Dunja Ilic Biografija


Dunja Ilić je rodjena u Beogradu 10.09.1991 godine. U rodnom gradu zavrsila je osnovnu i gimnaziju. Studira na Političkim naukama, smer medjunarodni odnosi i drugi smer kultura medija jer u isto vreme ide na 2 odseka.
Majka joj se zove Mirjana, otac Jovan, a brata Tijan. Kao tinejdzer bila je zapazena i popularna u skoli, ali je uvek bila u ulozi buntovnika. U tom period bavila se pevanjem u horu i bila angazovana oko glume. Uvek je sebe predstavljala kao drugaciju i kreativniju od ostalih prosecnih vrsnjaka.
Napisala je knjige „Ludački pogled“, „Vatra“ i „Ima nešto što mu nije rekla“. Izdavanje romana bilo je ometeno teskom porodicnom situacijom i razvodom roditelja.

Pesma “Bidermajer“ je bila pravi sok za donekle konzervativnu domacu publiku. Dunja je ubrzo ostvarila neverovatan uspeh za vrlo kratko vreme i postala tema svih tabloida, muzickih magazine i domacih muzickih foruma. Misljenja publike o Dunji su podeljena, ljudi sui li fascinirani i odusevljeni njenom pojavom ili su zgranuti i ne svidja im se. Mnogi smatraju da je morbidna, beskrupulozna i mracna, ali ova nova mlada zvezda se ne osvrce ni na sta i gradi svoj stil.