Seka AleksicRodjena je 23.aprila 1981. godine u Zvorniku, u Bosni i Hercegovini.Rodjena je u znaku bika, sa podznakom vodolija. Njenu porodicu čine majka,otac i brat.
Išla je u osnovnu školu "Mitar Trifunović Učo" u Zvorniku. Njen učitelj je bio iskusni i provereni pedagog Irfan Nevzatović. Seka je sa njim i danas u kontaktu, i ti njihovi susreti su veoma dirljivi.
Seka je oduvek volela muziku, a njen pevački uzor je bila Vesna Zmijanac.
U osnovnoj školi je zbog izrazitog talenta za pevanje bila dugo godina solista u školskom horu, sa kojim je išla na brojna takmičenja, na kojima su osvajali najcešće prva mesta.
Prvi profesionalni nastup imala je u leto 1996 godine, a njen prvi orkestar sa kojim je nastupala zvao se "Strogo poverljivo".
U nerednih nekoliko godina pevački put je vodio Seku Aleksić po celoj bivšoj Jugoslaviji.
2000-te godine odlazi u Švajcarsku gde ostaje 2 godine. Tamo peva po klubovima i diskotekama i za kratko vreme postaje neprikosnovena zvezda za našu dijasporu, ne samo u Švajcarskoj.
Tamo je 2002 godine uradila svoju prvu matricu za cd.
Krajem oktobra 2002 godine, u hali sportova "Ada" u Ćupriji održan je deseti po redu festival narodne muzike "Moravski biseri" na kojem je Svetlana Aleksić pobedila glasovima publike.
Sutradan u svim novinama i revijama su osvanuli naslovi sa njenim imenom, i sa njenim fotografijama. Svuda su bile samo reči hvale, divljenja i najave nove zvezde naše estrade. "Nova mega zvezda je rodjena" pisalo je u mnogim revijalnim listovima.
Početkom decembra 2002 godine, u moćnoj produkciji i medijskoj prezentaciji kuce "Grand" objavljen je prvi cd Seke Aleksić sa vodećim hitom "Da sam muško", koji je postigao planetarnu popularnost.
U početnim nastupima na tv "Pinku", kao i na drugim tv kanalima, Seka je imala tremu,bila je po malo zbunjena, ali je svojom iskrenošću i spontanošću uspevala da šarmira sve, i kritičare, i voditelje i publiku. Imala je jedan cilj - "da bude najbolja"! I postala je najbolja!
Njeni nastupi zabeleženi su na svim svetskim meridijanima. Nastupala je na gotovo svim kontinentima, a najviše u Evropi.
Postala je neprikosnovena estradna zvezda na prostoru bivše Jugoslavije. Podjednako je vole u Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Rumuniji… itd
Nakon godinu dana , 2003-ce godine Seka objavljuje svoj drugi cd. I on je objavljen u produkcijskoj kući "Grand ", a autori pesama su proverena i najbolja ekipa na svetu, za ovu vrstu muzike - Dejan Abadić, Dragan Brajović Braja, Marina Tucaković…
I ovaj cd se pojavio početkom decembra. Njime je Seka definitivno potvrdila svoj uspeh, i njime je učvrstila svoje vodeće mesto na našoj estradi!
Zatim počinju da stižu razna priznanja, kao što su: "Oskar popularnosti", "Hit godine", "Pevačica godine", "Album godine", "Scenski nastup godine" itd.
Status mega hita sa ovog cd-a ponela je pesma "Crno i zlatno".
U julu 2005 Seka je objavila svoj treći cd. Naslovna pesma na tom cd-u bila je "Dodji i uzmi me". Bio je to svojevrsni provokativno-ljubavni zov devojke ili žene, koji su sve dame prepoznale kao deo svog ženskog sentimenta, Sve pesme na ovom cd-u su postale veliki hitovi, a pesma "Iskoristi moje mane" je postala ženska himna. U novembru pomenute godine, tacnije 9-og novembra Seka je imala svoj prvi solistički koncert u Tuzli, u hali sportova "Mejdan", gde ju je dočekalo 8 hiljada obožavalaca!!! Seki je posebno drag taj koncert jer je njemu prisustvovao, pored svih, dragih joj ljudi, i njen učitelj iz osnovne škole Irfan Nevzatović!
Zatim je usledio humanitarni koncert u Sremskoj Mitrovici, u sportskoj hali "Pinki", pod nazivom 'SEKA ZA OSNOVCE'. Ovim koncertom Seka je uspela da pokaže svu širinu svoje duše.
