Zdravo Gost, ako čitate ovo, to znači da niste registrovani. Kliknite ovde da se registrujete u nekoliko jednostavnih koraka, uživaćete u svim odlikama našeg Foruma. Imajte na umu da su zabranjeni nepristojni ili besmisleni nikovi (bez brojeva ili slova nasumice).
Saban Saulic - Biografija
Povecaj Tekst Smanji Tekst

  1. Dobro Došli na Radio Šumadinac forum.

    Trenutno pregledate forum naše zajednice kao gost, što vam daje ograničen pristup većini diskusija. Registacijom koja je besplatna dobijate mogućnost da postavljate teme, privatno komunicirate sa drugim članovima (PP), odgovarate na ankete, uploadujete, i pristup mnogim drugim posebnim delovima. Registracija je brza, jednostavna i apsolutno besplatna i zato Vas molimo, pridružite našoj zajednici danas!!

    Ukoliko imate bilo kakvih problema sa procesom registracije ili vašim nalogom za prijavljivanje, kontaktirajte nas.
+ Odgovor Na Temu + Kreiraj Novu Temu
Prikaz rezultata 1 do 2 od 2
  1. #1
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    srce Saban Saulic - Biografija

    Saban Saulic - Biografija


    Rođen je 06. Septembra 1951. u Šapcu. Njegova majka Ilduza Demirović je iz Bijeljine, gdje je on i sam proveo dosta vremena.
    Još kao dete voleo je da pevuši pesme koje bi čuo na radiju, najviše Himzu Polovinu i Zaima Imamovića. Stric ga je odveo kod poznatog harmonikaša i kompozitora Budimira Buce Jovanovića, koji je prepoznao talenat i počeo da podučava tada sedamnaestogodišnjg Šabana pevanju.

    Šaban Šaulić važi za jednog od najuglednijih pevača na našoj muzičkoj sceni, koji je taj imidž izgradio zahvaljujući svom velikom profesionalizmu, dobrim pesmama i izvanrednom glasu. Zato ne čudi što je krunisan za „kralja narodne muzike“, kao i dobitnik mnogobrojnih priznanja.

    1969.godine snimio je prvu ploču sa pesmom koju je Buca kompoovao – „Utjehu, dajte mi utjehu“. Ta pesma je proslavila mladog pevača, pa su se nizale nove ploče i nastupi, a popularnost je rasla. Objavljivao je uglavnom singlice, a 1972.godine i prvu LP ploču „Bio sam pijanac“. Do 1975.godine autor njegovih pesama bio je Buca, a od onda je uglavnom Šaban sam pisao svoje pesme.



    Šaban je bio ćutljiv i povučen mladić, a takav je ostao i do današnjih dana. Za njegovo ime nisu se vezivali nikakvi tračevi i skandali, nije umeo drugačije da se reklamira, sem svojim kvalitetnim glasom i pesmama. Bio je i ostao miran porodični čovek, uvažavan i cenjen od kolega.
    1975.godine upoznao je svoju suprugu Gordanu, kojoj je posvetio pesmu „Gordana“, sa kojom ima troje dece i još uvek su u srećnom braku. Šaban je veoma tražen pevač, naročito na romskim svadbama u inostranstvu. Najveći deo godine provodi na turnejama i nastupima, a kada je slobodan, posvećuje se svojoj strasti-pecanju.
    Godine 1985. napisao je pjesmu "Gordana", koju je posvetio svojoj ženi (s kojom je u tom trenutku bio nakratko rastavljen).

    Vrhunac svoje karijere dostiže davne 1986. godine, kada je proglašen za „najlepši vokal svih vremena na našim prostorima“.

    Pjesme "Dođi da ostarimo zajedno" i "Dva galeba bela" smatraju se jednim od najboljih ikad otpjevanih narodnih pjesama. Osim ovih, veliki njegovi hitovi bili su i "Uvenuće narcis beli", "Sine", "Danima te čekam", "Snežana", "Odlaziš, odlaziš", "Pozn'o bih te međ' hiljadu žena" i dr.
    On je jedan od pjevača s najvećim brojem prodatih ploča u bivšoj Jugoslaviji.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  2. Ko se zahvalio:

    stuart (04.01.2014)

       Linkovi Sponzora

    SRB HOST

  3. #2
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    Uobičajeno Odg: Saban Saulic - Biografija

