

    2005. je Siddharta prvi put svirala ispred internacionalne publike na Exit festivalu u Novom Sadu u Srbiji.

    Uspeh 2005. godine bio je krunisan u novembru, kada je Siddharta primila prvo međunarodno priznanje za svoj rad: u Lisabonu (Portugal) bili su nagrađeni sa svojom prvom MTV evropskom muzičkom nagradom (EMA) za najbolje izvođenje.

    Pozdravi sa lisabonske bine su na naki način bili oproštaj. Krajem 2005. bend se izolovao i počeo rad na materijalu za novi album.



    Skoro tri godine nakon izdanje njihovog poslednjeg studijskog albuma, Siddharta se vratila sa Petroleaom, albumom mnogo drugačijem po zvuku i aranžmanu od svojih prethodnika baziranih na simfonijskom zvuku. Može se reći da se na neki način Siddharta ovim albumom vratila svojim korenima i približila svom originalnom zvuku. Ovo, ipak, ne znači da je produkcija bila manje glamurozna. Naprotiv. Odabir domaćih i stranih studija, kombinovan sa iskustvom Žareta Paka i muzičkim perfekcionizmom benda, ponudio je Sloveniji album, označen od strane mnogih kritičara albumom godine za 2006.

    Pošto je fanove držala u iščekivanju toliko dugo, Siddharta je odlučila da ih nagradi otvarajućim koncertom u ljubljanskom zamku. U isto vreme to je bilo prvi put da je rock koncert odsviran u dvorištu zamka, a ovaj odgađaj novi kamen na stazi dostignuća koja su urađena „prvi put ikada“.

    Jesen 2006. je protekla na putu gde je Siddharta svirala 22 koncerta u zatvorenom i završni koncert turneje na ljubljanskom trgu Prešeren pre Nove godine, koji je snimila nacionalna televizija s ciljem da ga emituje nekoliko dana posle. Tokom turneje, data je šansa mladim obećavajućim slovenačkim bendovima da iskuse nastup na velikoj bini dok su svirali kao otvarajući bendovi za Siddhartu.

    Slovenačka i internacionalna publika nije zanemarila da uoči Siddhartine kvalitete pa je bend ponovo nominovan za MTV EMA nagradu i primio je Viktor nagradu za izvođača godine. Na dodeli Viktor nagrada Siddharta je premijerno nastupila sa bendom Dan D izvodeći ujedinjene numere Male Roke/Voda. Hit je momentalno preplavio radio talase i ostao na vrhu muzičkih lista tokom većine 2007. godine.

    Proleće 2007. je ponovo provedeno u putu, svirajući po klubovima. Preko 30 nastupa, među kojima jedan u Italiji i jedan u Beču, vratilo je nazad u život Siddhartin skoro zaboravljeni osećaj sviranja u klubovima. Podmlađeni i veoma uštimani jedni s drugima, svirali su na većini slovenačkih letnjih festivala.
    Siddhartina saradnje sa bendom Dan D bila je obeležena izdanjem singla Male Roke, koji je uključivao gore pomenutu pesmu Male Roke/Voda, originalnu nazivnu pesmu i četiri numere uživo. Isto kao i omot Petrolee, omot za Male Roke je takođe rad Sašo Dornika. Izštekani (uživo – akustično, 2007.) Osam godina nakon njihovog prvog nastupa na dobro priznatom radio šou Izštekani (Akustično), čiji je domaćin Jure Longyka na nacionalnom radiu, Siddharta je pozvana da po drugi put nastupi uživo. Akustična verzija odabranog broja sa sva četiri prethodna albuma je kasnije izdata kao CD+bonus DVD. CD sadrži samo pesme a DVD ceo nastup (uključujući i intervjue između pesama).



