Zdravo Gost, ako čitate ovo, to znači da niste registrovani. Kliknite ovde da se registrujete u nekoliko jednostavnih koraka, uživaćete u svim odlikama našeg Foruma. Imajte na umu da su zabranjeni nepristojni ili besmisleni nikovi (bez brojeva ili slova nasumice).
Lejdi Gaga - Biografija
Povecaj Tekst Smanji Tekst

  1. Dobro Došli na Radio Šumadinac forum.

    Trenutno pregledate forum naše zajednice kao gost, što vam daje ograničen pristup većini diskusija. Registacijom koja je besplatna dobijate mogućnost da postavljate teme, privatno komunicirate sa drugim članovima (PP), odgovarate na ankete, uploadujete, i pristup mnogim drugim posebnim delovima. Registracija je brza, jednostavna i apsolutno besplatna i zato Vas molimo, pridružite našoj zajednici danas!!

    Ukoliko imate bilo kakvih problema sa procesom registracije ili vašim nalogom za prijavljivanje, kontaktirajte nas.
+ Odgovor Na Temu + Kreiraj Novu Temu
Prikaz rezultata 1 do 3 od 3
  1. #1
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    srce Lejdi Gaga - Biografija

    Lejdi Gaga - Biografija


    Stefani Džoana Andželina Džermanota (engl. Stefani Joanne Angelina Germanotta; Menhetn, Njujork, SAD, 28. mart 1986), poznatija kao Lejdi Gaga (engl. Lady Gaga), američka je kantautorka.

    Karijeru je započela u njujorškim diskotekama, gde je nastupala sa Lejdi Starlajt. Istovremeno je radila u izdavačkoj kući Interskoup rekords, gde je pisala tekstove pesama za druge poznate izvođače, među kojim i za Ejkona. Nakon što je čuo kako peva, Ejkon je ubedio čelnike Interskop rekordsa da, zajedno sa njegovom izdavačkom kućom Kon lajv distribjušon, sklope ugovor o saradnji sa Lejdi Gagom. Prvi album, pod nazivom The Fame, objavila je 19. avgusta 2008. godine. Prva dva singla sa albuma, Just Dance i Poker Face, postigli su veliki međunarodni uspeh. Prvi je bio nominovan za nagradu Gremi u kategoriji najbolje dens pesme, dok je drugi dostigao prvo mesto na čak 20 top-listi širom sveta. Sam album i njegovih pet singlova su širom sveta prodati u višestrukim zlatnim i platinastim tiražima.

    Prema godišnjoj listi magazina Forbs za 2010, pretekla je Opru Vinfri na mestu najmoćnijih ljudi u svetskom šou biznisu. Njena zarada je procenjena na 90 miliona američkih dolara.

    Zivot i karijera
    Stefani Džoana Andželina Džermanota rođena je 28. marta 1986. godine u Njujorku. Njeni roditelji su italijanski doseljenici u SAD. Njen otac, Džozef Džermanota, radi kao dizajner sajtova na internetu, a majka Sintija kao asistent telekomunikacija. Lejdi Gaga je njihovo najstarije dete. Sa jedanaest godina, ponuđeno joj je da se pridruži čuvenoj umetničkoj školi Džulijard, ali je odbila i umesto toga pohađala je jednu privatnu katoličku školu. Klavir je počela da svira sa samo četiri godine; prvu baladu napisala je sa trinaest godina, a već sa četrnaest je nastupala u noćnim klubovima. Sa sedamnaest godina, dobila je stipendiju za prestižnu akademiju umetnosti Tiš, gde je studirala muziku. Usavršila je kompozitorske veštine komponujući svoje eseje i referate, a najviše pažnje pridavala je temama kao što su umetnost, religija i politika. Ipak, Gaga je uskoro napustila Tiš.


    Sa devetnaest godina je potpisala ugovor sa producentskom kućom Def džem. Ugovor je potpisala nakon što ju je izvršni producent L. A. Rid čuo kako peva u hodniku ispred njegove kancelarije. Ipak, Gaga tvrdi da se ona i Rid nikada nisu lično upoznali. Nakon tri meseca, Rid je otpustio Gagu.

