Milicijo, spasi me od komšija!

VAPAJ LOPOVA: Milicijo, spasi me od komšija!

Herojski Kad su videli da pljačkaš ulazi u stan njihovog suseda, žitelji naselja Alvadžinica u Čačku napravili zasedu i uhvatili Aleksandra S. Kradljivac se od straha umokrio u gaće, zahvaljivao policiji što je došla i odvela ga u pritvor


ČAČAK - Da je više ovakvih komšija, policija posla gotovo da ne bi ni imala.
Stanari u čačanskom naselju Alvadžinica pretprošle noći su, videvši da lopov pljačka stan njihovog komšije, opkolili zgradu i stražarili ispod prozora i u hodnicima kako kradljivac Aleksandar S. (34) ne bi utekao. Jedan komšija je pozvao policiju, a kad su „organi reda“ stigli, lopov ih je sačekao ozarenog lica, jer je zahvaljujući njima izbegao linč ogorčenih ljudi.

Razvalio komarnik

Neobičan scenario hvatanja lopova odigrao se preksinoć oko 22 časa u Ulici dr Dragiše Mišovića između brojeva 138 i 136.Prema tvrdnjama stanara, kradljivac je najpre obilazio oko stoletne jednospratnice na broju 138, ali su ga stanari omeli u nameri da upadne u neki od tipovanih stanova u ovoj zgradi.

- Kradljivac je najpre pokušao da upadne u moj stan, koji se nalazi u prizemlju zgrade. Vraćao sam se sa suprugom i zatekao ga kako se šunja oko prozora, kad sam ga pitao koga traži, odgovorio je da čeka prijatelja Miška. Znam da u našoj zgradi ne postoji stanar s takvim imenom i kad sam mu to rekao, on se užurbano udaljio od ulaza - priča jedan od glavnih aktera akcije Ismet Solova (44), u čijem stanu je provalnik ipak uspeo da razvali komarnik.

- Kada smo ušli u stan, supruga i ja smo najpre ušli u taštinu sobu. Imali smo šta da vidimo, komarnik je bio polomljen a zavesa napola pokidana. Sva sreća da nije ušao jer je starica gluvonema i dugogodišnju je invalid - priča Solova.

- Odmah sam počeo da obilazim oko zgrade da bih video kuda je otišao. Primetio sam da se nešto čudno dešava u prizemlju susedne zgrade. Komšija preko puta s porodicom nije bio u stanu, ali neko jeste bio unutra i spolja se jasno videlo da otvara regal. Odmah sam pozvao policiju, a potom sam alarmirao ostale komšije kako nam kradljivac ne bi utekao - priča Ismet, poznatiji kao Iso.

Zahvalan bogu

Kad je policijska patrola stigla, zatekla je kradljivca koji se umokrio u pantalone.
- Ovakav slučaj još nismo imali. Kad smo ušli u stan, lopov se obradovao što nas vidi, čak je nekoliko puta ponovi: „Joj, hvala bogu da ste došli“ - ispričao je preksinoć jedan od policajaca Interventne jedinice čačanskog PU.


Nisu mu dali da iskoči kroz prozor

♦ Dvadesetak stanara postavilo je stražu pod prozore u prizemlju i u hodnicima. Bilo je kao na filmu. Sporazumevali su se mimikom, a kad je kradljivac pokušao da iskoči kroz prozor, nisu mu dozvolili - priča za Kurir jedan od očevidaca.
Kad smo pitali učesnike događaja kako su uspeli da zadrže pljačkaša do dolaska policije, samo su se smeškali i slegali ramenima.
- Naša sredstva zadržavanja su naša tajna - rekao nam je jedan od njih.


Izvor; Kurir