    Prošle su četiri godine od koncerta Stadium koji oduzima dah i Siddharta je bila spremna za novi poduhvat. Smestili su ga u ljubljansku halu Tivoli. Nastup je bio rasprodat u roku od nekoliko nedelja. Maraton je bio još jedan na listi „prvi put ikada“ u Siddhartinoj dugoj istoriji dostignuća. Bend je uz malu pomoć prijatelja izveo celu svoju listu pesama u jednom danu, svih 56 pesama, i proveo je na bini preko 5 sati. Siddhartin prvi basista Primož M., pevač Big Foot Mame Grega Skočir, reper Nikolovski, legenda slovenačke rock muzike Vlado Kreslin i gudački kvartet Godalika pridružili su im se na bini.

    Koncert je izdat u decembru kao kolekcija od četiri CD-a sa bonus DVD-om, sa dešavanjima u i van trga, pre i tokom Maraton koncerta. Dokumentarac je snimila i montirala Dafne Jemeršič.

    Vetar promene za Siddhartu
    Proleće 2008. Siddharta je izdala video prethodno neizdate pesme Autumn Sun. Pesma je bila jedino poznata i dostupna kao remiks na albumu Silikon delta iz 2002. godine.

    Proleće je donele prve promene za Siddhartu. Sam bend ali i njegova podržavajuća mašinerija bili su pogođeni promenama. Cane R. je, nakon deset godina kao član Siddharte, odlučio da se posveti karijeri kao solo izvođač i bend je podržao njegovu odluku. Takođe doneta je još jedna odluka – Siddharta je zaokružila svoju saradnju sa dugogodišnjim menadžerom Iztokom Kurnikom i poverila ovaj izazov Veto Grupi.

    Sa novim vetrom promena i neverovatnom žudnjom novog tima, bend – sada grupa od 5 ljudi i bez saksofona, je bio naoružan i spreman za nove poduhvate.

    Meseci planiranja i priprema rezultirali su projektom nazvanim Siddharta Saga. Otvoren je u jesen 2008. prvom posetom studiju i snimanjem prve tri pesme za novi album. Ovo je bilo prvi put da Siddharta snima album dostupno javnosti jer je ceo proces bio dostupan onlajn kroz dnevne izveštaje iz studija. Saga je nastavila sa izdavanjem prvog singla u decembru. Vojna Idej je izdata u samo 1.000 kopija, umotana u ilustraciju izvrsnog mladog umetnika Blaža Porenta, i bazirana na prethodno pripremljenim konceptima Sašo Dornika i Veto Grupe. Na kraju godine Siddharta je odletela preko Atlantika do Los Anđelesa, gde je radila tri meseca sa producentom Rossom Robinsonom (poznatom po radu sa bendovima kao što su Korn, Slipknot, Sepultura, The Cure, Deftones, Machine Head, Soulfly, Norma Jean, At The Drive-In). Čak pre povratka kući, bend je izdao video za pesmu Vojna Idej, a ubrzo nakon njihovog povratka – još jednom ograničeno izdanje od 1.000 kopija – izdat je drugi Saga singl – Napalm 3. Na leto je usledio njihov treći Saga singl, Baroko. Isto ograničeno izdanje, isti kreativni tim, ali značajno drugačiji spot jer kombinuje Napalm 3 i Baroko u jednu jedinstvenu priču. Poslednji singl koji je prethodio izdavanju albuma bio je Angel diabolo.

    Saga je izdata u novembru 2009. Bend je ispratio Sagu na svom putu do fanova ekskluzivnim koncertom u bioskopu Šiška.

