Dobar Los Zao - Komentar dana


Nekada se coveku doista cini da nije dobro, biti dobar.Dobar uvek strada, ali to je trenutak, a sta je trenutak u odnosu na vecnost,Onaj ko je dobar meni, nije mom komsiji, koji je los meni , dobar je onom jakom velikom, silnom sa trece strane, onom koji ima svoje ciljeve i kalkulira malo drugacije, zaboravljajuci da je sve ovo kratkoga veka, a sta je vek u odnosu na vecnost.
Tako cesto biva da doista los i zao, onom koji ima svoje ciljeve i projekte o drugacijem svetu, taj los ili zao bude najbolji, cak i nagradjen cesto puta.
Da pogledamo iz drugog ugla, dobar je onaj koji cini dobra dela, a ko danas osim pojedinaca doista cini dobra dela.Danas je sve u paketu, politika je odavno usla u sve pore naseg zivota, a u politici vazi zakon sile, jaceg ili istrajnijeg i beskompromisnog, politika je stara dama, zarazena bolestima, na zalost neizlecivim.Zao i Los drze makaze i platno, politicka prostitucija cveta kao lale u prolece, a leka nema ni na vidiku.

Ako jos ima dobrih, neka se trude da budu jos bolji, a ova dvojica Los i Zao neka budu jos gori, tu im je i plata i nagrada i kraj.

Vesna Kosovka