Preminuo Mica Orlovic


Poput mnogih estradnih i medijskihzvezda i Mica je svoj zivot zavrsio daleko od svih koji su ga obozavali, i to u starackom domu.

Čuveni voditelj i novinar Miloje Mića Orlović je danas preminuo je 80. godini života, u jednom staračkom domu u Beogradu.


Legendarni novinar rođen je u Valjevu 28. maja 1934. godine. Zajedno sa mlađim bratom Draganom koji se kasnije takođe bavio novinarstvom i jedno vreme bio urednik dnevnog lista „Politika Ekspres“.
Orlović je završio Valjevsku gimnaziju i Filološki fakultet u Beogradu, a tokom studija je radio kao sportski novinar. Bio je standardni reprezentativac studentske košarkaške reprezentacije Jugoslavije koju je tih godina oformio i sa uspehom vodio Ranko Žeravica.
Na programu Radio Beograda prvi put se oglasio 15. oktobra 1957. godine kao reporter sa fudbalske utakmice OFK Beograd – Napredak Kruševac.
Početkom maja 1958. godine, Mića Orlović je u toku gostovanja velikana pozorišne scene iz Beograda Marije Crnobori i Ljubiše Jovanovića u Zagrebu, učestvovao u realizaciji prvog televizijskog prikaza u okviru razmene TV novinara Beograda i Zagreba.
Televizija Beograd je 28. avgusta 1958. godine emitovala prvi TV Dnevnik informativno-političkog programa čiji je voditelj bio Mića Orlović.
Čuveni novinar napravio je više od 170 reportaža, kao i 300 intervjua, preko 200 TV reportaža, 80 radio emisija i 1300 TV emisija.
Učestvovao je u realizaciji dva kviza, „Ginis“ i „Istorija srpskog naroda“.
Dva puta se ženio, a iz prvog braka ima jednu kćer.


Mir Tvojoj dusi Mico, bio si i ostajes legenda!