    Pet godina nakon turneje u Nemačkoj, Siddharta se vratila na nemačke bine. I dalje bend nije zaboravio na svoje slovenačke fanove. Orto bar sa kućnom atmosferom je samo početak, uskoro su usledile i druge bine, širom Slovenije. Bend je nastavio da svira na preko 20 nastupa u različitim okruženjima. Njihov 5. singl Narava lansiran je u jesen 2010. Sa ovom pesmom bend je takođe odlučio da podrži planinski film „Sphinx“ koji će biti izdat 2011. Poslednjih meseci 2010. teku pripreme za iscrpljujuću 2011. godinu.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]
    2011 počinje sa pripremama za novi koncert na stadionu. Ovaj put na novom stadionu Stožice u Ljubljani. Ali i ako se pripreme vrše po drugi put, stvari nisu tako jednostavne kao što izgledaju. Članovi benda traže i naravno pronalaze, dodatne izazove koji će ovaj događaj kao i samu njegovu pripremu učiniti još zanimljivijim. Izazov je da se snimi novi album i DVD koncerta upravo pred i sa samom publikom. Nove pesme su napisane i za kratko vreme, jedna za drugom, našle su se na web i radio talasima. Bend ne želi da ih premijerno svira na koncertu na stadionu nego da ih publika upozna pre toga. 21. marta let preko mora u Los Angeles i Ross Robinson, koji je producent albuma. 7 pesama je napisano tamo za manje od 3 nedelje, a zatim se bend vratio u Sloveniju. Kratko nakon njihovog povratka dolazi Ross i zatim počinje detaljan rad na albumu sa Martinom Janežičem - Bucom (udaraljke) i Gregorom Budalom i Boštjanom Andrejcem - Bušijem (obojica prateći vokali). Siddharta poziva divu Josipu Lisac i ona prihvata pozivnicu. Zajedno izvode pesmu Neon (Shusuaglo). Laibach takođe prihvata pozivnicu i zajedno izvode pesmu B Mashina. Igrači pod vođstvom koreografa Mihe Krušiča se pridružuju projektu, kao i video dizajneri za LED ekrane, pirotehniku,... Nastup na stadionu Stožice posetilo je 11.000 posetilaca 18. juna 2011. Skoro tri i po sata i 35 pesama kasnije ljudi napuštaju stadion i njihova mišljenja su varijacije visokih očekivanja, ali dobili smo mnogo više od toga. Album je snimljen. Kao i DVD. Fotografije su urađene u 2 i 3D tehnici. Dolazi - postprodukcija. I zatišje. Do novembra kada je bend objavio datum izdavanja novog albuma VI (igra reči: VI na slovenskom znači "vi" kao fanovi ali se može interpretirati i kao broj 6 tj. 6. album) i duplog DVD-a. Oboje su izdati u sredu 23. novembra 2011. Omot albuma je preplavljen fotografijama događaja. Na njima su uhvaćeni članovi benda ali i fanovi. DVD paket je u celosti urađen 3D fotografijama i sadrži dodatni 50-minutni dokumentarni disk o nastanku projekta stadion Stožice i 3D foto galeriju. Slede promocijska potpisivanja i instant prvo mesto na prodajnim listama. Projekat koji je trajao dobrih godinu dana zaključen je promotivnim koncertom u Cvetličarni u Ljubljani, gde je takođe održan afterparty nakon koncerta na stadionu Stožice.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  4. #3
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,595

    srce Odg: Siddharta - Biografija

    O SPOTOVIMA
    Zahvaljujemo režiserima I različitim produkcijskim timovima koji su godinama sarađivali sa Siddhartom (Sašo Podgoršek, Dafne Jemeršič, Igor Zupe, Saša Hes, The Testtube grupa i ostali), što je bend postao poznat po svojim jednistvenim spotovima, od kojih su mnogi imali prethodno „netestiran“ prilaz. Činjenice navedene u daljem tekstu su proizašle iz brojnih poziva u televizijske emisije koje se tiču video produkcije u Sloveniji.

    ID (1999.)
    Pot v X
    Pesma u ovom videu je o različitim tačkama gledišta i o tome kako bi svako trebao imati šansu da sagleda stvari na svoj način. Spot je snimljen u novembru 1999. god. Bilo je potrebno mesec dana za pripreme i samo 4 sata za snimanje. Kasnije je još izmenjen i bio je gotov do kraja godine. Osim članova benda u spotu se pojavilo i približno oko 100 fanova. Reditelj spota želi da ostane anoniman, ali ističe svoj rad sa bendom Laibach kao svoju najvredniju referencu.

    Lunanai
    Kako je prvi spot bio jako dobro prihvaćen od strane fanova i medija, bend je odlučio da još jednom sarađuje sa rediteljem spota Pot v X. Ovaj video je na neki način nadogradnja prvog ali sa malo više postprodukcije i glamura. Video je snimljen na dodeli nagrada za medijska dostignuća i uključuje Siddhartu i Vladu Kreslina.

