Zdravo Gost, ako čitate ovo, to znači da niste registrovani. Kliknite ovde da se registrujete u nekoliko jednostavnih koraka, uživaćete u svim odlikama našeg Foruma. Imajte na umu da su zabranjeni nepristojni ili besmisleni nikovi (bez brojeva ili slova nasumice).
Whitesnake - Biografija
Povecaj Tekst Smanji Tekst

  1. Dobro Došli na Radio Šumadinac forum.

    Trenutno pregledate forum naše zajednice kao gost, što vam daje ograničen pristup većini diskusija. Registacijom koja je besplatna dobijate mogućnost da postavljate teme, privatno komunicirate sa drugim članovima (PP), odgovarate na ankete, uploadujete, i pristup mnogim drugim posebnim delovima. Registracija je brza, jednostavna i apsolutno besplatna i zato Vas molimo, pridružite našoj zajednici danas!!

    Ukoliko imate bilo kakvih problema sa procesom registracije ili vašim nalogom za prijavljivanje, kontaktirajte nas.
+ Odgovor Na Temu + Kreiraj Novu Temu
Prikaz rezultata 1 do 2 od 2
  1. #1
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,595

    srce Whitesnake - Biografija

    Whitesnake


    Whitesnake je britanski rok bend osnovan 1978. od strane Davida Coverdalea nakon njegovog odlaska iz prethodnog benda, Deep Purple-a. Njihov stariji material kritičari su poredili sa Deep Purple-om ali sredinom 80-tih prešli su u komercijalniji hard rok stil. Četiri starija albuma ovog benda dostigli su top 10 na listama u Velikoj Britaniji, Ready an' Willing (1980), Come an' Get It (1981), Saints & Sinners (1982) i Slide It In (1984). Album Whitesnake, izdat 1987., bio je njihov komercijalno najuspješniji album, i na njemu su se našle dvije pjesme koje su među njihovim najvećim hitovima, “Here I go again“ i “Is this love“. 1988. Whitesnake su nominovani za Brit Award za najbolju britansku grupu. 2005. proglašeni su za 85-ti najbolji hard rok bend svih vremena od strane VH1.

    Članovi benda

    Trenutni članovi

    David Coverdale – lead vocals (1978–1990, 1994, 1997, 2002–present)
    Doug Aldrich – guitar, backing vocals (2002–present)
    Reb Beach – guitar, backing vocals (2002–present)
    Brian Tichy – drums, percussion, backing vocals (2010–present)
    Michael Devin – bass, backing vocals (2010–present)
    Brian Ruedy – keyboards, backing vocals (2011–present

    Bivši članovi

    Jimmy Page (guitar)
    Guy Pratt (bass)
    Brett Tuggle (keyboards)
    Rudy Sarzo (bass)
    Warren De Martini (guitar)
    Paul Mirkovich (keyboards)
    Denny Carmassi (drums)
    Adrian Vandenberg (guitar)
    Tony Franklin (bass)
    Steve Farris (guitar)
    Derek Hilland (keyboards)
    Marco Mendoza (bass)
    Tommy Aldridge (drums)
    Timothy Drury (keyboards)
    Uriah Duffy (bass)
    Chris Fraizer (drums)


    Diskografija

    Studijski albumi

    Trouble (1978)
    Lovehunter (1978)
    Ready an' Willing (1980)
    Come an' Get It (1981)
    Saints & Sinners (1982)
    Slide It In (1984)
    Whitesnake (1987)
    Slip of the Tongue (1989)
    Restless Heart (1997)
    Good to Be Bad (2008)
    Forevermore (2011)

    Live albumi

    1980 Live at Hammersmith
    1980 Live...In the Heart of the City
    1998 Starkers in Tokyo
    2006 Live: In The Shadow Of The Blues
    2011 Live at Donington 1990

    Kompilacije

    1994 Whitesnake's Greatest Hits
    2000 20th Century Masters - The Millennium Collection: The Best of Whitesnake
    2000 Best Ballads
    2002 Here I Go Again: The Whitesnake Collection
    2003 Best of Whitesnake (The Silver Anniversary Collection single disc edition)
    2004 The Early Years
    2006 The Definitive Collection
    2006 Gold: Whitesnake
    2008 30th Anniversary Collection
    2011 The Sunburst Years 1978-1982 (box set)

    EP-ovi

    Snakebite (1978)
    1987 Versions (Japan only)

    Singlovi

    "Long Way from Home"
    "Fool for Your Loving"
    "Ready an' Willing"
    "Ain't No Love in the Heart of the City"
    "Don't Break My Heart Again"
    "Would I Lie to You"
    "Here I Go Again"
    "Bloody Luxury"
    "Guilty of Love"
    "Standing in the Shadow"
    "Give Me More Time"
    "Love Ain't No Stranger"
    "Slow An' Easy"
    "Here I Go Again '87"
    "Is This Love"
    "Still of the Night"
    "Crying in the Rain '87"
    "Give Me All Your Love"
    "Fool for Your Loving '89"
    "The Deeper the Love"
    "Now You're Gone"
    "Is This Love"/"Sweet Lady Luck"
    "Too Many Tears"
    "Don't Fade Away"
    "All I Want Is You"
    "Lay Down Your Love"
    "All for Love"
    "Summer Rain"
    "Love Will Set You Free"

