Marko Bulat - Biografija


Marko Bulat je srpski folk i pop pevač koji je tokom svoje karijere dobio titulu „Kralj splavova“. Tako nije teško zaključiti kako je Marko velik dio svojih nastupa imao upravo na splavovima gde su nastuple i druge zvezde, a gde mnogi iz Beograda vole da dolaze kako bi se zabavili.


Marko Bulat je rođen 21. aprila 1973. godine u mestu Smederevu kod Beograda, a upravo je u glavnom gradu završio srednju školu. Iako je danas poznati pevač Marko je prvo pokušao da upiše Akademiju likovnih umetnosti. Pevač je imao talenat iz slikarstva, ali to mu nije pomoglo i tako nije uspeo da se upiše na priznatu akademiju.

Karijera pevača je počela 1993. godine nastupom na splavi „Lukas“, Trebalo je da prođu 3 godine kako bi Marko snimio prvi album, a nakon toga od svojih fanova dobija titulu „Kralj splavova“.


Godine 1997. snima i drugi album, a na kojem se nalaze pesme kao što su: „Svanulo je svanulo, pa šta“, „Eno dole u kafani“ i „Dete sreće“… To su pesme koje su brzo postale hitovi, a koje se i danas mogu čuti od izvođača koji nastupaju po kafanama i klubovima.

Godine 2003. snima treći album „Prijatelji, braćo, kumovi“, a samo dve godine posle „Ne postoji sutra“, zatim album „Nebeska kafana“ te „Alkohol“. U srećnom je braku već preko deset godina, a poznat je kao veliki vernik.

Izvor;poznati.info