    Nekoliko godina kasnije, Gagu je primetio Vinsent Herbert, izvršni producent izdavačke kuće Interskoup rekords. Mnogi izvođači su je zaposlili kao kompozitora i tekstopisca, kao što su Ejkon, Fergi, Pusiket dols i Britni Spirs. Uskoro ju je primetio upravnik kuće Interskoup, Džimi Jovajn, i ponudio joj ugovor sa partnerskom kućom Strimlajn/Interskoup, i spojio je sa muzičarem Ejkonom.

    Gaga tada počinje da radi kao tekstopisac pop pesama. Nakon što se iselila iz kuće roditelja, počela je javno da nastupa sa još nekoliko bendova, želeći da se probije. Želeći da se izdvoji od svojih kolega, koji su uglavnom bili članovi rok bendova, izabrala je da izvodi pop muziku. Izjavila je da je otac nije mogao pogledati nekoliko narednih meseci nakon što ju je video kako koristi droge i pleše u burlesknim klubovima. U tom trenutku, Gaga je bila u vezi sa hevi metal bubnjarem po imenu Luk. On je kasnije postao inspiracija za mnoge pesme na njenom debitantskom albumu The Fame.

    Umetničko ime Lejdi Gaga dao joj je muzički producent Rob Fazari, koji je njen glas poredio s glasom pevača grupe Kvin, Fredija Merkjurija, i uzeo je ime Gaga iz hita grupe Kvin iz 1984. godine, Radio Gaga. Fazari joj je pomogao da napiše neke od njenih ranih hitova, koji se nalaze na njenom debitantskom albumu.

    Tokom 2007. Lejdi Gaga je sarađivala sa disk džokejom, go–go plesačicom i izvođačicom Lejdi Starlajt, koja joj je pomogla da osmisli njen stil oblačenja na sceni. Počele su zajedno da nastupaju u poznatim klubovima u Njujorku,a njihovi nastupi ličili su na nastupe izvođača tokom sedamdesetih godina 20. veka. U avgustu 2007, njih dve su nastupile na muzičkom festivalu Lolapaluza, na kome su šokirale i zadivile i publiku i kritičare energičnim nastupom.

    Gaga je želela da njena muzika bude miks avangarde, elektronike, densa i popa, a bila je inspirisana rok muzikom izvođača kao što su Dejvid Boui i Kvin. [19] U istom tom trenutku, Ejkon, čuvši je kako peva, shvatio je da je Gaga talenat i za pevanje, ne samo za komponovanje. [20] Istog trenutka ubedio je Džimija Jovajna da potpiše ugovor sa Gagom. [11] Ejkon je kasnije počeo da je zove „svestrani igrač“. [21] Iako je već duže vreme radila sa Ejkonom, Gaga je na prvom solo albumu počela da radi sa producentom Redvanom. Želela je da stvori miks retro dens ritma sa urbanim melodijama, da pesme imaju prizvuk popa, ali da opet zadrže osnovu rok muzike. [13]
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  2.    Linkovi Sponzora

    SRB HOST

  3. #2
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    Uobičajeno Odg: Lejdi Gaga - Biografija

    2008—2010


    Lejdi Gaga se 2008. preselila u Los Anđeles kako bi završila rad na prvom albumu The Fame. Gaga je izjavila da se, radeći na albumu, „udala“ za više različitih žanrova, od hevi metala do urbane muzike. Počela je da radi sa timom nazvanim House of Gaga, sa kojim sarađuje oko odeće, kostima i scenskih efekata. Album The Fame je dobio uglavnom pozitivne kritike, a prosečna ocena albuma bila je 71 od ukupno 100 procenata. Časopis Tajms je opisao album kao fantastičan miks balada Dejvida Bouija, dramatičan album inspirisan grupom Kvin i izuzetno zabavnim pesmama koje navode na ples. Prvi singl sa albuma, Just Dance, objavljen je 8. aprila 2008, i dostigao prvo mesto na muzičkim listama u sedam zemalja. Jedna od ovih zemalja bile su Sjedinjene Američke Države, na čijim je radio–stanicama Just Dance počeo da se pušta u oktobru, i dostigao je broj jedan 2009, postavši tako njen prvi singl broj jedan u SAD. [24] Drugi singl, Poker Face, objavljen je 26. septembra 2008. i našao se na prvom mestu lista u skoro dvadeset zemalja. Poker Face je postao njen drugi singl broj jedan na listi magazina Bilbord.

