Internetno zaglupljivanje - Komentar dana


Znam mnogi ce reci da nisam u pravu.Ipak je internet vrhunsko tehmolosko dostignuce.A sve zavisi o korisniku.Internet jeste u mnogo cemu doprineo laksem, brzem i preglednijem radu u svim sferama zivota, jeste veoma koristan u mnogim oblastima zivota, ali i veoma je doprineo zaglupljivanju vecine.

Ovdje govorim o drustvenim mrezama o sadrzajima u komercijalne svrhe, o tome da danas vecina kaze,,Ako nisi na FB, nema te, ne postojis,, retki se zapitaju kako je moguce da su upravo osnivaci drustvenih mreza medju najbogatijim zemljanima u svetu.
Kao prvo, zelim reci da nas je net vise osiromasio nego unapredio.
Stanovnici drevne Atlantide nisu imali net, a njihova duhovnost i inteligenca je bila tako visoka da danas mozemo slobodno reci, zaostajemo toliko koliko je od zemlje do neba.
Zaboravili smo na lepotu i toplinu licnog rukopisa, za druzenje sa prijateljima i dragim osobama koristimo net, mobi a retko se kao u dobra stara vremena sastajemo, taborimo, odlazimo na piknike, na igranke, posela, itd...
Da, otupeli smo, svi nekud zurimo, jurimo, a zivot nikom ne prasta.
Sa druge strane, vecina drustvenih mreza je umrezena i pod kontrolom drzavnih tajnih sluzbi, znaci sami smo dobrovoljno pristali da budemo pod necijom kontrolom.
Trece i najgore jeste sto drustvene mreze koriste u razna kriminalna dela, sverceri droge pedofili razne kriminalne grupe, putem tih mreza traze nove zrtve.
Najgore od svega jeste cinjenica, da sve veci broj mladih i dece, sve vise vremena provode na netu umesto u prirodi, sa roditeljima ili da se bave sportskim i kulturnim aktivnostima.

Uprkos svemu svako ima hiljadu opravdanja da nesto ne ucini za sebe a ni jedan dobar razlog da sebe potrosi na glupost, jer smatram da su mnoge drustvene mreze cista glupost.A osnivaci trljaju ruke, pune bancni racun, jer svaki novi clan, svaki klik njima donosi profit.


Vesna Kosovka