Preminula vlasnica Bozena

Vlasnica poznate linije za kozmetičke proizvode Božen Žumbor (56) preminula je u KBC Bežanijska kosa, nakon višemesečne borbe sa teškom bolešću.


Božen je u martu primljena na Vojno medicinsku akademiju. Lečila se u Srbiji i inostranstvu, ali je sinoć izgubila borbu sa opakom bolešću.

Bila veliki humanista i ceo život je pomagala deci i ljudima koji su imali problema sa zdravljem i novcem.

Rođena je u Koprivnici u Hrvatskoj, gde je živela sa bakom Katarinom sve do 12. godine, a onda se priključila svojim roditeljima koji su živeli u Holandiji u Roterdamu. Posle gimanzije završila je Višu kozmetičku školu, zaposlila se i počela da radi u svojoj struci.

U Srbiju je prvi put došla 1982. godine kada je u ime sedam hiljada Jugoslovena donela pomoć za sestre Đuljak koje su promrzle u snežnoj mećavi i lečile se na VMA u Beogradu.

Svoje preduzeće "Božen cosmetics", Božen je osnovala u Beogradu 1991. godine. Godinama je proširivala asortiman kozmetičkih preparata na bazi algi i lekovitog bilja u kome danas ima preko 80 različitih proizvoda, a njena kompanija stasala u jednu od vodećih domaćih i evropskih kompanija u oblasti kozmetike, algeologije i dijetetike.

04.10.2012 Beograd


Coveka sa ovog sveta isprate; dusa, dela , familija i prijatelji.
Familija i prijatelji se sa groblja vrate, a dusa i dela odlaze sa preminulim. Mir tvojoj dusi!
DJ.Vesna