    Album The Fame se našao na prvom mestu lista albuma u Austriji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi i Irskoj, i četvrtom u Australiji. Kako bi radili na njenoj promociji u Americi, House of Gaga organizovao je njenu prvu koncertnu turneju, sa američkom krupom Nju kids in d blok, koja takođe snima za Interskoup. Gaga je s njima na turneji provela dva meseca, oktobar i novembar 2008. godine. Sa njima je snimila i duet Big Girl Now, koji se našao na njenom albumu kao bonus pesma. U oktobru 2008, The Fame je objavljen u SAD i debitovao je na 17. mestu Bilbord hot 100, i u prvoj nedelji prodato je 24.000 primeraka, a kasnije je dospeo na četvrto mesto.[31] Širom sveta album se prodao u 2,3 miliona primeraka.

    Dana 5. decembra 2008, Bi-Bi-Si proglasio je Gagu pevačicom koja najviše obećava. Ona je takođe potvrdila da će nastupiti kao predgrupa Pusiket dols na njihovoj turneji, tokom koncerata u Evropi i Okeaniji. Turneja je počela 18. januara u Aberdinu, Škotska, a završila se 30. maja u Pertu, Australija. Tada je i njen prvi singl Just Dance bio nominovan za Gremi za najbolju dens pesmu, ali ipak nije osvojio nagradu. Dana 18. februara 2009, Gaga, pevač grupe Kilers i grupa Pet šop bojs izveli su medli raznih pesama na dodeli Brit nagrada. Dana 20. februara 2009, časopis Hulikju njuz objavio je da je Gaga donirala veliki broj karata za svaki nastup u SAD i Kanadi tokom njene turneje The Fame Ball Tour, kako bi finansijski podržala nekoliko osnovnih škola u Los Anđelesu, kao i da će nekoliko njenih obožavalaca imati priliku da je upozna.

    Prva severnoamerička turneja Lejdi Gage, The Fame Ball Tour, počela je 12. marta 2009. sa pohvalama kritičara. Pre početka turneje, Gaga je svojim obožavaocima obećala nezaboravno iskustvo. Takođe, njen nastup na turneji sa Pusiket dols je bio dobro prihvaćen, i mnogi kritičari su tvrdili kako je Gaga zasenila Pusiket dols. Uskoro je objavila i novi singl, LoveGame, čiji je muzički spot bio bojkotovan na nekoliko televizijskih kanala, koji su odbili da ga prikažu zbog eksplicitnog seksualnog sadržaja.

    Gaga je pozirala za naslovnu stranu časopisa Roling stoun noseći samo haljinu od plastičnih mehurića. U junu 2009. otkrila je da planira da organizuje turneju zajedno sa Kanjem Vestom. Nastupila je na dodeli nagrada Mačmjuzik, i osvojila nagradu za najbolji spot jednog inostranog izvođača za svoj spot Poker Face.Dana 26. juna nastupala je na festivalu u Glastonberiju, a u medijima su se pojavile spekulacije da je nastupila pod uticajem alkohola, budući da se sledećeg dana nije pojavila na nastupu grupe Tejk det. Kasnije je potvrđeno da je propustila nastup jer se nije osećala dobro. Kasnije je ipak potvrdila da će nastupati sa grupom tokom poslednjih dana na njihovoj turneji.


    2011 - do danas: Born This Way

    Lejdi Gaga je naziv svog drugog albuma i trećeg velikog izdanja Born This Way otkrila na MTV VMA 2010 dok je dobila nagradu za najbolji spot godine Bad Romance. Album je izašao u prodaju 23. maja 2011. godine. Prvi singl Born This Way izašao je 11. februara 2011. godine. Prvi put je otpevan uživo na 53. Dodelama Gremi nagrada. Naziv drugog singla je Judas, trećeg The Edge Of Glory, četvrtog Yoü And I i petog Marry The Night.


    Stil i uticaji

    Na Gagu su najveći uticaj izvršili rok muzičari kao što su Dejvid Boui i grupa Kvin, pevači Majkl Džekson i Madona, umetnik Endi Vorhol, pesnik Rajner Marija Rilke i moda. Izjavila je kako obožava modu i da je moda sve za nju.

    Gaga je takođe izjavila da je ljubav prema modi nasledila od majke. Ona je takođe rekla da se najbolje pronalazi u odeći marke Versače i smatra Donatelu Versače svojom muzom u mnogim stvarima. Melisa Megsejsej iz časopisa Los Anđeles tajms izjavila je da bi Gaga bila dobar član Donateline grupe. Gaga poseduje njen sopstveni producentski tim po imenu House of Gaga, koju vodi ona lično. Tim kreira njenu odeću, radi na scenskim efektima i njenim frizurama tokom nastupa.

