Keti Peri



Rođendan:25. 10. 1984.
Porodica:suprug, britanski komičar Rasel Brend

Karijera
tri studijska albuma, dobitnica 55 muzičkih nagrada među kojima su i MTV video i evropske MTV nagrade, Brit, Tin nagrade i dr.

Zanimanje:pevačica




Keti Peri je trenutno jedna od vodećih pop pevačica na svetskoj muzičkoj sceni. Objavila je dosad tri studijska albuma, prvi je bio nezapažen gospel album, dok su joj druga dva u pop maniru donela svetsku slavu. Keti je pravo ime Keti Hadson, a udata je za britanskog komičara Rasela Brenda. Najveći hitovi: I kissed the girl, California Girls i Firework za koji je osvojila 3 MTV video muzičke nagrade 2011. godine. Pozajmila je i svoj glas čuvenoj Štrumpfeti u novoj filmskoj verziji "Štrumpfova".

90 – te godine - počeci

Keti Peri rođena je kao Ketrin Hadson, rođena je kao srednje dete hrišćanskih službenika u Santa Barbari. “Odgajana sam u pseudo – strogom religioznom domaćinstvu gde je jedina stvar na meniju bio gospel” izjavila je Keti za MTV. Još kao tinejdžerka počinje da uzima časove pevanja I zaputila se u Nešvil, gde su njeni roditelji imali kontakte u muzičkoj gospel industriji.

2001 - gospel počeci

Sa 16 godina Keti je objavila hrišćanski pop album pod pravim imenom. “Čulo ga je bukvalno nekih stotinak ljudi, a izdavačka kuća je ubrzo bankrotirala. Sledeći pokušaj usledio je 2004. Godine, ovoga puta imala je mega hit sa produkcijskim timom poznatim po saradnji sa Avril Lavinj.


Juna 2008 Keti Peri prelazi u pop

Keti Peri potpisuje ugovor sa Kapital rekordsom I objavljuje svoj debi pop album, radeći kao autor ili koautor na svakom singlu. U ovo vreme počinje I da neguje stajling pin ap devojke iz 40 – tih godina prošlog veka, kao I provokativni rečnik u svojim tekstovima. “To je moj život”. Pesma pod nazivom “I kissed the girl” (u prevodu “Poljubila sam devojku”), flert mešavina popa I roka, nalazi se nedeljama u vrhu svetskih top lista u preko 20 zemalja sveta.

Trevis Mekoj

2008. godine Keti počinje da izlazi sa frontmenom grupe Gym Class Heroes, Trevisom Mekojem. Nakon godinu dana zabavljanja objavili su veridbu ali su se ubrzo razišli. “Vrlo je bolno”, izjavila je Perijeva na svom koncertu nakon raskida. “Kada raskineš sa nekim, želiš zaista da nastaviš dalje. Nemaš izbora”. Nakon Trevisa, Ketino ime su vezivali za muzičara Bendži Mejdena I Džoša Grobana.

Januar 2009. "Helou Keti"

Posle osvajanja nominacije za Gremi za najboljeg vokalnog ženskog izvođača za singl “I kissed the girl”, Keti odlazi na svoju prvu turneju “Hello Katy”. “Videćete me u različitim izdanjima, sa džinovskim voćem I igračicama”.

Septembar 2009, Keti I Rasel Brend

Nakon što je u šali izjavio da se zaljubio u Keti na dodeli MTV nagrada, britanski komičar otpočinje sa njom vezu koju ne kriju od očiju javnosti. Nakon tri meseca zabavljanja, Brend priređuje neobičnu prosidbu u Indiji kada je prsten sakrio među cvećem.

24. avgust 2010. San postaje java

U oblaku šećerne vune Keti objavljuje svoj drugi pop album “Tinejdž srim” (Tinejdžerski san). Vodeći singl sa albuma “Kalifornija girls” smešta album na Bilbordovu top listu 200 najboljih albuma I donosi 4 Gremi nominacije, uključujući I onu za album godine. “Ovo potvrđuje da ljudima imam da ponudim nešto što se razlikue, drugačiji pogled na svet”.

23.oktobar 2010 Gospođa Brend

Keti Peri I Rasel brend venčali su se na privatnoj I spiritualističkoj ceremoniji u jednom odmaralištu u Indiji . Pritom su dali zvaničnu izjavu:” Ljubav dvoje ljudi je najspektakularnija a ipak najobičnija stvar na svetu. Venčaćemo se se pred rodbinom I prijateljima…na neki način normalno.”

2011 osvojila tri mtv nagrade

Energična i uzbudljiva pesma Firework osvojila je naznačajniju nagradu MTV muzičkih nagrada, a kada joj je uručen trofej, žargonski nazvan “Čovek sa meseca” (Moonman), Keti je rekla:


- O Bože! Hvala vam puno. Ovo je moj drugi “Čovek sa meseca”. Veoma sam ponosna na pesmu ispred koje sada stoji ova nagrad, a to je Fireworks. Osećam se kao da radim nešto ispravno, kada pevam ovu pesmu. Zato sam zahvalna svima koji su mi pomogli da je napravim.