    Šaban Šaulić (6. maj 1951, Šabac) je srpski pevač narodne muzike. U toku bogate karijere u medijima i od publike je dobio nadimak „kralj narodne muzike".
    Njegova majka Ilduza Demirović je iz Bijeljine, gde je on i sam proveo dosta vremena.
    Šaulić živi i radi u Beogradu. Sa svojom suprugom Gordanom ima troje dece - Sanelu, Ildu i Mihajla. Omiljeni hobiji su mu pecanje, u svojoj vikendici u Krčedinu i fudbal.
    „Ja se uvek u Bosni osećam dobro, zato što sam navikao na nju. Ovde imam dosta prijatelja, a i menadžeri s kojima sam radio su odavde. Volim Bosnu i mnogo sam pesama o Bosni snimio. Ta ljubav prema Bosni izašla je iz duše!
    „Ovim putem kojim su krenuli mladi pevači malo će njih doneti kvalitet. Svi nekako idu u stilu: kada treba preskočiti plot, odvale jednu dasku, pa prođu. Nemaju osećaj za normalno preskakanje. Sada je uzelo maha to ravno pevanje, koje ne podseća na našu narodnu muziku. Mi, koji se bavimo narodnom muzikom, dobro znamo da se ne može pevati bez trilera. Mladi to ne mogu da shvate. Dobro se sećam da su se neki od njih pre desetak godina trudili da pevaju trilerski, da pevaju dvojke sa finim lirskim tekstom, kao što su Viki Miljković i Indira Radić. Danas toga nema; sve je preraslo u bezobrazluk, "skini gaćice", "ostavi me", "davi me, pa me udavi" i slično. Ima još nekoliko pevača koji su nešto vredeli, ali su se i oni pronašli u ovom pevačkom razvratu.
    „Uvek sam tražio i dan-danas tražim savete, jer želim da muzici donesem nešto novo. Međutim, ovde se traži drčnost, pornografija, psovke, grdnja, bože sačuvaj. Evo, naprimer, surogat od pesme Seke Aleksić, "Da sam muško2, vređa ženski rod. Zamislite tu situaciju: devojke su masovno pevale "Eh, da sam muško". Šta su onda one trebale da budu - ono između, transseksualci?! Nikad neću shvatiti zašto takve pesme prolaze kod žena.
    „Fudbal uglavnom gledam preko TV. Loptu sam jurio dvadesetak godina, pa me malo volja za tim prošla. A što se pecanja tiče, to najviše volim. Svaki slobodan dan iskoristim na vodi. Ostavim sve živo, čak ženu i decu ne vidim, zbrišem na pecanje, jer to mi je sve. Znam da me sutra čekaju novi koncerti, putovanja, rad, druženje sa publikom.
    Kralj narodne muzike, kako su Šaulića nazvali obožavaoci i mediji, ističe da i danas mnogo uči o muzici i dodaje da će se, dok je živ, truditi da na scenu donese nešto novo. Ovaj pjevač mnogobrojnih najljepših narodnih kompozicija kaže da se dosadašnji trud i unošenje novina isplatilo.
    „Meni se čini da je teže opstati nego uspeti. Video sam mnoge kolege koje su dolazile na scenu, bile popularne, ali nakon godinu, dve ili tri, "propadale". Nimalo nije lak ovaj posao, iziskuje mnogo odricanja. Sve je uredu i nekako se izdrži kad je pesma u pitanju, to me nosi. Međutim, putovanje "ubija", ali sve se to trpi i zaboravi kada se dođe do pesme.
    „Kada sam počinjao, morao sam nečeg da se odreknem. Bio sam izuzetno talentovan za fudbal. E, onda, kada sam počeo da pevam, nešto je moralo da ode, tako da je tom prilikom otišao fudbal. I, onda sam, gradio svoju karijeru, gradio pevanje, donosio nešto novo na estradu. Čini mi se, dok sam živ, da ću se uvek učiti i gledati da nešto novo donesem. Na moju sreću, tako je i bilo u mojoj karijeri i sigurno je da se isplatio taj mukotrpni rad i donošenje novotarija.
    „Danas se sluša nova vrsta muzike, koja ne liči na narodnu, a i nema baš toliko talentovanih pevača. Čast izuzecima, ima ih nekoliko, ali vrlo malo. Treba se davati toj muzici, koja je naša, koja se zove narodna, a ne ova, koju ne znam ni kako da krstim, kako da joj dam ime, a sadrži najmanje narodnjačkog. Bojim se da neko ko se bavi ovim poslom, a pri tome ne zna da peva dobro narodnjački, neće moći mnogo da traje. A, onaj, ko je talentovan i ko zna, vrlo je važno da se posveti narodnoj muzici. I Makedonija, i Bosna i Sandžak imaju divnu muziku, a ako to novi pevači ne znaju i ne shvate da trebaju da neguju takav, pravi narodnjački stil, onda nemaju šta da traže. Sad, neko ima manje sreće, neko više. Bojim se da ovim stilom i ovim pevanjem, a mogu slobodno da kažem u 90 odsto slučajeva i neumećem u narodnoj muzici, neće imati šta da traže. Opet kažem, čast izuzecima, koji znaju, ali bi trebalo da povedu računa i o izboru pesama.
    „Ja sam pesme od 1975. godine, što se muzike tiče, uglavnom pisao sam. Tako sam na svet doneo kompozicije „Dođi da ostarimo zajedno" i "Dva galeba bela" "Sneg je opet, Snežana", "Sanela", i sve one, od te 1975. godine, još uvek su hitovi. Ja sam to srcem radio, tako da su te pesme nastale u dahu, kada sam bio inspirisan, imao mnogo ideja. Sada se plašim da nema ni tih ljudi koji hoće da im se urade pesme, a da budu aranžirane kao što su te kompozicije bile. Tada je sviralo 50 muzikanata. U ovim novim pesmama nema ni srca ni duše, sve se svodi na čistu tehnologiju, tako da dva člana urade sve, kombinuju neke budalaštine i nema šanse da to bude narodna muzika. Bojim se da tih kompozitora koji su nekada bili plodonosni, više nema, nekako su se povukli, predali brzo, i pustili ovim nadrikompozitorima da sad oni kradu tuđu muziku, grčku, špansku, tursku... Dakle, nadrikompozitori su sebe nazvali kompozitorima, a pri tome nemaju pojma šta znači "n" od narodne muzike.
    Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović, a od te godine sve svoje hitove pisao je lično.
    Godine 1985. napisao je pesmu „Gordana" koju je posvetio svojoj ženi. Pesme „Dođi da ostarimo zajedno" i „Dva galeba bela" smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama. Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i „Uvenuće narcis beli", „Sine", „Danima te čekam", „Snežana", „Odlaziš, odlaziš", „Pozn o bih te međ hiljadu žena" ...
    Šaban Šaulić je jedan od pevača sa najvećim brojem prodatih ploča u bivšoj Jugoslaviji