    Spotovi


    "Ain't No Love In The Heart of the City"
    "Come On"
    "Day Tripper"
    "Bloody Mary"
    "Long Way From Home"
    "Fool for Your Loving"
    "Don't Break My Heart Again"
    "Would I Lie To You"
    "Here I Go Again"
    "Guilty of Love"
    "Love Ain't No Stranger"
    "Slow An' Easy"
    "Here I Go Again '87"
    "Is This Love"
    "Still of the Night"
    "Give Me All Your Love"
    "Fool for Your Loving '89"
    "The Deeper the Love"
    "Now You're Gone"
    "Too Many Tears"
    "Don't Fade Away"
    "Ready to Rock"
    "Lay Down Your Love"
    "Love Will Set You Free"
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  2.    Linkovi Sponzora

    SR-Oglasi

  3. #2
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,595

    Uobičajeno Odg: Whitesnake - Biografija

    Sastav Whitesnake je krajem sedamdesetih godina oformio David Coverdale, bivsi pjevac Deep Purple, sto je djelimicno uticalo na njihov uspeh u Engleskoj i Japanu. Coverdalea su zvali klonom Robert Planta, sto je donekle bilo tacno posto su obojica imala dugu talasastu kosu i nadmeni bas glas.

    clanovi sastava bili su Jon Lord i Ian Paice (Deep Purple), Dave Dowle, Bernie Marsden, Neil Murray i Micky Moody, kao i talentovani gitaristi Adrian Vandenberg, John Sykes, Vivian Campbell i, naravno, Steve Vai. Posle brojnih personalnih promjena Whitesnake 1984. objavljuju pop metal album -Slide It In- koji postize zlatni tiraz u SAD.
    Ne bi li istakli svoj identitet, iz ikonografije hard rok/metal bendova uzeli su zmiju (simbol muskog polnog organa) za svoj zastitni znak, pa na omotu albuma vidimo bou kostriktor kako klizi niz zenski dekolte.

    Tek sa narednom plocom -Whitesnake- iz 1987. konacno bacaju Ameriku pod noge. Osim mocne balade -Is This Love-, na njemu je i hit -Here I Go Again- koji je nedeljama bio na prvom mestu liste singlova. Uspehu je svakako doprineo i spot u kojem se pojavljuje glumica Tawny Kitaen, koja je tada bila udata za Coverdalea. Samo u SAD album je prodat u vise od osam miliona kopija, a uz to je jos uticao na to da se prethodni album proda u jos dva miliona primeraka![Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]
    Cudak, kakav je oduvek bio, Coverdale je po objavljivanju otpustio sve clanove koji su snimili -Whitesnake- i zadrzao jedino Adriana Vadenberga.
    U novoj postavi 1989. snimaju -Slip Of The Tongue-. Iako na njemu svira carobnjak gitare Steve Vai, album je lose prosao.Coverdale je 2003. ponovo aktivirao Whitesnake zbog jubilarne turneje povodom 25 godina rada. Na njoj su svirali Doug Aldrich, Reb Beach, Marco Mendoza, Tommy Aldridge i Timothy Drury. Iste godine Whitesnake su glavne zvijezde na turneji -Rock Never Stops- na kojoj su svirali bendovi iz osamdesetih. cinilo se da im ide dobro, sve dok Mendoza nije otisao iz grupe, a na njegovo mesto dosao Uriah Duffy.

    Danas, posle tri decenije od osnivanja i vise od 70 miliona prodatih albuma, Whitesnake su ponovo spremni da ponude svoje vidjenje dobre zabave kroz mjesavinu hard roka, soula, bluza i balada.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

Informacija Teme

Users Browsing this Thread

Trenutno 1 korisnika pregleda ovu temu. (0 članova i 1 gosta)

     

Slične Teme

  1. Slayer - Biografija
    By Vesna in forum Biografije Izvodjaca Strane Muzike
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 21.08.2013, 15:55
  2. U2 - Biografija
    By Vesna in forum Biografije Izvodjaca Strane Muzike
    Odgovori: 1
    Zadnji Post: 21.08.2013, 06:31
  3. Dr. Dre - Biografija
    By Vesna in forum Biografije Izvodjaca Strane Muzike
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 20.08.2013, 13:19
  4. Whitesnake - Tekstovi Pesama
    By Vesna in forum Tekstovi Pesama Strane Muzike
    Odgovori: 100
    Zadnji Post: 08.09.2012, 10:17
  5. Whitesnake - Tekstovi Pesama
    By Vesna in forum Tekstovi Pesama Strane Muzike
    Odgovori: 1
    Zadnji Post: 18.08.2012, 22:44

Članovi koji su pročitali ovu temu : 0

Nemate dozvolu da vidite spisak imena.

Tagovi za ovu Temu

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts


O Nama

    Narodni radio, melem za uši ko ne sluša može da ga nađe na www.radiosumadinac.org

Preporučeni Linkovi

Pratite nas na

Twitter Facebook youtube Flickr DavianArt Dribbble RSS Feed



RSS RSS 2.0 XML MAP HTML
Loading...
Svaki korisnik ovog sajta odgovoran je za sadržaj poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za njihov sadržaj. Postavljanjem vaše poruke ili vašeg autorskog dela saglasni ste da ovaj sajt postaje distributer vašeg dela i odričete se mogućnosti njegovog povlačenja ili brisanja bez saglasnosti uprave sajta. Distribucija sadržaja sa ovog sajta je dozvoljena samo u nekomercijalne svrhe, uz obaveznu napomenu da je sadržaj preuzet sa ovog sajta i uz obavezno navođenje adrese RadioSumadinac.org. Kako je sajt ovih dimenzija nemoguće u potpunosti kontrolisati, ukoliko primetite materijal nad kojim Vi ili neko drugi već ima autorska prava, odmah nam se obratite i materijal će biti uklonjen. Za sve ostale vidove distribucije obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od vlasnika Sajta


Optimizovano za rezoluciju: 1920x1080 :: Opera :: Firefox :: Chrome