    NORD (2001.)
    B Mashina
    Ovo je Siddhartin prvi spot baziran na scenariju. Pokazuje večnu borbu dobra i zla ali predstavljenu na veoma neuobičajeni način. Doktor – takođe i vodeći kriminalac – ima sukob motiva. Na kraju dobro pobeđuje zlo i rođena je beba... Članovi benda učestvuju kao sporedni glumci u različitim ulogama koje se mogu videti u spotu. Spot je režirao vodeći hrvatski reditelj.

    Samo Edini
    Spot prikazuje opsesivnu naklonost glavnog glumca prema glumici, što ga dovodi do ubistva. Kazna je smrt na električnoj stolici. Članovi benda – porotnici – posmatraju egzekuciju dok se par konačno ne ujedini nakon smrti nadgrobnim spomenicima stavljenim jedan do drugog. Zbog svoje kontraverznosi spot je napravio značajan uticaj na slovensku publiku.

    Go Easy
    Nakon ogromnog uspeha spota za pesmu Samo Edini nije bilo lako odlučiti šta dalje uraditi. Članovi benda su izabrali jednu od najmoćnijih pesama na albumu i poverili režiranje spota mladom reditelju Saši Hesu. Priča pokazuje bend kako svira pesmu u prostoriju sa žicama povezanim sa drugom prostorijom, gde njihovi instrumenti kontrolišu grupu igrača. Sve se odvija dobro do tačke kada se žice igrača umrse. Jedino rešenje je da se žice iseku ali tada nastaje haos. Igrači su van kontrole i bore se protiv benda za svoju slobodu.

    SILIKON DELTA (2002.)
    Under Venus
    Ovaj spot je 3D animacija i govori priču o kiborg dečaku koji pokušava da dođe do svoje kiborg devojke. Devojka živi u sopstvenom izolovanom okruženju – tvrđavi okruženoj sa dubokim sigurnosnim rupama. Kroz visoko tehnološki video kompjuterski sistem ona posmatra svako spoljašnje kretanje, uključujući i dečakov pokušaj da uđe u njenu tvrđavu. On pokušava i pokušava dok na kraju sa neverovatnom unutrašnjom snagom preskače zid tvrđave i ulazi u njenu palatu shvatajući da je zaključan unutra dok ona doživljava slobodu.

    Rh- (2003.)
    Rave
    Režiran od strane Petra Pašića, spot za pesmu Rave je snimljen u Beogradu. Spot je postigao ogroman uspeh na nacionalnim listama i bio je puštan na MTV-u u okviru World Chart Express-a

    Insane
    Spot za ovu pesmu je još jedan odličan rad Testtube Produkcije, kombinaciju video snimaka članova benda i kompjuterski napravljene pozadine. Trebalo im je dva meseca da obrade snimke na svojim kompjuterima. Ovaj spot je Siddhartu vratio na sam vrh MTV World Express liste i postao je najčešće puštani spot u Sloveniji ikada.

    T.H.O.R.
    Ovaj spot je snimljen na otvarajućem koncertu Rh- turneje na stadionu. Snimci pokazuju veličinu prepunog fudbalskog stadiona koja oduzima dah.

    My Dice
    Još jedno remek delo Testtube Produkcije, spot za pesmu My Dice se pušta na evropskom MTV-u još od njegove premijere 13-og septembra 2004. Samo u jednoj nedelji je preplavio sve druge važnije muzičke TV stanice širom Evrope: MTV, Viva I Vh-1.

    Petrolea (2006)
    Plastika
    Prvi spot sa albuma Plastika, Plastika (Play With Me) je ponovo rad Testtube grupe. Spot pokazuje karikirane Amore koji ispaljuju svoje ljubavne strele u urbano naseljenom području. Domine
    Glavna poruka ovog spota je dominacija na svaki mogući način. Kombinovan rad Miloša Radosavljevića, Tomija Horvata i Dafne Jemeršič pokazuje dominaciju atletskog trenera nad svojim štićenicama i dominaciju domine u potpuno drugačijem okruženju.

