Zdravo Gost, ako čitate ovo, to znači da niste registrovani. Kliknite ovde da se registrujete u nekoliko jednostavnih koraka, uživaćete u svim odlikama našeg Foruma. Imajte na umu da su zabranjeni nepristojni ili besmisleni nikovi (bez brojeva ili slova nasumice).
Muhamed Mujkanovic - Biografija
Povecaj Tekst Smanji Tekst

  1. Dobro Došli na Radio Šumadinac forum.

    Trenutno pregledate forum naše zajednice kao gost, što vam daje ograničen pristup većini diskusija. Registacijom koja je besplatna dobijate mogućnost da postavljate teme, privatno komunicirate sa drugim članovima (PP), odgovarate na ankete, uploadujete, i pristup mnogim drugim posebnim delovima. Registracija je brza, jednostavna i apsolutno besplatna i zato Vas molimo, pridružite našoj zajednici danas!!

    Ukoliko imate bilo kakvih problema sa procesom registracije ili vašim nalogom za prijavljivanje, kontaktirajte nas.
+ Odgovor Na Temu + Kreiraj Novu Temu
Prikaz rezultata 1 do 2 od 2
  1. #1
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,582

    srce Muhamed Mujkanovic - Biografija

    Muhamed Mujkanovic - Biografija


    Muhamed Mujkanović (Tuzla, 1941.) je bosanskohercegovački glazbenik iz Tuzle. Pjevač je sevdalinki. Poznati je interpretator bosanske sevdalinke i vrhunski izvođač i kompozitor novokomponirane narodne pjesme.

    Glazbom se bavi od 1960. godine. Očuvao je od zaborava mnoge bosanske sevdalinke. Pripada generaciji bh. izvođača sevdalinki po kojima je BiH prepoznatljiva u svijetu. Snimio je oko 300 arhivskih snimaka narodne glazbe, 30 singlica, 20 video kaseta, 30 audio kaseta, a autor je i 40 vlastitih kompozicija. Dobitnik je velikog broja priznanja.

    Otac je dvaju sinova Damira i Igora koji su oboje umrli u kratkom vremenu jedan za drugim. Sin Damir koji je bio profesor u Elektrotehničkoj školi u Tuzli tragično je poginuo u prometnoj nesreći. Sedam mjeseci poslije, preminuo je njegov brat Igor. Mujkanovićev sin Igor bio je rukometaš tuzlanske Sloboda Solane i diplomirani inženjer strojarstva, a preminuo je 2006. godine, u 24. godini života. Preminuo je tijekom kondicijskog treninga. Prijatelji i rodbina kažu da je Igor umro od prevelike tuge za bratom, jer ga je bratova smrt vrlo potresla.

    Zaslugom pjevača Arifa Ahmetaševića koji je također pretrpio obiteljsku tragediju, Mujkanović poslije velike obiteljske tragedije nije prestao s pjevanjem.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  2.    Linkovi Sponzora

    Raznovrsno Forum

  3. #2
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,582

    Uobičajeno Odg: Muhamed Mujkanovic - Biografija

    Festivali


    1969. Soko Banja - Zašto si tužna, ljubavi moja, prva nagrada publike
    1969. Ilidža - Proklet da je život cijeli
    1970. Ilidža - Reci zbogom
    1971. Ilidža - Cigane sviraj mi
    1975. Jugoslovenski festival Pariz - Pustite me da je sanjam
    1975. Ilidža - Mita stari
    1977. Ilidža - Sokolova ljubav
    1983. Ilidža - Emina, pobjednička pjesma
    1988. Ilidža - Prelijepa Bosna

    Diskografija

    Albumi
    1983.: Emina
    2000 - Ne Placimo Niz Ulice Grada
    2009 - Pjesma, Radost, Suze, Tuga



    Singlovi:

    1970.: Sama si tako htjela

    1970.: Reci zbogom

    1970.: Proklet da je život cijeli

    1970.: Zašto si tužna ljubavi moja

    1971.: Cigane sviraj mi

    1972.: Ne kuni me dijete milo

    1972.: Zašto noćas piješ

    1973.: Grli me, ljubi me

    1974.: Tuđa si žena bila

    1974.: Lažljivica

    1977.: Sokolova ljubav/Ah, te oči, ah, te usne


    Izvor; Wikipedija
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

Informacija Teme

Users Browsing this Thread

Trenutno 1 korisnika pregleda ovu temu. (0 članova i 1 gosta)

     

Slične Teme

  1. Muhamed Mujkanovic - Diskografija
    By Susanj in forum Diskografije Narodne Muzike
    Odgovori: 22
    Zadnji Post: 27.07.2019, 11:06
  2. Muhamed Mujkanovic - Tekstovi Pesama
    By Vesna in forum Tekstovi Pesama Narodne Muzike
    Odgovori: 2
    Zadnji Post: 13.10.2014, 19:25
  3. Muhamed Mujkanovic - Tekstualna Diskografija
    By Vesna in forum Tekstualne Diskografije Narodne Muzike
    Odgovori: 4
    Zadnji Post: 13.10.2014, 18:40
  4. Muhamed Basic
    By stuart in forum Promo Pesme 2020
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 21.04.2014, 19:41
  5. Muhamed Fazlagi Fazla - Biografija
    By Vesna in forum Biografije Izvodjaca Zabavne Muzike
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 24.08.2013, 16:52

Članovi koji su pročitali ovu temu : 0

Nemate dozvolu da vidite spisak imena.

Tagovi za ovu Temu

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts


O Nama

    Narodni radio, melem za uši ko ne sluša može da ga nađe na www.radiosumadinac.org

Preporučeni Linkovi

Pratite nas na

Twitter Facebook youtube Flickr DavianArt Dribbble RSS Feed



RSS RSS 2.0 XML MAP HTML
Loading...
Svaki korisnik ovog sajta odgovoran je za sadržaj poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za njihov sadržaj. Postavljanjem vaše poruke ili vašeg autorskog dela saglasni ste da ovaj sajt postaje distributer vašeg dela i odričete se mogućnosti njegovog povlačenja ili brisanja bez saglasnosti uprave sajta. Distribucija sadržaja sa ovog sajta je dozvoljena samo u nekomercijalne svrhe, uz obaveznu napomenu da je sadržaj preuzet sa ovog sajta i uz obavezno navođenje adrese RadioSumadinac.org. Kako je sajt ovih dimenzija nemoguće u potpunosti kontrolisati, ukoliko primetite materijal nad kojim Vi ili neko drugi već ima autorska prava, odmah nam se obratite i materijal će biti uklonjen. Za sve ostale vidove distribucije obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od vlasnika Sajta


Optimizovano za rezoluciju: 1920x1080 :: Opera :: Firefox :: Chrome