Dejvid Blejn ce 72 sata biti izlozen udaru od milion volti


NJUJORK - Svaki pokret mogao bi da ga sprži.
Američki mađioničar i kaskader Dejvid Blejn (39), poznat po atraktivnim poduhvatima u najneobičnijim okolnostima, započeo je u Njujorku svoju najnoviju tačku sa zvaničnim nazivom „Strujni udar: Milion volti“. Iluzionista namerava da tri dana i tri noći stoji na metalnoj platformi visokoj šest metara u luci na reci Hadson dok mu kroz žičano odelo prolazi struja od milion volti, stvorena pomoću kalemova čuvenog srpskog naučnika Nikole Tesle.

Na elektrode, koje kroz Dejvidovo mrežasto žičano odelo bez prestanka puštaju nezamislive količine električne energije, mađioničara su prikopčali preksinoć. Na glavi će sve vreme nositi metalnu kacigu, a i čarape su mu napravljene od žice. On će tri dana samo stajati, neće spavati ni jesti, vodu će dobijati kroz slamčicu, a mokriće pomoću katetera.

- Moram priznati, i sam sam bio šokiran smislivši strujni udar. Ovo je definitivno moj najambiciozniji poduhvat. Siguran sam da ću sve dobro odraditi. Celo telo biće okruženo statičkim elektricitetom. To ne boli, ali je osećaj vrlo čudan. Međutim, verujem da će sve proći u najboljem redu - rekao je Dejvid.