    Krajem 2008, Gagin stil oblačenja poređen je sa stilom Kristine Agilere, uključujući frizuru i šminku. Agilera je kasnije izjavila da uopšte ne obraća pažnju na tu osobu i da čak ne zna da li je Gaga muškarac ili žena. Gaga je kasnije rekla da smatra poređenja dobrodošlim, jer joj to obezbeđuje popularnost u medijima. Ipak, kasnije je dodala da ne želi da bude zapamćena po skandalu sa Kristinom Agilera i kako niko ne može da je kopira, zato što ona ne može da bude kopirana.

    Gaga je prirodno brineta, ali je 2008. obojila kosu. Za Tajms je izjavila da je to učinila zato što su je mnogi ljudi, dok je bila brineta, zamenjivali sa pevačicom Ejmi Vajnhaus. Njen imidž i modni ukus kasnije su kopirale i druge poznate ličnosti, kao što su Paris Hilton i Nikol Riči. Nedavne ankete pokazale su da je, zahvaljujući Lejdi Gaga, prodaja dugačkog ženskog veša porasla za 25%. U maju 2009. Gaga je za časopis Roling stoun izjavila da je biseksualka i da je inspirišu lepe žene. Ona je dodala da ta činjenica tera njene momke da se osećaju neprijatno.U aprilu je na jednom od svojih koncerata izjavila da njena pesma Poker Face govori o maštanju o ženi dok je u krevetu sa muškarcem.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  4. #3
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    srce Odg: Lejdi Gaga - Biografija

    Diskografija

    Singlovi


    2008. — Just Dance
    2008. — Poker Face
    2009. — Beautiful, Dirty, Rich (promotivni singl)
    2009. — Eh, Eh (Nothing Else I Can Say)
    2009. — LoveGame
    2009. — Paparazzi
    2009. — Bad Romance
    2010. — Telephone
    2010. — Alejandro
    2010. — Dance In The Dark
    2011. — Born This Way
    2011. — Judas
    2011. — Hair (promotivni singl)
    2011. — The Edge Of Glory
    2011. — Yoü And I
    2011. — Marry The Night
    2013. — Applause




    Albumi


    2008. — The Fame
    2009. — The Fame Monster
    2011. — Born This Way
    2013. — ARTPOP


    Iz Vikipedije
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

Informacija Teme

Users Browsing this Thread

Trenutno 1 korisnika pregleda ovu temu. (0 članova i 1 gosta)

     

Slične Teme

  1. Lady Gaga - Tekstovi Pesama
    Od Vesna u forumu Tekstovi Pesama Strane Muzike
    Odgovori: 6
    Zadnji Post: 23.03.2013, 22:36
  2. Gaga Dolar - Tekstovi Pesama
    Od Vesna u forumu Tekstovi Pesama Narodne Muzike
    Odgovori: 10
    Zadnji Post: 28.05.2012, 22:04

Članovi koji su pročitali ovu temu : 0

Nemate dozvolu da vidite spisak imena.

Tagovi za ovu Temu

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts


O Nama

    Narodni radio, melem za uši ko ne sluša može da ga nađe na www.radiosumadinac.org

Preporučeni Linkovi

Pratite nas na

Twitter Facebook youtube Flickr DavianArt Dribbble RSS Feed



RSS RSS 2.0 XML MAP HTML
Loading...
Svaki korisnik ovog sajta odgovoran je za sadržaj poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za njihov sadržaj. Postavljanjem vaše poruke ili vašeg autorskog dela saglasni ste da ovaj sajt postaje distributer vašeg dela i odričete se mogućnosti njegovog povlačenja ili brisanja bez saglasnosti uprave sajta. Distribucija sadržaja sa ovog sajta je dozvoljena samo u nekomercijalne svrhe, uz obaveznu napomenu da je sadržaj preuzet sa ovog sajta i uz obavezno navođenje adrese RadioSumadinac.org. Kako je sajt ovih dimenzija nemoguće u potpunosti kontrolisati, ukoliko primetite materijal nad kojim Vi ili neko drugi već ima autorska prava, odmah nam se obratite i materijal će biti uklonjen. Za sve ostale vidove distribucije obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od vlasnika Sajta


Optimizovano za rezoluciju: 1920x1080