Zorica Brunclik - Biografija


Zorica Brunclik popularna je pevačica narodne glazbe na ovim prostorima, a jedna je od retkih pevčica koja je snimila nekoliko albuma izvornih narodnih pesama. Godine 1982. snimila je hit pesmu „A tebe nema“ koja je postala dio soundtracka za film „Kakav deda takav unuk“.

Ova priznata pevačica je rođena 29. juna 1955. godine u Beogradu. Početak njene muzičke karijere je krenuo sa Borom Kvakom koji je otkrio njen talenat, a sa čijom je ćerkom išla u školu. Završila je Ekonomski fakultet, a studirala je i pravo.

Godine 1975. snimila je prvu ploču sa pesmom „Ne daj da nas rastave“ koja je postigla ogorman uspeh kod publike. Posle albuma „Radosti moja“ čija je pesma bila u soundtracku filma „Kakav deda takav unuk“, usledili su novi albumi, a Zorica je počela da sarađuje sa poznatim muzičarima narodne muzike kao što su Branimir Đokić i Ljubo Kesalja.


Godine 1985. Zorica se udala za Kemisa i snimila album „Ja sam tvoja karamela“. Taj joj je album doneo mnogo hitova, a njena je karijera krenula uzlaznom putanjom. Pevačica se udavala četiri puta, trenutno je u braku sa Miroljubom Aranđelovićem Kemisom.

Pevačica ima četvoro dece, tri sina i ćerku, a u svojoj je karijeri objavila preko 15 albuma. Bila je i pobednik festivala „Moravski biseri“, a održala je mnogo uspešnih koncerata te je bila učesnik Farme.

poznati.info