Jovan Joca Stefanović - Biografija

Jovan Joca Stefanović dolazi iz porodice velikih muzičara čiji je otac Slavko Stefanović Slavkoni poznati kompozitor. Jovan se takmičio u „Zvezdama Granda“, a pored toga što je pevao kao prateći vokal, aranžirao je i pesme.


Rođen je 12. novembra 1989. godine u mestu Valjevo. Neko je vreme živeo u Prištini sve do 1999. godine kada je morao zajedno sa porodicom da pobegne u Beograd. Završio je nižu muzičku i elektrotehničku školu. Ljubav prema muzici prenio mu je njegov slavni otac.

Jovan je imao teško detinjstvo jer je zajedno sa poslednim srpskim vojnicima morao da beži sa Kosova. Njegova porodica je imala tri stana u Prištini koje je morala da napusti, a koje je kasnije menjala za kuću na dva sprata u Mirijevu.

Kada su shvatili da ne mogu da ostanu u Prištini krenuli su prema Beogradu gde su se javili rođacima koji su im odmah obezvedili mesto gde će da žive. Bio je to podrum u kojem su spavali preko mesec dana gdje je morao da spava na dušecima zajedno sa roditeljima, bratom i sestrama.

Joca je posle takmičenja u Zvezdama Granda pevao kao pratnja poznatim pevačima, Saša Matić, Mile Kitić i Džej. Sada ima svoj studio gdje aranžira pesme koje je komponovao njegov otac Jovan Joca.