Madonino vreme je proslo!


Baba izgubila kompas! Kako drugačije prokomentarisati poslednje nastupe Madone, koja je odavno prestala da bude kraljica popa. Pevačica koju su proslavili kontroverzni nastupi, rušenje tabua, ali i odlične pesme ne želi da ode u zasluženu penziju.

Na svetskoj turneji je prečesto izazivala skandale. U Istanbulu je mazila svoju golu dojku, što je frapriralo konzervativne islamske krugove. U Parizu je održala nekoliko koncerata na kojima je pevala u donjem vešu. Sa njih je ispraćena salvom zvižduka. Isprovocirala je Marin Lepen, liderku desničarskog Nacionalnog fronta. Tokom koncerta u Izraelu, na video-bimu je bila slika Lepenove sa sve svastikom na čelu. Iz Nacionalnog fronta su zbog toga tužili Madonu.
Ni u Rusiji Madona nije propustila da izazove skandal. Njen prvi koncert poklopio se sa danom kada su tužioci zatražili da članice benda „Pussy riot“ budu kažnjene na po tri godine zatvora jer su u februaru, uoči predsedničkih izbora, u hramu Hrista Spasitelja otpevale pesmu „Bogorodice, progoni Putina“.
„Blagoslovena sam što sam iz zemlje u kojoj imam pravo da izrazim svoje mišljenje. Kao ljudska bića treba da imamo pravo da izrazimo svoje mišljenje i da i nakon toga budemo tretirani kao ljudska bića. Ja se molim za njihovu slobodu.“

Madona je izazvala oduševljenje publike kada je izgovorila imena sve tri devojke članice grupe. Udruženja bliska Crkvi zatražila su da se Madoni zabrani drugi koncert u Moskvi i u Sankt Peterburgu.


Elton: Liči na striptizetu!

Da je Madona izgubila kompas, svedoči i postupak Eltona Džona, koji je rekao da Madona liči na striptizetu i da je njena karijera završena! On je opisao Madonu kao „noćnu moru“ i rekao je da mu je bilo gotovo drago što je njena poslednja turneja naišla na negativne kritike.
„Izvinjavam se, ali njena karijera je gotova. Turneja joj je katastrofalna“, rekao je Elton.