    Male roke
    Uništili smo naš svet i učinili ga nemogućim za život naše dece u njemu. Ovaj spot prikazuje članove Siddharte u njihovoj podzemnoj laboratoriji kako pripremaju decu za putovanje i njihovo slanje u bolju budućnost. Spot je napravljen kao kritički stav o modernoj eri čovečanstva.

    Izštekani (2007)
    Autumn Sun
    Odabrana kombinacija snimaka Izštekani (unplugged) šoa i Siddhartinog Maratona, video obuhvata suštinu nikad ranije izvođenog originala remiksovane pesme Autumn Sun (Silikon Delta) iz 2002. godine. Spot je rad Igora Nardina i Mateja Kavčnika sa MTV Adrie.

    Saga (2009)
    Vojna Idej
    Vojna Idej je prvi u redu od spotova koji povezuju delove i govore priču o Sagi. Spot je kombinacija živih snimaka i 3D grafike koja oduzima dah, rad NuFream tima, vizuelizacija koja prati koncept kreiran od strane Veto grupe.

    Napalm 3 + Baroko
    Posebnost ovog spota je činjenica da kombinuje dva broja u jednom, Napalm 3 i Baroko. Spot je režirao Saša Hes, a produkciju uradila Amater production house.

    NAGRADE
    Siddharta je osvojila seriju nagrada za medijska dostignuća.

    2000.
    1. Bumerang nagradu za Najbolji proboj.
    2. Zlati petelin nagradu za Najbolji novi nastup.
    3. Zlati petelin nagradu za Najbolji rock album.
    4. Zlati petelin nagradu za Najbolji album.
    5. The Zagreb Art and Design nagradu za omot ID albuma.
    6. Zlatnu ploču za ID album.
    7. Platinastu ploču za ID album.

    2001.
    1. Zlati petelin nagradu za Najbolju grupu.
    2. Zlatnu ploču za Nord album.
    3. Platinastu ploču za Nord album.

    2002.
    1. Viktor nagradu za Izvođača godine.
    2. Bumerang nagradu za Grupu godine.
    3. Drugu platinastu ploču za Nord album.

    2003.
    1. Viktor nagradu za Video godine (Under Venus).
    2. Zlatni bubanj za dizajn izdanja Rh- albuma u ograničenom broju upakovanog u kese za transfuziju krvi.
    3. Zlatnu ploču za Rh-album. 4. Platinastu ploču za Rh- album.

    2004.
    1. Viktor nagradu za izvođača godine.
    2. Viktor nagradu za specijalna dostignuća.
    3. Nagradu slovenačkog radijskog festivala (SRF) za Najbolju pesmu izabranu od strane radio editor: Napoj.
    4. The Grand nagradu 13-og slovenačkog festivala reklamiranja (SOF) : dizajn kese za krv.
    5. The Magdalena Golden Bra nagradu za kreativne komunikacije: dizajn kese za krv.
    6. Najviše moguće priznanje za prodaju u Sloveniji: Dijamantsku ploču za Rh- album.
    7. Dizajn kese za krv je ušao u Cresta dizajn I kratku listu finalista programa nagrada za reklamiranje.

    2005.
    1. Viktor nagradu za Izvođača godine.
    2. MTV evropsku muzičku nagradu za Najbolje izvođača.

    2006.
    1. Nominacija za nagradu Viktor u kategoriji Izvođač godine 2005.
    2. Nominacija za MTV evropsku muzičku nagradu u kategoriji Najbolji izvođač – MTV Adria 2005.

    2007.
    1. Viktor nagradu za Izvođača godine 2006.
    2. Zlatnu ploču za Petrolea album. Platinastu ploču za Petrolea album.

    2008.
    1. Nominacija za nagradu Viktor u kategoriji Izvođač godine 2007.

    2010.
    1. Nagradu Viktor za Izvođača godine 2009.

    Siddhartine pesme i spotovi su fiksirani na listama, često na samom vrhu.

