Hanki Paldum preti 10 godina robije!


SRBINU GNJEČILA TESTISE


Ukoliko se dokaže da je logorašu Goranu Golubu zgnječila polni organ, sarajevska pevačica mogla bi da bude osuđena za nanošenje teške povrede s trajnim posledicama


BEOGRAD - Istina će izaći na videlo.
Ukoliko se dokaže da je Hanka Paldum mučila logoraša Gorana Goluba iz logora „Silos“ kod Konjica i da mu je 1993. godine, dok je kopao rovove na Igmanu, zgnječila polni organ, mogla bi da bude osuđena na do 10 godina zatvora!

- To delo spada u tešku telesnu povredu s trajnim posledicama, za šta je zaprećena kazna do 10 godina zatvora. Pitanje je i da li to može da se povede i pod delo zločin protiv čovečnosti, ali ni u tom slučaju kazna ne bi mogla biti veća od 10 godina - kaže advokat Toma Fila i dodaje da je potrebno povesti sudski postupak u Republici Srpskoj ili Srbiji pa proslediti Federaciji BiH, ali je pitanje šta bi oni učinili.

Golubov advokat Dušan Tomić kaže da će protiv Hanke Paldum uskoro podneti krivičnu prijavu Opštinskom sudu u Sarajevu.
- Tražićemo nadoknadu štete za duševnu i fizičku bol, za seksualno zlostavljanje. Ona je bila u uniformi i vojničkom čizmom je Golubu stala na testise i nekoliko minuta ih gnječila.

Uništila je čoveku genitalije, zbog čega nije mogao da oformi porodicu i ima decu - kaže Tomić i dodaje da je Golub ranije dao dve izjave u vezi s tim slučajem, na osnovu kojih je pozvan za svedoka pred sudom u BiH u procesu grupi optuženoj za zločine u logoru „Silos“.

U Tužilaštvu za ratne zločine BiH juče nisu mogli da odgovore da li su upoznati sa ovim slučajem niti šta će preduzeti, već su zatražili da im pitanja pošaljemo imejlom, što smo i učinili.


Logoraš Dukić: Pravili smo joj pozornicu!

Branislav Dukić, predsednik Saveza logoraša Republike Srpske, koji je bio u logoru u sarajevskom naselju Hrasnica, kaže da je lično učestvovao u gradnji pozornice za nastup Hanke Paldum u Hrasnici.
- Bio sam deo radnog voda koji je 1993. godine pravio pozornicu za Hanku Paldum. Nastupala je pred Četvrtom motorizovanom brigadom, čiji je komandant bio Fikret Prevljak. Znam da je posle nastupa u Hrasnici i Butmiru prošla kroz tunel i preko Igmana otišla za Konjic. Šta se tamo dešavalo, ne znam - kaže Dukić i dodaje da je pre pet-šest godina, kad je Hanka izjavljivala da je bila za Jugoslaviju, javno odgovorio da to nije istina jer je podržavala muslimane u toku rata.


Ovako je Hanka mučila Goluba

Hanka dolazi do logoraša i uz rečenice „Šta me gledaš? Je l'
bi ti mene da je..š?“ govori mu da raširi noge
Svom snagom mu gazi polni organ i smeje se na sav glas


Izvor Kurir

Sto se vise mnogi trude da sakriju istinu, ona uvek ispliva na svetlost dana!
Covek moze unistiti sve, ubiti, spaliti, ali istinu ne moze niko ubiti!