Ona je ceo prihod od koncerta uložila u nabavku nekoliko desetina kompjutera sa opremom, i poklonila ih osnovnim školama u sremskom i mačvanskom okrugu!!!
Te iste godine Seka lansira i svoju modnu liniju pod nazivom 'RICH BITCH' koja je rasprodata u rekordnom roku. Ujedno je prva, i jedina naša zvezda koja je osnovala svoj sopstveni modni brend. Lepota modnih linija, atraktivnost krojeva, moderne boje, mladalački modeli, neupadaljive, a veoma ukusne dekoracije i aplikacije, kvalitet materijala, zastupljenost prirodnih materijala i tkanina, kao i modne kreacije koje naglašavaju lepotu tela… samo su neke od impresija modnih kritičara koji su videli ovu kolekciju…
Godinu 2006-tu Seka ce pamtiti, osim po brojnim nastupima širom sveta, i po svom prvom igranom filmu - "Mi nismo andjeli - treći deo", u kome je igrala lik "Smokvice". Ovom ulogom ona je ostvarila svoj detinji san da postane pevačica ili glumica. Seka je postala i pevačica, i glumica!!!
Pomenuti film je bio najgledaniji te godine u Srbiji, a Seka je dobila bezbroj komplimenata za odigranu ulogu.
U novembru 2007. godine svetlost dana ugledao je i njen četvrti po redu album, koji nosi naziv "Kraljica", po istoimenoj pesmi. Ovaj album Seka je spremala temeljno i studiozno, vodeći računa o najsitnijim detaljima, ne bi li opravdala poverenje velikog broja svojih fanova i poštovalaca, koji su ovaj album išcekivali sa velikim nestrpljenjem. Njihovo čekanje se ipslatilo, Seka ih je sve obradovala sa 11 novih hit pesama, koje su munjevito zavladale diskotekama, kafićima, cd plejerima...
Dragan Brajović, Dejan Abadić, Marna Tucaković i Romario potrudili su se da ovaj Sekin cd- zvuči moćno i antologijski! Posebnu čast Seka je imala što joj je pevač i kompozitor Sergej Ćetković, (koga privatno sluša i obožava njegove pesme), napisao jednu prelepu baladu pod nazivom "Reci gde smo mi", koja se takodje nalazi na ovom cd-u.
Mnogi su se pronašli u novim pesmama Seke Aleksić, a posebno pripadnice lepšeg pola. Novinari je proglašavaju neprikosnovenom kraljicom srpske estradne scene. Njena popularnost nije jenjavala, a interesovanje za njene nastupe bilo je ogromno, pa je usledila izuzetno posećena turneja po Evropi, kasnije i Americi, na kojoj Seka promoviše svoj četvrti album.
Uporedo sa novim albumom Seka je radila na svojoj modnoj liniji Queen S, u okviru koje se pojavljuju unikatni modeli haljina, nakit, a Seka najavljuje i modnu liniju za kucne ljubimce, po čemu je ponovo prva u Srbiji i okruženju. Osniva i humanitarni fond "Deci s ljubavlju" sa namerom da pomogne deci lišenoj roditeljskog staranja, topline i ljubavi.
Svi novi izazovi kod nje dovode do euforije i žudnje da pobedi, da bude najbolja u svemu. Ona je rodjena kraljica i pobednica! Takvom ju je Bog stvorio, i ona tu misiju ostvaruje sa svakim novim projektom! Snagu i energiju prikuplja na egzotičnim mestima kao sto su: Kuba,Tajland, Egipat, Dubai, Bali…itd, a obožava da posećuje svetske centre kulture, poput muzeja, galerija, pozorišta i opera, gde obogaćuje svoje znanje i svoju dušu… Lepa, mlada, energična, maksimalno odgovorna i ambiciozna da u svemu bude prva i najbolja, beskrajno odana majci i porodici, verna prijateljima i drugovima, iskrena i spontana, prostodušna i osetljiva na socijalne probleme siromašnih i nemoćnih, obožavalac zdravog života i sporta, zdrave hrane i cveća, (naročito ruža), nežno raspoložena kada sunce izlazi, ili zalazi…itd. Seka Aleksić je jedinstvena pojava u svetu estradne umetnosti, koja je, van svake sumnje, najveća zvezda estrade prve decenije 21-og veka, sa izgledom da to ostane i u sledećim decenijama!