    SARADNJE
    Tokom karijere benda Siddharta, mnogi ljudi su ukrstili svoje puteve s njihovim. Saradnju su ostvarili sa sledećima:
    Vlado Kreslin; Lunanai (EP), Od Višine Se Zvrti
    Big Foot Mama; Neki Sladkega (15. godišnjica BFM)
    Kraftwerk; The Robots
    Muzika za film „Slepilo“ Muzika za film „45 Minuta“
    Muzika za pozorišni komad „Peter i vuk“ (pozorište Anton Podbevšek)
    Muzika za pozorišni komad „Poslednji livingstonov poljubac“ (pozorište Anton Podbevšek)
    Muziku za demonstrativne filmove slovenačke vojske
    Muziku za veb-stranicu svetskog putnika Benka Pulko Alpinista Tomaž Humar; B Mašina Dan D; Male Roke/Voda
    Vlado Kreslin, Zoran Predim, Peter Lovšin i Grega Skočir; Himna fudbalske asocijacije Slovenije – Dviga Slovenija Zastave
    Boštjan Gombač i Bojan Cvetrežnik; Nord i Rh-
    Hor Pomlad; Neznano (Petrolea)
    Rok Golob; aranžmani za Rh-
    Simfonijski orkestar RTV Slovenije i dirigent David de Villiers
    Milko Lazar i Slavko Avsenik Jr.; aranžmani za orkestre na Stadium koncertu
    Gudački kvartet Godalika Perkusionista Martin Janežič
    I mnogi drugi...

    DISKOGRAFIJA
    1999 Id
    2000 Lunanai (EP)
    2001 Nord
    2002 Silikon Delta
    2002 Siddharta & Simfonijski orkestar RTV Slovenije – Križanke
    2003 Rh-
    2003 Rh- (izdanje u vreći za krv)
    2004 Siddharta & Simfonijski RTV Slovenije – Stadium
    2005 Rave (EP, Međunarodno izdanje)
    2005 My Dice (EP, Međunarodno izdanje)
    2005 Rh- (Međunarodno izdanje)
    2005 Rh- (Ograničeno međunarodno izdanje)
    2006 Petrolea
    2007 Male Roke (EP)
    2007 Izštekani
    2007 Maraton
    2008 Vojna Idej (EP)
    2009 Napalm 3 (EP)
    2009 Baroko (EP)
    2009 Angel Diabolo (EP)
    2009 Saga
    2010 Saga (Međunarodno izdanje)

    Izvor: Zvanicni sajt grupe
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

Informacija Teme

Users Browsing this Thread

Trenutno 1 korisnika pregleda ovu temu. (0 članova i 1 gosta)

     

Članovi koji su pročitali ovu temu : 0

Nemate dozvolu da vidite spisak imena.

Tagovi za ovu Temu

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts


O Nama

    Narodni radio, melem za uši ko ne sluša može da ga nađe na www.radiosumadinac.org

Preporučeni Linkovi

Pratite nas na

Twitter Facebook youtube Flickr DavianArt Dribbble RSS Feed



RSS RSS 2.0 XML MAP HTML
Loading...
Svaki korisnik ovog sajta odgovoran je za sadržaj poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za njihov sadržaj. Postavljanjem vaše poruke ili vašeg autorskog dela saglasni ste da ovaj sajt postaje distributer vašeg dela i odričete se mogućnosti njegovog povlačenja ili brisanja bez saglasnosti uprave sajta. Distribucija sadržaja sa ovog sajta je dozvoljena samo u nekomercijalne svrhe, uz obaveznu napomenu da je sadržaj preuzet sa ovog sajta i uz obavezno navođenje adrese RadioSumadinac.org. Kako je sajt ovih dimenzija nemoguće u potpunosti kontrolisati, ukoliko primetite materijal nad kojim Vi ili neko drugi već ima autorska prava, odmah nam se obratite i materijal će biti uklonjen. Za sve ostale vidove distribucije obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od vlasnika Sajta


Optimizovano za rezoluciju: 1920x1080 :: Opera :: Firefox :: Chrome