    Diskografija;

    Dajte mi utjehu (1969)
    Sutra nek dođe kraj (1970)
    Zbog neverstva jedne žene (1970)
    Sada je svemu kraj (1971)
    Sjećam se te žene (1972)
    Bio sam pijanac (1972)
    Šaban Šaulić (1976)
    Dva galeba bela (1978)
    Dođi da ostarimo zajedno (1979)
    Ponovo smo na početku sreće (1980)
    Meni je s tobom sreća obećana (1981)
    Svetlana (1982)
    Tebi ne mogu da kažem ne (1984)
    Kafanska noć (1985)
    Kad bi čaša znala (1986)
    Vanredan album (1986)
    Kralj boema, Verujem u ljubav (1987)
    Samo za nju (1988)
    Ljubav je velika tajna (1988)
    Ljubav je pesma i mnogo više (1989)
    Pomozi mi druže, pomozi mi brate (1990)
    Anđeoska vrata (1992)
    Ljubavna drama (1994)
    Volim da te volim (1995)
    Tebi koja si ostala (1996)
    Od srca (1997)
    Ljubav je slatka robija (1998)
    Tebe da zaboravim (1998)
    Za novi milenijum (2000)
    Album 2001 (2001)
    Kralj i sluga (2002)
    Album 2003 - Live (2003)
    Album 2004 (2004)
    Telo uz telo (2005)
    Bogati siromah (2006)...
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

Informacija Teme

Users Browsing this Thread

Trenutno 1 korisnika pregleda ovu temu. (0 članova i 1 gosta)

     

Slične Teme

  1. Saban Saulic - Albumi
    Od aramisBL u forumu Muzika u 320kbps-Wav-Flac
    Odgovori: 12
    Zadnji Post: 08.02.2016, 18:33
  2. Saban Saulic
    Od mince u forumu Narodna Muzika
    Odgovori: 5
    Zadnji Post: 20.01.2013, 00:25
  3. Saban Saulic - Uzivo
    Od Cerikani u forumu Uzivo Muzika
    Odgovori: 6
    Zadnji Post: 19.01.2013, 12:50

Članovi koji su pročitali ovu temu : 0

Nemate dozvolu da vidite spisak imena.

Tagovi za ovu Temu

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts


O Nama

    Narodni radio, melem za uši ko ne sluša može da ga nađe na www.radiosumadinac.org

Preporučeni Linkovi

Pratite nas na

Twitter Facebook youtube Flickr DavianArt Dribbble RSS Feed



RSS RSS 2.0 XML MAP HTML
Loading...
Svaki korisnik ovog sajta odgovoran je za sadržaj poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za njihov sadržaj. Postavljanjem vaše poruke ili vašeg autorskog dela saglasni ste da ovaj sajt postaje distributer vašeg dela i odričete se mogućnosti njegovog povlačenja ili brisanja bez saglasnosti uprave sajta. Distribucija sadržaja sa ovog sajta je dozvoljena samo u nekomercijalne svrhe, uz obaveznu napomenu da je sadržaj preuzet sa ovog sajta i uz obavezno navođenje adrese RadioSumadinac.org. Kako je sajt ovih dimenzija nemoguće u potpunosti kontrolisati, ukoliko primetite materijal nad kojim Vi ili neko drugi već ima autorska prava, odmah nam se obratite i materijal će biti uklonjen. Za sve ostale vidove distribucije obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od vlasnika Sajta


Optimizovano za rezoluciju: 1920x1080